Al een tijdje kriebelt het weer om dingen in ons interieur aan te pakken en te veranderen. Zo veranderde ik een tijdje geleden al de gallery wall rond de tv (met allemaal vintage schilderijen). En verder staat eigenlijk het veranderen van het behang in de woonkamer al een tijdje op m’n lijstje. Omdat dat best een grote klus is, besloot ik eerst eens te beginnen met een andere kleur op de muur. Ik laat je het resultaat zien!

Farrow & Ball Dead Salmon

Al jaren hebben we bijna alle wanden in de woonkamer in de kleur Dead Salmon van Farrow & Ball. Ik blijf dit een fantastische kleur vinden en vooral in onze woonkamer met veel lichtinval vanuit het zuiden komt deze heel mooi tot z’n recht. Ook de vernieuwde vintage gallery wall stond heel goed tegen deze zalmroze tint. Toch had ik zin in een iets meer warme kleur en liefst ook iets donkerder. Ik bekeek een heleboel kleuren uit m’n stalencollectie en werd toen vooral enthousiast van een kleur van Little Greene.

Farrow & Ball Dead Salmon
De before situatie met Farrow & Ball Dead Salmon
Farrow & Ball Dead Salmon

Little Greene Nether Red

Deze kleur is volgens mij uit een vrij recente kleurcollectie, want ik vond deze in m’n nieuwe stalenset, maar niet op de kleurkaarten die ik nog had van dit merk. De naam doet vermoeden dat het om een rode kleur gaat, maar ik moet zeggen dat ie ook wel veel roze en paars in zich heeft. Little Greene zelf noemt het een modderrode kleur. Hij combineert ook heel mooi met vergrijsd roze tinten. Op hun website zelf geeft Little Greene als voorbeeld de combinatie met Light Peach Blossom. Deze roze tint hadden wij ooit in de slaapkamer. Maar met Dead Salmon gaat ie dus ook heel goed.

Little Greene verfkleuren laten mengen

Ik wilde niet teveel uitgeven aan m’n pot met verf, dus ik ging naar de Karwei om te kijken of ze deze Little Greene kleur voor me konden mengen. Dat kon helaas niet. Veel andere Little Greene kleuren overigens wel hoor, dus misschien komt deze later nog ook in hun systeem te staan. Ik besloot daarop de verf online te bestellen bij verf.nl. Daar konden ze deze kleur mengen in o.a. Sigma Pearl Clean Matt, wat ik altijd hele fijne verf vind. Deze verf is natuurlijk wel een stukje prijziger, maar ook van goede kwaliteit en je kunt hem ook nog goed afschrobben. Ik had aan 2 liter verf precies genoeg voor het wandje en een klein stukje ernaast.

Little Greene Nether Red
After met Little Greene Nether Red
Little Greene Nether Red

Resultaat – warm & knus

Het resultaat is niet enorm verschillend van hoe het was. Toch vind ik dat het net weer een andere look geeft en dat de gouden lijsten van de schilderijen nog beter uitkomen dan tegen de zalmroze muur. Verder combineert Nether Red ook perfect met het zalmroze van de overige wanden. Geen reden dus om de rest ook meteen een andere kleur te geven. Hoewel ik dat misschien later nog weleens ga doen. Voor nu ga ik eerst nog eens goed nadenken over welk behang ik nou op de wand wil aan de andere kant. Verder kocht ik een leuk vintage kastje voor tegen een andere muur, dus daar ga ik ook nog even lekker wat nieuws stylen.

Kom je er thuis niet helemaal uit met het kiezen van een nieuwe kleur voor op de wand? Of andere interieurvragen? Je kunt bij mij een persoonlijk interieuradvies aan huis inplannen.

styled by sabine signature
Little Greene Nether Red

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!