Een maatwerk interieur kan je woning echt naar een hoger niveau tillen. Door je huis in te richten met meubels die op maat zijn gemaakt, kun je het beste uit een ruimte halen en krijg je een rustig geheel. Wel hangt hier een flink prijskaartje aan, zeker in deze tijd. Daarom vandaag 4 tips voor een interieur op maat, zonder dat je je hele interieur door een meubelmaker hoeft te laten ontwerpen en vervaardigen.

Kastruimte op maat

Meestal is het belangrijkste element bij een maatwerk interieur de opbergruimte in de vorm van kasten op maat. Als je keuzes moet maken waar je je budget aan gaat besteden, zou ik je altijd aanraden om de kastruimte prioriteit te maken. Denk bijvoorbeeld aan zo’n klassieke Lundia kast (wie kent hem niet?), die een leven lang mee kan gaan. Voor maatwerk kasten hoef je niet altijd naar een meubelmaker. Ook een merk als bijvoorbeeld Lundia maakt kasten op maat. Zo heb je maatwerk opbergruimte op een laagdrempelige manier. Past dit nog niet in je budget? Je kunt zelf ook creatief aan de slag gaan met standaard kasten en deze zelf op maat maken.

interieur op maat
interieur op maat

Elementenbank

Een bank op maat is lastig te vinden, maar als je een bijzondere maatvoering zoekt, kan een elementenbank uitkomst bieden. Zeker als je ook je interieur af en toe wilt omgooien, kan zo’n bank met losse onderdelen heel handig zijn. Je bent flexibel in de opstelling en er zijn tegenwoordig ook steeds meer modulaire banken verkrijgbaar met bijvoorbeeld ronde elementen. Dat geeft een speels effect en geeft je ontzettend veel vrijheid en creativiteit bij het inrichten van je zithoek.

Vloerkleed op maat

Vloerkleden komen zoals je misschien wel weet vaak in een aantal standaard maten. Meestal kom je daar wel mee uit de voeten, tenzij je echt een specifieke wens hebt. Zo was ik laatst bij interieuradvies klanten die een groot vloerkleed onder hun eettafel zochten. De tafel was best groot, maar de ruimte rondom was beperkt. In dat geval kun je dus het beste op zoek gaan naar een maatwerk vloerkleed. Met een standaard maat kom je dan niet lekker uit en houd je niet voldoende kale vloer over rondom de eethoek. Houd er rekening mee dat de meeste vloerkleden die je op maat kunt laten maken niet enorm verrassend zijn qua print. Het gaat dan meestal om de meer neutrale kleuren en prints (wat uiteraard geen probleem hoeft te zijn). Wil je het wat creatiever aanpakken? Denk dan eens aan het combineren van verschillende vloerkleden.

interieur op maat
Vloerkleden combineren.

Wanddecoratie

Hier denk je vast niet als eerste aan bij een interieur op maat, maar het juiste formaat wanddecoratie is ontzettend belangrijk. Als ik bij klanten thuiskom, zie ik ook altijd meteen of een schilderij te groot, te klein of precies goed is voor een wand. Wanddecoratie op het juiste formaat geeft een goede balans aan een interieur en geeft een chique uitstraling. Na heel wat jaren ervaring met interieuradviezen kan ik wel zeggen dat de meeste mensen de neiging hebben om voor te kleine wanddecoratie te kiezen. Ga dus voor groter dan je eerste ingeving en dan zit je waarschijnlijk wel goed. Beter een flink statement dan een te klein schilderijtje dat wegvalt aan de wand.

interieur op maat
Een grote behangcirkel als statement aan de wand in de keuken.
styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!