Koffie en/of thee, bijna iedereen drinkt het wel. Veel keukens worden dan ook voorzien van een plek waar je een lekkere kop koffie of pot thee kunt zetten. In deze blog mijn tips om een leuk koffie- of theehoekje in te richten in de keuken.

Plek kiezen

Eerst moet je natuurlijk een plek kiezen waar je je theehoekje gaat inrichten. Vaak zal dit op het aanrecht zijn, maar zeker in een kleine keuken wil je misschien niet teveel ruimte op je werkblad inleveren. Als je een keuken gaat samenstellen, kun je hier dus al rekening mee houden. Bijvoorbeeld door een nis in te laten bouwen waar je je koffieapparaat kwijt kunt. Of werk in de hoogte en ga voor wandplanken om mokken en andere koffiebenodigdheden op uit te stallen. Heb je weinig ruimte over op je aanrechtblad? Probeer dan je thee- of koffiehoekje te maken in een hoek van je keuken, welke je anders niet echt gebruikt bij het koken. Een andere optie is een losse trolley in je keuken zetten.

koffiehoekje keuken

Begin met de apparatuur

Nadat je een goede plek gekozen hebt, begin je natuurlijk met de basis. Dat is de apparatuur die je nodig hebt om koffie en/of thee te zetten. Ben je een theeleut? Dan mag een mooie waterkoker absoluut niet ontbreken. Er zijn behalve de standaard waterkokers ook steeds meer opvallende en bijzondere exemplaren te verkrijgen. Zo hebben wij een groene waterkoker met retro look. Ook theepotten zijn allang niet meer allemaal saai en functioneel. Een mooie theepot is onmisbaar in een theehoekje, maar staat ook nog eens heel decoratief.

Kopjes en andere accessoires

Bijzondere kopjes verzamelen is een soort hobby van mij. Ik stal m’n keramieken vondsten dan ook graag in het zicht uit, zoals bovenop de wandplank in onze keuken. Zorg dus in je koffiehoekje voor een plek om kopjes mooi neer te zetten én verzamel de mooiste kopjes. Dit doe je niet alleen in de standaard winkels, maar vintage kopjes uit kringloopwinkels of van markten zijn ook ontzettend leuk en uniek. Oh en vergeet op vakantie ook niet om op je bestemming te kijken naar bijzonder keramiek.

Voor de theeliefhebber mag een oplossing voor het opbergen van theezakjes niet ontbreken. Je hebt de standaard dozen voor theezakjes, maar kijk eens op Pinterest voor tal van andere leuke ideeën. Mooie theelepeltjes kun je neerzetten in een tof kopje of glas.

Niet te rommelig

Ben je bang dat zo’n koffie- of theehoekje snel rommelig gaat ogen op het aanrecht? Als je je keuken lekker strak wilt houden, kan je dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je zorgen dat je alles mooi groepeert op een dienblad of zelfs etagere. Zo oogt al snel minder rommelig (en kun je ook nog eens heel makkelijk de benodigdheden verplaatsen). Je kunt er ook voor kiezen om je thee- of koffiehoekje echt alleen met de basics in te richten. Dan zet je bijvoorbeeld alleen de apparatuur neer, als een koffieapparaat, melkopschuimer en waterkoker. En dan berg je alle accessoires verder op in de kastjes of in een lade.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!