Natuurlijk bedoel ik niet letterlijk “een rommeltje” in huis. Ik houd van een opgeruimd huis, waar ik tot rust kan komen. Wel vind ik dat de styling niet perfect moet zijn en dat je items best een beetje rommelig mag neerleggen of -zetten. Dit geeft een organisch geheel. Ik laat je zien wat ik bedoel.

Rommelig stylen

 

Draperen kun je leren

Een plaid bijvoorbeeld “drapeer” ik liever op de bank, dan dat ik hem perfect netjes neerleg. Elke week als de schoonmakers zijn geweest, liggen m’n plaids weer perfect recht opgevouwen op de bank of een stoel. Ik vouw ze dan direct uit en maak er weer een rommeltje van. Het staat gezelliger en oogt meer natuurlijk als je een plaid of deken losjes over de bank legt. Hetzelfde geldt voor de sprei en plaid op het bed. De sprei bijvoorbeeld, hang ik het liefst over de grond. Zo zie je meteen de lelijke onderkant van het bed niet meer en het ziet er fijner uit. Een beetje een romantische look creëer je zo.

plaid slaapkamer

Een plaid leg ik er dan wat rommelig bovenop in plaats van netjes recht en precies in het midden. Ik vind dat je bed er op deze manier veel uitnodigender uit ziet. Een ander leuk idee is om een plaid in een mand te leggen. Hang hem er losjes overheen, zodat ie net wat op de vloer hangt. Bij een stoel is het ook zaak om hem zo over de leuning te hangen, dat ie net de grond raakt.

Rommelig stylen

Kussens rommelig stylen

Voor kussens geldt wat mij betreft hetzelfde. Kaarsrechte kussens symmetrisch op de bank gepositioneerd, is absoluut niet mijn ding. Kussens moeten er zacht en comfortabel uitzien en de bank moet een uitstraling van een lekkere plofbank hebben naar mijn mening. Dit bereik je door de kussens juist wat rommelig en scheef over de bank te verdelen. Symmetrie is een no-go wat mij betreft! Kies voor verschillende kleuren en materialen. Dus niet twee exact dezelfde kussens naast elkaar, maar juist een combinatie.

In de slaapkamer pak ik dit hetzelfde aan. Wij hebben 5 hoofdkussens op bed, die ik een beetje half voor elkaar plaats om een nonchalant effect te krijgen. Daarbij kun je dan nog kiezen voor wat sierkussens. Zet deze voor de hoofdkussens of leg een sierkussen ergens midden op het bed. Dit geeft een heel natuurlijk effect.

Rommelig stylen

Ook kun je eens een kussen of meerdere kussens op de vloer leggen. Zeker als je net als wij een strakke vloer hebt, geeft dit direct een warmer effect. Ook hierbij geldt: niet recht op elkaar leggen, maar een beetje scheef. Alsof je ze er zo nonchalant neergegooid hebt (wat niet altijd de waarheid is).

 

 

Wat denk jij over rommelig stylen? Houd je er ook van als het niet helemaal netjes is?

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!