Eindelijk weer eens tijd voor een afgerond interieuradvies! Dit keer laat ik je de benedenverdieping zien van een jaren 30 woning in een klein dorp in Brabant. In deze blog zie je een aantal before foto’s, maar daarnaast vooral veel after beelden en wat meer tips van mij als interieurstylist.

Een kale, maar authentieke woning

Toen ik bij deze klanten kwam voor een interieuradvies in maart 2023 hadden zij net de sleutel gekregen van hun nieuwe woning. Een hele mooie, authentieke, jaren 30 woning in het prachtige Brabant. De woning heeft van zichzelf al een fijne sfeer, maar er moest nog wel wat gebeuren om er echt een thuis van te maken voor dit gezin. Zo zochten zij met name een advies voor kleurgebruik, indeling en meubels. De basis van het huis was goed en de klanten hadden geen plannen om te gaan verbouwen. Dus het doel was om met kleine ingrepen als schilderen, behangen en decoreren een warm thuis te creëeren waar ze nog jaren kunnen genieten.

interieuradvies jaren 30 woning
interieuradvies jaren 30 woning
interieuradvies jaren 30 woning
interieuradvies jaren 30 woning

De keuken verven

De keuken in de woning was op zich al heel mooi, maar de bewoners zouden er graag wat meer kleur in willen. Het moest een gezellige leefkeuken worden, dus een fijne tafel met stoelen mocht ook niet ontbreken. Ik keek mee naar hun wensen en adviseerde om zowel de keukenkastjes als de wanden te verven. De keukenkastjes zelf kregen een hele zachtroze kleur, de wanden een stoere vergrijsd groene toon en achter het fornuis adviseerde ik groene tegeltjes.

Om zoveel mogelijk in de landelijke stijl van de keuken te blijven, kwam er verder een brocante, geleefde eettafel. Daarbij verschillende stoeltjes en aan de wand komt nog een mooie oude houten wandplank.

interieuradvies jaren 30 woning
interieuradvies jaren 30 woning
interieuradvies jaren 30 woning
interieuradvies jaren 30 woning

De basis in de woonkamer

Ook de woonkamer had op zich een prima basis met een mooie houten vloer, een houtkachel en prachtige travertin vensterbanken. De bewoners hadden hier met name behoefte aan meer warmte en sfeer. Daarnaast moest de woonkamer ook praktisch ingedeeld worden voor gebruik door zowel ouders als kinderen. Een tv hebben ze niet, maar ze vinden het wel fijn om indien gewenst de beamer te kunnen gebruiken. Het was dus handig om een lichte wand te houden tegenover de bank voor dit doel. Een hele witte wand paste niet perse bij hun wensen, dus we kozen voor een wandkleed aan haakjes dat makkelijk weg te nemen is.

interieuradvies jaren 30 woning

Meer kleur toepassen in de woonkamer

Qua kleuren adviseerde ik dus de wand bij de kachel in een mooie neutrale, off white tint te verven. Deze kleur is ook meteen handig met de beamer. In de nis bij de haard kwam een leuk gouden behang met print. De overige wanden mochten wat meer kleur, dus hier gingen we voor een zacht vergrijsd roze tint. De gekozen kleur past echt perfect bij de stijl van de bewoners en ook bij het huis en de aanwezige lichtinval.

interieuradvies jaren 30 woning

Meubels en decoratie

De bank moest echt een grote plofbank worden, het liefst midden in de kamer. Dat is gelukt met dit heerlijke model van Goossens. De zithoek werd verder compleet met een fijn groot vloerkleed (wel laagpolig, dus ook lekker praktisch met de kindjes), een salontafel en een grote behangcirkel aan de wand.

In de eethoek kwam een mooie wandkast en een ronde tafel met vier stoelen eraan. Het donkere hout hiervan geeft veel warmte en sfeer. De Georges Store lamp boven de tafel is een persoonlijke favoriet van mij en past hier echt perfect!

interieurstylist Amsterdam
interieuradvies jaren 30 woning
interieuradvies jaren 30 woning
interieurstylist Amsterdam

Resultaat

Met eigenlijk vrij simpele ingrepen hebben de bewoners hun nieuwe woning helemaal passend bij hun stijl en wensen gekregen. Je ziet ook goed wat kleur doet voor een ruimte en hoeveel sfeer de juiste tint kan toevoegen. De bovenverdieping is nog een work in progress, maar ik weet zeker dat die binnenkort ook helemaal in het plaatje past.

Een persoonlijk interieuradvies aan huis?

Wil je nou ook een keer dat ik kom meekijken in jouw woning? Dat kan! In een 2 uur durend interieuradvies aan huis kom ik je helpen met het kiezen van kleuren, meubels en accessoires. Zo weet jij daarna ook precies welke exacte verfkleuren jouw interieur nog warmer en fijner kunnen maken. Check mijn pagina met alle info over een interieuradvies en plan direct een afspraak in mijn online agenda!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!