In mijn blog over de 10 beste vintage interieurwinkels van Instagram zei ik het al: ik kocht iets heel moois bij vintagewinkel Retro & More. Deze aankoop verdient wat mij betreft een eigen blog, want dit is wel echt een vintage pareltje die je niet vaak tegenkomt. Kijk mee naar mijn vintage porseleinen Basset Hound beeld.

Een porseleinen tijger

Al eerder schreef ik over mijn liefde voor vintage porseleinen beelden. Met name de tijgers en andere roofdieren spraken me enorm aan en dit zijn ook de beelden die je het meeste voorbij ziet komen. Steeds meer vintage winkels bieden dit soort beelden aan. Vaak voor behoorlijke prijzen ook. Ik heb zelf al enige tijd een porseleinen tijger in mijn bezit. Deze kocht ik ook via een vintage winkel op Instagram (deze staat ook in de top 10 lijst) en ik betaalde er gelukkig slechts 40 euro voor. Inmiddels is het een ware hype geworden en zijn de prijzen flink gestegen van deze vintage dierenbeelden.

Mijn porseleinen tijger heeft helaas een tijdje terug een klein ongelukje gehad. Onze schoonmaker kwam me halen met de woorden dat er een “disaster” was gebeurd. Hij had de tijger omgestoten en deze was in een aantal stukken uiteen gevallen. Het zag er inderdaad vrij desastreus uit… Gelukkig heb ik hem met secondelijm goed kunnen fixen en zie je er aan de voorkant niks meer van. Over de achterkant zullen we het maar niet hebben, want die is niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen 😉

Een aanbod via Instagram

Afijn, ik was eigenlijk niet op zoek naar een ander vintage dierenbeeld, toen ik opeens een berichtje op Instagram ontving van vintagewinkel Retro & More. De eigenaar had iets waar ik misschien in geïnteresseerd was. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik best vaak dit soort berichten krijg en dat ik hier 9 van de 10 keer niet op inga, omdat ik er gewoonweg geen interesse in heb. Enigszins zuchtend bekeek ik dus m’n inbox om te zien wat voor item me nu weer werd geprobeerd aan te smeren (zo voelt het soms een beetje). Maar toen zag ik een foto van een porseleinen Basset Hound die onwijs doet denken aan onze eigen hond, Charlie. Helemaal te gek natuurlijk en in dit geval informeerde ik enthousiast naar de prijs. Die was redelijk (100 euro) dus ik besloot het beeld meteen te reserveren. Eigenaar Pim kwam het beeld enige tijd later bij me thuis bezorgen en ik moet zeggen dat m’n aanwinst in het echt nog leuker was dan op de foto’s.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Retro and More (@retro_and_more) op

vintage porseleinen dierenbeeld

Een Basset Hound beeld

Natuurlijk had ik weleens vaker gezocht naar een beeld van een Basset Hound. We hebben nu eenmaal zo’n hond en hoe leuk zou het zijn om daar dan een beeld van te hebben? Toch kon ik tot nu toe nooit een echt mooi beeld vinden. Of ze waren veel te klein of het was niet mooi genoeg. Veel andere hondenrassen zijn toch wat beter vertegenwoordigd in vintage dierenbeelden land. Het Basset Hound beeld dat ik nu in m’n bezit heb gekregen, was ik dan ook nog nooit eerder tegengekomen. Ook de winkel had deze nog niet eerder gezien. Een redelijk uniek exemplaar dus!

Het vintage hondenbeeld staat inmiddels gezellig bij m’n vintage tijger. Hij past zo onwijs leuk in ons interieur! De schoonmaker loopt er overigens consequent met een grote boog omheen terwijl ie “no touch, no touch, no touch” mompelt…

Ik ben in elk geval onwijs blij met deze vondst en zal voortaan niet meer meteen zuchten als een vintagewinkel een bericht stuurt dat ze iets voor me hebben. Soms kan dat toch opeens wel heel goed uitpakken zoals je ziet. Een uniek item waar we nog jaren plezier van gaan hebben is het resultaat.

Ben je ook nog op zoek naar een mooi en uniek vintage dierenbeeld? In mijn lijstje met de 10 beste vintageshops staan een aantal winkels die geregeld dierenbeelden in de collectie hebben.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!