Breien is een superleuke hobby, maar de materialen kunnen soms best prijzig zijn. Zeker als je net als ik graag met mooie wol breit, ben je meestal niet heel goedkoop uit. Recent kwam ik er echter achter dat de Action ook hele gave wol verkoopt. Van mohair tot hele chunky wol. Ik besloot wat bollen mee te nemen en maakte een XXL sjaal van de Action wol.

Wol bij de Action

Action heeft voor zo ver ik kon zien verschillende kwaliteiten garen. Er is wat goedkoper acryl garen, maar ook bollen met hele kwalitatieve wol. Ik werd meteen aangetrokken tot de bollen met superdikke wol. Deze koop ik normaal vaak bij We Are Knitters of Wool and the Gang, maar daar betaal je rustig rond de €20 per bol. Ik ontdekte dat de Action wol verkoopt die hier ontzettend op lijkt. Het voelt hetzelfde aan en de kleuren zijn ook nog eens heel gaaf. De Alison & Mae Roving Chunky Wool Yarn van Action kost slechts €3,99 per bol. Er zit evenveel meters op zo’n bol als op die van We Are Knitters. De samenstelling is net een beetje anders, maar alsnog grotendeels puur wol (89% wol, 9% acryl en 2% polyester).

XXL sjaal met chunky wol

Het label van de Action chunky wol raadt aan om voor breinaalden van 12 mm te kiezen, maar ik besloot de sjaal te gaan breien op nog dikkere naalden van 15 mm. Ik heb 18 steken opgezet op 15 mm houten breinaalden en ben gewoon heel simpel alle steken recht gaan breien. Het breien gaat supersnel en je hebt dus al snel een flinke sjaal. Ik had vier bollen kunnen scoren in de winkel en heb die alle vier gewoon volledig opgemaakt. De wol lijkt van prima kwaliteit en doet zeker niet onder voor de duurdere merken wat mij betreft.

Budget sjaal breien

Voor in totaal nog geen €16 (4 bollen) heb ik nu een supergrote sjaal in 3 verschillende toffe kleuren! Je kunt natuurlijk ook voor een sjaal in 1 kleur gaan, maar bij onze Action lagen maar enkele bollen in het vak. Ik heb dus gewoon gekocht wat er op dat moment was en ben heel blij met de kleurencombinatie. Overigens heb je met 3 bollen ook al echt een megasjaal, dus je hebt niet perse 4 bollen nodig voor een flinke chunky sjaal.

XXL sjaal breien met Action wol

Meer breien met Action garen

Met de Roving Chunky Wool Yarn kun je natuurlijk ook andere ontzettend gave breisels maken. Zo wil ik hier ook nog eens een oversized trui mee gaan breien of misschien een toffe muts. Door de kleine prijs kun je lekker experimenteren. Ik nam verder nog wat andere wol mee van de Action. Daar ga ik nu mee aan de slag. Als ik wat tofs gemaakt heb, zal ik het zeker laten zien.

Lees ook mijn blog vol tips voor beginnen met breien.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!