fonQ blogevent: dit worden de trends in 2018!

 • fonQ blogevent

Afgelopen zaterdag was ik aanwezig op het fonQ woonblogevent. Een te gekke dag met inspirerende presentaties op een fantastische locatie! Een aantal nieuwe trends voor dit jaar werden besproken en die wil ik vandaag graag met je delen. Een overzichtje van mijn dag:

Hay Kitchen Market

Bron beeldmateriaal: Hay

Hay Kitchen Market

Allereerst was de locatie van dit event erg tof. Het was namelijk in De Lik in Utrecht, een oude gevangenis. De ruimte waar de presentaties waren, was helemaal mooi aangekleed. Lichtsnoeren aan het plafond, tauperoze wanden en prachtig gedekte tafels met de nieuwe Hay Kitchen Market producten. We begonnen dan ook met een presentatie van Hay over deze nieuwe items. Ik had ze stiekem al in de winkels gespot (én was zelfs herkend in de Hay winkel, hoe grappig!). Zoals je op de foto’s kunt zien, zijn het allemaal kleurrijke en wereldse producten voor aan tafel en in de keuken. Je kunt alles onwijs goed mixen & matchen.

Interieurtrends

Na de presentatie van Hay kregen we nog een presentatie van Google over het gebruik van YouTube. Een leuk en inspirerend verhaal, waarbij ik bijna de neiging kreeg om ook direct te beginnen met video. Maar…dit blijft toch wel een dingetje hoor! Ik houd het voorlopig gewoon bij bloggen. Tijdens de daarop volgende lunch konden we de Hay items direct goed uitproberen. Hartstikke leuk!

fonq blogevent

Monique van de Reijden, trendwatcher

Na de lunch gingen we door met een presentatie van Monique van de Reijden. Zij is trendwatcher en kon ons dus alles over de nieuwe interieurtrends vertellen. De drie trends die zij uitlichtte, zijn:

 

1. Forum Romanum

De naam van deze trend zegt het eigenlijk al: zuilen, bogen, marmer, messing, gekleurd glas. Kortom, alles wat je aan het oude Rome doet denken. Een kabinetkast op hoge dunne poten mag absoluut ook niet ontbreken in deze trend.

 

2. New Rituals

Deze trend is meer gericht op de Japanse esthetiek, waarbij het huis als een soort spirituele plek wordt gezien om tot rust te komen. Aardse tinten en een mix van materialen vormen het beeld. De gebruikte materialen zijn allemaal natuurlijk of ogen natuurlijk. Gladde materialen hebben een grillige tegenhanger en er is aandacht voor het natuurlijk verouderingsproces.

 

3. The New Now

Dit vind ik echt een fantastische trend! Modern maar met een knipoog naar de jaren 70. Explosief kleurgebruik met retro kleurpaletten, grafische patronen en contrasten in materialen kenmerken deze trend. Enige tijd geleden schreef ik al over mijn verlangen naar het terugkomen van franjes in het interieur. Nou, die passen helemaal binnen deze trend!

fonq blogevent

Evelien Reich, hoofdredactrice Elle Decoration

Elle Decoration

Na de presentatie over interieurtrends, kwam Evelien Reich ook nog iets vertellen. Zij is hoofdredactrice van Elle Decoration, één van mijn favoriete magazines. Leuk om eens een kijkje achter de schermen te krijgen en te horen hoe het blad tot stand komt.

 

En zo kwam het fonQ blogevent weer tot zijn einde. We gingen uiteraard niet met lege handen naar huis. De goed gevulde goodiebag was behoorlijk zwaar zelfs! Zo ben ik nu voor het eerst in m’n leven in het bezit van een goud keukensponsje en een hip vaatdoekje (dank Hay!). Maar ook een “echte” Muuto dot zat in de tas en toffe botanische onderzetters, een fijn koffietafelboek en chique kaarsenhouders ontbraken niet.

 

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat jij van deze trends vindt. Iets wat je in huis zou willen hebben of zie je jezelf nog niet tussen de Romeinse invloeden zitten? Ik ben vooral enthousiast over de franje-trend zoals je vast gemerkt hebt!

2018-02-19T13:22:28+00:0021-02-2018|Inspiratie|4 Comments

4 Comments

 1. Annika 21 februari 2018 at 09:02 - Reply

  Wat een leuke blog!
  Ik heb mezelf nog niet gevonden in de nieuwe trends. Ik ben toch wat meer van rust in huis met zachte kleuren. Maar wie weet pas ik ooit de New Now toe in huis. Misschien staat het wel erg leuk en ben ik gelijk om.

  Mag ik je wat vragen, wordt je uitgenodigd voor dit soort evenementen? Of kan je je opgeven? Bedankt alvast.

  Fijne zonnige dag!

  • styledbysabine 22 februari 2018 at 10:13 - Reply

   Hi Annika, je wordt inderdaad uitgenodigd voor dit soort events. Soms via een PR bureau, soms rechtstreeks via een merk.

 2. Martijn 21 februari 2018 at 14:12 - Reply

  Leuk verslag! Ik heb de stijlimpressies gezien op trendcompass en ik ben nog niet overrtuigd.. als ik echt moet kiezen dan voor New Rituals.

  O en wat video betreft, heb je weleens gehoord van de Videovakvrouw? Zij geeft op haar gelijknamige site regematig de gratis video10daagse voor ondernemers die beter willen worden in videogebruik of gewoon willen uitvinden of het wat voor hun is. En gewoon met je smartphone. Er loopt nu een video10daagse en je kunt alle filmpjes nog bekijken denk ik.
  Ik ben zelf totaal geen ondernemer maar ik vind haar wel erg inspirerend.

  • styledbysabine 22 februari 2018 at 10:12 - Reply

   Dank voor de goede tip! Ik ga een kijkje nemen

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Alternatieve plantenpotten
5x alternatieve plantenpotten

Geen plantenpotten meer in huis of eens op zoek naar een leuk alternatief? Doe eens iets anders om je plant...

Sluiten