Sinds ruim een halfjaar heb ik een abonnement op de bloemenbezorgservice van Bloomon. Op Instagram post ik vaak foto’s van de mooie bossen die ik ontvang en ik krijg dan ook regelmatig vragen naar mijn ervaringen met Bloomon. Vandaag een artikel waarin ik veelgestelde vragen beantwoord en lees je mijn positieve, maar ook negatieve ervaringen (want die zijn er helaas ook) met dit bedrijf.

Laten we beginnen met een aantal vragen die ik vaak via Instagram van volgers krijg.

Welk formaat bos heb jij? En met welke frequentie?

Ik heb altijd formaat large (€ 28,95 per bos). Deze heb ik ooit gekozen, omdat ik de bloemen in mijn Hella Jongerius vaas van Ikea wil zetten. Dit is een flinke vaas, dus vraagt om een flink boeket. Wat mij betreft is dit ook het perfecte formaat voor deze vaas. Qua frequentie heb ik ervoor gekozen om tweewekelijks een nieuwe bos te ontvangen.

Welk formaat zou je aanraden?

Dit is uiteraard afhankelijk van de vaas die je voor ogen hebt waar je de bloemen in gaat zetten. Ik zie regelmatig bossen van formaat small en medium voorbij komen op Instagram en het valt me dan steeds weer op hoe weinig ik die van elkaar vind verschillen qua grootte. De large is dan wel weer echt een heel stuk groter en heeft naar mijn idee de beste prijs als je kijkt naar de hoeveelheid bloemen.

Bloomon large februari

Is dat niet onwijs duur?

Deze vraag krijg ik geloof ik bijna elke maand wel een keer. De ene keer in de vraag-vorm, de andere keer meer als opmerking. Meestal vergelijken mensen deze service dan met de prijzen van hun plaatselijke bloemist. En ja, de bloemen zijn duurder dan de bossen bij je bloemist. En nee, ik vind het niet duur. Voor mij zijn de boeketten elke keer zo bijzonder en zo mooi dat ik ze het geld waard vind. Zelf zou ik dit nooit zo goed samen kunnen stellen en ook bij de bloemisten die ik ken, vind ik niet deze unieke boeketten. Daarbij worden de bossen aan huis bezorgd en vind ik ze altijd vers, iets wat je natuurlijk ook mee moet rekenen in de prijs.

Vind je het niet vervelend dat je niet zelf kunt kiezen?

Nee, ik vind het juist heel leuk om verrast te worden. Let wel, in het dagelijks leven houd ik totaal niet van verrassingen, dus dit is wel een uitzondering (voor iemand het in z’n hoofd haalt ooit een surpriseparty ofzo voor me te gaan organiseren…). Verder is ons huis vrij kleurrijk, dus ik heb geen moeite met bepaalde kleuren qua bloemen.

Hoe lang blijven ze staan?

Bij mij in ieder geval 10 dagen. Af en toe zit er een bloem bij die eerder z’n kopje laat hangen, maar gemiddeld staan de bossen bijna twee weken. Soms komt mijn nieuwe bos al en heb ik nog best wat mooie bloemen en takken over.

Bloomon large maart

Dan de positieve en negatieve kanten van deze service:

Positief
  • De samenstelling van de boeketten. Gewoon echt mooi!
  • De houdbaarheid van de bloemen.
  • De keuze uit formaten en frequentie. Drie formaten en bezorging van wekelijks tot veel minder frequent te kiezen.
  • De flexibiliteit van je abonnement. Stopzetten is geen probleem. Ook als je tijdelijk wat krapper zit, kun je makkelijk een bezorging overslaan om wat geld uit te sparen.
Negatief
  • De bezorging. Helaas, hier moet ik toch wat minder positieve geluiden over laten horen. In eerste instantie lijkt het heel goed geregeld. De bloemen worden (bij mij) altijd op donderdagavond bezorgd en je ontvangt dan op woensdag een sms met een tijdvak van een uur waarin dit gaat gebeuren. Klinkt handig, ware het niet dat de bezorger bij mij slechts één keer in al die tijd binnen dat tijdvak is gekomen. Of de bloemen komen een uur eerder, of ze komen gerust zelfs uren later (om 22.30 uur).
  • De klantenservice. De bereikbaarheid is ten eerste matig. Telefonisch lastig is mijn ervaring, per whatsapp en mail wel wat beter. Op een avond heb ik bijvoorbeeld voor niks zitten wachten op mijn boeket, wat ik ook al betaald had. Via whatsapp werd mij de volgende dag verteld dat de bloemen niet nageleverd konden worden en dat ik pas een week later mijn bos zou krijgen. Ik ging akkoord, maar ook een week later kwam er opnieuw geen bos. Vervolgens via whatsapp uren moeten wachten op een oplossing, die helaas opnieuw niet in de vorm van een bos bloemen kwam. Uiteindelijk bleef een goede oplossing uit en is er pas na een boze email van mij een redelijke compensatie gekomen (hoewel de bos bloemen nog steeds niet nageleverd werd en ik dus gewoon weer tot de volgende week moest wachten). Ook de problemen met het tijdvak van de bezorging heb ik inmiddels drie keer aan Bloomon voorgelegd. Steeds wordt mij verteld dat dit absoluut niet de bedoeling is en ze de bezorger gaan aanspreken, maar het resultaat blijft tot nu toe uit.

Al met al vind ik de bloemen zo mooi dat tot nu toe m’n struggles met de bezorging en de klantenservice er niet toe geleid hebben dat ik mijn abonnement beëindigd heb. Ik hoop dat Bloomon hier nog verbetering in gaat aanbrengen of dat er een waardige concurrent komt die mij dezelfde soort bloemen kan bieden met een betere service. Heb je tips daarvoor? Laat het me dan weten!

Bloomon large april

Wil je een abonnement op Bloomon en daarbij een gratis vaas? Je kunt mijn link gebruiken. Mocht je dit doen, dan zorg je ervoor dat ik een bos gratis krijg, dus je maakt mij er ook blij mee.

Follow my blog with Bloglovin

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!