Eigenlijk vind ik dat elk interieur tenminste één grote kamerplant zou moeten hebben. Zo’n grote kamerplant is echt een eyecatcher in je woonkamer, maakt het binnenklimaat gezonder en is ook bijdragend aan de akoestiek. Maar waar koop je dan zo’n grote groene plant voor je interieur? Ik bestelde online en vertel je mijn ervaringen hiermee.

Planten

Plant in je Porsche

Natuurlijk kun je bij het lokale tuincentrum terecht, maar ik heb daar al iets te vaak met te grote planten naast m’n te kleine auto gestaan. Ik herinner me nog goed hoe we ooit een enorme olijfboom in m’n cabrio vervoerden (waarbij dus gelukkig het dak open kon, maar de blaadjes en takjes me om de oren vlogen onderweg). In m’n huidige auto een grote plant vervoeren is al helemaal geen optie, want ik denk dat er geen plant is die blij wordt van een ritje opgepropt in m’n oude Porsche.

Kamerplanten online bestellen

Gelukkig kun je tegenwoordig je planten gewoon online bestellen! Zo kwam ik uit bij 123planten, die een enorm assortiment aan mooie planten verkopen en dus bij je thuisbezorgen. Het aanbod is verdeeld in allerlei categorieën en ik ging natuurlijk op zoek tussen het aanbod van grote kamerplanten.

Recent heb ik de woonkamer wat omgegooid en had ik bedacht dat ik graag een plant naast de bank zou willen toevoegen. Hoewel we grote ramen op het zuiden hebben en dus veel lichtinval, is dit plekje net wat meer in de schaduw. Ik heb daarom gekozen voor de Monstera Pertusum. Iedereen kent denk ik deze bekende “gatenplant” wel en ik vind dit echt een ideale plant voor een plek zonder veel zon in huis. De Monstera geeft meteen zo’n lekkere junglevibe aan je interieur en is ook nog eens heel makkelijk te verzorgen.

grote kamerplant online bestellen
Jungle vibes met de Monstera Pertusum.
grote kamerplant online bestellen

Een bijpassende plantenpot

Het handige bij 123planten is dat je ook direct een plantenpot bij je nieuwe plant kunt bestellen. Mij overkomt het geregeld dat ik een potmaat totaal verkeerd inschat en met een verkeerde maat pot voor een plant thuiskom. Op de webshop van 123planten hebben ze de juiste maten plantenpotten al voor je uitgezocht. Zo zie je meteen welke opties er zijn die perfect passen bij het formaat van jouw nieuwe kamerplant. Ik koos voor een terracottakleurige pot van Elho bij m’n Monstera. Deze kleur past heel mooi in het kleurenpalet van onze woonkamer en doordat de pot van kunststof is, wordt ie ook niet zo ontzettend zwaar. Kan ik nog eens wat schuiven in de woonkamer ;).

Bezorging van m’n plant

De bezorging van m’n nieuwe plant was supersnel en ik kon ook nog eens zelf de gewenste bezorgdatum aangeven. Ik moest wel even lachen toen ik de enorme doos zag, want ik had niet verwacht dat m’n grote plant zo groot zou zijn. Bij het uitpakken bleek dit gelukkig ook mee te vallen en was ie precies groot genoeg. De plant zat keurig en stevig in de doos verpakt. Alle bladeren waren nog intact na het uitpakken en ik ben superblij met m’n mooie Monstera.

grote kamerplant online bestellen
Wat een eyecatcher in onze woonkamer!

Conclusie

Online een grote kamerplant bestellen is dus wat mij betreft een aanrader. Geen gedoe meer met planten die door je halve auto heenrollen tijdens het vervoeren en je weet zeker dat je plant in perfecte staat aankomt. En door meteen een bijpassende plantenpot te bestellen, is het alleen een kwestie van de plant op de juiste plek zetten en lekker genieten van je urban jungle.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!