Onze Senso gietvloer ligt inmiddels ruim twee jaar in ons huis. Nog altijd krijg ik veel vragen over onze gietvloer en zie ik dat mijn oude artikelen hierover veelvuldig gelezen worden. Vandaag geef ik je een update na twee jaar intensief gebruik van de vloer. Ben ik nog tevreden? Zijn er krassen? Hoe blijft de vloer met huisdieren? Ik vertel je mijn ervaringen.

Intensief gebruik

Ik denk dat je kunt zeggen dat we onze gietvloer redelijk intensief gebruiken. We hebben dan wel geen kinderen, maar wel drie huisdieren. Daarnaast lopen we rustig met schoenen aan in huis en stofzuig ik bijvoorbeeld dagelijks (vanwege al het kattenhaar…). Meubels schuiven doe ik geregeld en we laten ook geregeld iets stukvallen op de vloer. Tot nu toe doorstaat onze gietvloer dit allemaal prima. Natuurlijk zijn er wat lichte krasjes als je er echt met je neus bovenop gaat zitten, maar dit zijn geen echte beschadigingen.

Al eerder liet ik je weten dan we één “echte” kras hebben. Dit kwam door het verschuiven van een fauteuil met metalen poten, waar het viltje vanaf was geschoven. In eerste instantie leek deze kras vrij heftig en diep, maar inmiddels is deze vanzelf grotendeels weggetrokken. Ik zie hem nu dus niet meer, behalve als ik erop ga letten. Het fixen van de kras is trouwens best wel duur vind ik, want dit zou op 700 euro komen…. Lekker laten zitten wat mij betreft.

Een gietvloer met huisdieren

Ik vind nog steeds dat een gietvloer een ideale keuze is wanneer je huisdieren hebt. Wij hebben zelf twee langharige katten en een hond. Natuurlijk zie je snel het kattenhaar op de vloer door het egale karakter, maar je kunt de vloer wel supermakkelijk schoonmaken. Onze hond kwijlt geregeld en hangt z’n lange oren rustig in z’n waterbak als ie gaat drinken. Heel fijn dus om een vloer te hebben die gewoon nat mag worden. Ook toen de hond een tijd geleden ziek was (ik zal je de details besparen), waren we heel gelukkig met deze vloer 😉

ervaringen gietvloer

Is het niet te kil?

Vaak hoor ik als argument om geen gietvloer te nemen, dat de vloer een kille look zou geven aan je interieur. Nou is het natuurlijk een hele strakke vloer, dus dit voegt een minder warme sfeer toe dan bijvoorbeeld hout. Toch vind ik de gietvloer een stuk warmer ogen dan bijvoorbeeld de PVC vloeren die ik heb gezien. Ik ben nog steeds dol op echt houten vloeren, maar ik heb absoluut geen spijt van onze keuze voor een meer strakke vloer. We hebben echt een boho interieur met gebruik van veel natuurlijke materialen en een enorme berg kamerplanten, dus een knusse sfeer zit er hier alsnog wel in.

Dat is dan ook meteen mijn tip mocht je ook een gietvloer overwegen. Om toch een warm interieur te creëeren, is het zaak om te werken met veel natuurlijke en rijke materialen. Op deze manier wordt je huis zeker niet te kil met een strakke vloer.

Kleur kiezen

Ook over de kleur van onze vloer krijg ik veel vragen. Een kleur uitkiezen is lastig en heel bepalend voor de rest van je huis, dus niet iets om over één nacht ijs te gaan. Wij waren er alsnog snel uit en zijn nog steeds tevreden met de kleur. Het is een grijze kleur met een taupe tint erin, die zowel neutraal als ook warm oogt. Zeker een kleur die ik je kan aanraden! Het kleurnummer van onze gietvloer is NCS 4005-Y20R.

Kortom, ik vind na ruim twee jaar onze gietvloer nog steeds een succes en onze ervaring met een gietvloer is dus goed. Ik weet dat er op internet veel negatieve ervaringen te vinden zijn, dus daarom denk ik dat het goed is om ook eens een positief geluid te laten horen. Heb je nog vragen of wil je ook je ervaring delen? Laat het me hieronder weten!

styled by sabine signature

Ps. Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat en natuurlijk mag je daarbij ook minder positieve ervaringen met een gietvloer laten horen. Dit is echter wel mijn persoonlijke blog en geen review site, dus ik laat reacties die de bedoeling lijken te hebben om bepaalde medewerkers van bedrijven zwart te maken met opzet niet toe. In het geval van een geschil is het denk ik zaak om dit met het bedrijf zelf op te nemen of via een onafhankelijke geschillencommissie (en niet via mijn blog ;)). Dank voor je begrip hiervoor!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!