Al jaren hebben wij ontzettend veel tinten roze in huis. Daar krijg ik dan ook altijd veel vragen over. Maar ook tijdens mijn interieuradvies consulten krijg ik vaak de vraag van klanten om een mooie oudroze verfkleur voor hun woning. Want welke kleur roze is nou precies die goede oudroze tint? Dit is mijn top 8 van oudroze verfkleuren (die je woonkamer niet in een babykamer doen veranderen ;)).

8 mooie roze verfkleuren

oudroze muur

Little Greene Light Peach Blossom in onze slaapkamer.

1. Little Greene Light Peach Blossom

Deze kleur hadden wij een tijdje in de slaapkamer. Het is een echte oudroze kleur die je heel veelzijdig kunt toepassen. Dit is zo’n kleur die je ook heel stoer kunt combineren met zwarte tinten en stoere materialen, maar in een Scandinavisch interieur komt ie ook mooi uit. Zoek je een goede basis roze kleur? Dan raad ik je deze aan.

oudroze muur

Vtwonen Old Pink in onze woonkamer.

2. Vtwonen Old Pink

Deze kleur is de meest meisjesachtige van deze 8 als je het mij vraagt. Even oppassen hoe je hem combineert dus! Ik vind het een mooie lichte, poederachtige tint die ook in donkere ruimtes goed tot z’n recht komt. Wij hebben deze een tijdje in de woonkamer gehad en ik ontving er toen altijd veel leuke reacties op.

oud roze muurverf

Pure & Original Skin Powder pakte hier veel te roze uit door het vele zonlicht vanaf het zuiden.

oud roze muur verf

Pure & Original Skin Powder in onze slaapkamer

3. Pure & Original Skin Powder

Wil je het liever niet té roze? Dan is deze Skin Powder kleur je vriend! Zoals de naam al doet vermoeden, neigt deze tint meer naar een nude kleur en dat maakt dat ie een stuk minder meisjesachtig is. Deze combineer je bijvoorbeeld ook prachtig met een wijnrode kleur of andere warme tinten. Let er wel even op dat deze ook echt roze uit kan pakken naarmate er warmer licht op je muur valt. Ik heb in het verleden een aantal muren in deze tint geverfd en met het licht bij ons vanaf het zuiden werd dit echt veel te roze.

oudroze muur

Heart Wood in onze woonkamer

4. Flexa Heart Wood

Deze kleur wordt vaak als roze omschreven, maar ik vind hem vrij paars, afhankelijk van de lichtinval. Dit is een beetje een tricky kleur dus wat dat betreft. In een lichte woonkamer, zoals bij ons, is het een prachtige vergrijsd roze tint met een vleugje paars. In een donkere kamer (of bij ons op een donkere dag), is deze kleur echt vrij donker paars en zou hij niet in deze blog thuishoren. Hoe dan ook, wanneer op de juiste manier toegepast, is dit toch één van mijn favoriete roze verfkleuren.

Nog meer roze favorieten

nazomer interieur

Farrow & Ball Dead Salmon in onze woonkamer

5. Farrow & Ball Dead Salmon

Zoek je een kleur die veel verder van het roze af ligt, maar juist neigt naar een “zalm/lever/nude” tint? Dan is  dit je kleur! Na mijn mislukking met het te roze Skin Powder, ging ik voor Farrow & Ball Dead Salmon in onze woonkamer. Deze kleur is voor mij momenteel de perfecte nude tint die ik met heel veel andere kleuren kan combineren. Zie bijvoorbeeld hoe ik deze met okergeel in de keuken combineerde en met een rode muur in de woonkamer.

Merel in Wonderland Oosterse hanglamp

Farrow & Ball Sulking Room Pink

6. Farrow & Ball Sulking Room Pink

In de studeerkamer heb ik deze toffe kleur van Farrow & Ball op de muur gesmeerd. Stoer roze, niet te licht en met een iets paarsige ondertoon. Het plafond nam ik trouwens ook mee met dezelfde kleur, aanrader! Deze roze kleur is wel wat meer uitgesproken, dus het is mooi om deze te combineren in een kleurrijk palet met veel warme tinten.

stappenplan keuken verven

Farrow & Ball Setting Plaster op de keukenkastjes (kleur boven de afzuigkap is Dead Salmon)

oudroze verfkleuren

Farrow & Ball Setting Plaster bij klanten op de muur.

7. Farrow & Ball Setting Plaster

Een paar jaar geleden besloot ik onze keuken ook roze te verven. Deze bevindt zich aan de noordkant van ons huis, dus hier koos ik voor de kleur Setting Plaster van Farrow & Ball. Deze staat hier prachtig met de lichtinval. Lees ook even mijn blog over het verven van je keukenkastjes voor alle info! De kleur Setting Plaster heb ik ook weleens bij klanten toegepast (zie foto hierboven). Een prima roze kleur die erg veelzijdig is. Let er wel even op dat deze erg “peachy” roze kan uitpakken met veel lichtinval vanaf het zuiden. Ik combineer deze dus zelf graag op een plek met wat minder warme lichtinval en combineer hem met stoere zwarte details.

oudroze verfkleuren

Een interieurontwerp met Flexa Subtle Umber op de wand

8. Flexa Subtle Umber

Wel roze, maar niet té roze? Dit is één van mijn favoriete tinten! Een hele warme, maar toch neutrale kleur die je heel goed kunt combineren. Niet een kleur die ik adviseer in een kleurrijk huis, maar wel eentje die het perfect doet in een meer neutraal interieur. Ook een hele goede combinatie met de Japandi stijl. Ik pas deze roze tint graag toe in een palet met meer warme neutrale tinten, waardoor het een rustig en sfeervol geheel wordt.

Hoe kies je de juiste kleur roze?

Hoe een kleur in jouw woonkamer uitpakt, is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de hoeveelheid lichtinval en de andere kleuren die je al in huis hebt. Daarom is het belangrijk om niet op een plaatje op internet af te gaan, maar echt even goed in je eigen huis te testen. Dit doe je bijvoorbeeld door een grote staal (zoals de A5 stalen van de Karwei) aan de muur te hangen. Zo zie je meteen wat de lichtinval doet op die plek met de kleur.

Nog beter is het om een kleurtester te gebruiken. Dit is een kleine verfroller of miniblikje verf die je test op de muur. Liever niet rechtstreeks op de muur verven hiermee? Dan pak je een groot wit vel stevig papier en verf je daar de tester op. Deze hang je aan de muur (met wat washi- of schilderstape) en zo kijk je gedurende de dag hoe je de kleur vindt uitpakken.

Op deze manier krijg je echt een goede indruk van hoe een kleur bij jou in huis gaat staan. In mijn artikel over het kiezen van de juiste verfkleur lees je nog meer tips. Ben je eruit? Check dan nog even mijn tips voor het verven binnenshuis voor het beste resultaat.

Wil je online verf bestellen of zoek je tips om verf te laten mengen? Lees dan even mijn blog met alle info over het laten mengen van verf (dan hoef je dus niet die dure verf van Farrow & Ball te kopen, maar laat je hem gewoon mengen in een iets goedkoper merk).

“Pink isn’t just a color, it’s an attitude!”

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!