Alweer enkele jaren hebben wij een Samsung The Frame tv hangen in de woonkamer. Meteen na aanschaf had ik daar wat schilderijen omheen gehangen aan de wand, om een soort van gallery wall te creëren met onze Samsung The Frame. Nu werd het tijd voor wat anders. Ik verzamelde de afgelopen maanden allerlei toffe vintage vondsten en ging aan de slag om er een toffe vintage gallery wall van te maken.

Vintage schilderijen voor de gallery wall

Zoals gezegd, heb ik er best wat maanden over gedaan om alle vondsten te verzamelen voor de nieuwe wand. Ik nam het grootste deel mee uit kringloopwinkels, maar kocht ook een paar items bij Fortune Flea in Amsterdam. Het gypsy schilderij vond ik via Marktplaats en de losse gouden lijsten had ik al een hele tijd geleden voor een prikkie op Vinted op de kop getikt. Ik koop dus in principe van alles dat me aanspreekt en let er niet perse op of het ook bij elkaar past. Ik ben vooral dol op overdadige gouden lijsten, dus dat zit er veel tussen.

gallery wall Samsung The Frame
Zo zag de wand er eerst uit

Creatieve gallery wall samenstellen

Ik weet dat er vaak als tip gegeven wordt bij het samenstellen van een gallery wall om te gaan voor eenheid en bijvoorbeeld allemaal dezelfde lijsten. Dit kan natuurlijk een heel tof geheel geven, maar ik ben zelf meer van het “bij elkaar geraapte zooitje”. Ik verzamel dus willekeurig vondsten die ik mooi vind en maak er dan op een gegeven moment gewoon een spontaan geheel van. Ik heb één schilderij laten hangen van de oorspronkelijke wanddecoratie. Die vind ik nog steeds prachtig! Verder ben ik gewoon de rest daaromheen gaan hangen.

Samsung The Frame in de gallery wall

Onze The Frame tv heb ik uiteraard ook laten hangen. Die hangt op de goede hoogte om prettig tv te kijken. Dus de rest van de gallery wall stelde ik daaromheen samen. Door de tv helemaal “in te lijsten” met andere wanddecoratie wordt het een geheel. De lijst van de tv heb ik overigens zelf goud gespoten om hem beter bij de rest te laten passen.

De vintage vondsten heb ik verder zonder dingen uit te meten opgehangen. Dus ik houd een schilderij tegen de wand waar ik hem leuk vind, zet een puntje met een potlood waar een schroef moet komen en boor een gaatje. Dat werkt voor mij helemaal prima. Wil je het wel strak, dan kun je natuurlijk ook alles eerst uitmeten en eventueel zelfs met schilderstape op de wand uittapen.

gallery wall Samsung The Frame
Het resultaat!
gallery wall Samsung The Frame

Tips voor een gallery wall in vintage stijl

Wil je ook zo’n gallery wall vol vintage vondsten? Dan zijn dit mijn tips:

  • Geduld is key. Dus geef jezelf de tijd om eerst een heleboel vintage wanddecoratie te verzamelen. Dit gaat niet binnen een week of maand.
  • Ga op je gevoel af bij de keuzes. Niet alles hoeft perfect bij elkaar te passen.
  • Kijk ook eens verder dan alleen schilderijen. Zo ben ik ook gegaan voor lege gouden lijstjes en een soort schelpenbordjes. Andere leuke ideeën zijn: een plantenpotje voor aan de wand, een klein wandkleedje, een wandornament, etc.
  • Wees niet bang om bepaalde vondsten toch niet te gebruiken. Ik heb hier ook nog best een stapeltje schilderijen staan die ik uiteindelijk toch niet perfect in het geheel vond passen. Die ga ik dan niet koste wat het kost toch ophangen.
  • Wees creatief met het combineren van vormen. Je maakt de wand speels door niet alleen voor rechthoekige schilderijen te gaan, maar ook bijvoorbeeld een rond schilderijtje of juist een langwerpig liggend schilderij.
  • Het hoeft niet in één keer perfect! Ik denk dat er bij ons ook langzamerhand nog dingen bijkomen aan de wand of weer dingen weggaan.

Het resultaat

Ik ben in elk geval heel tevreden met hoe onze vintage gallery wall er nu uitziet in combinatie met onze Samsung The Frame tv. Het is lekker vol en uitgesproken. M’n vintage vondsten komen zo goed tot hun recht en ik vind het fijn dat de tv nu meer “wegvalt” in de wand.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!