Nu de slaapkamer een make-over heeft gekregen, was het ook tijd voor iets nieuws aan de wand. Ik houd enorm van een vintage stijl interieur en ik wilde dus voor een mooie verzameling van vintage vondsten aan de muur gaan. Kringloopwinkels aflopen op zoek naar unieke schilderijtjes en andere decoratie bleek een wat langdurig proces, dus ik was heel blij toen ik benaderd werd voor een leuke samenwerking. Vandaag laat ik je zien hoe ik met een combinatie van kringloopspullen én de toffe wanddecoratie van Posterlounge een echte vintage stijl gallery wall samenstelde. En scroll ook even helemaal naar beneden voor een superleuke winactie!

Vintage wanddecoratie

Zoals gezegd vind ik het soms best lastig om wanddecoratie te vinden die in mijn stijl past. De gemiddelde poster webshop biedt in mijn beleving een vrij eenzijdige selectie en meestal beperkt tot hedendaagse woontrends. Echt unieke pareltjes die bij een vintage look passen, was ik nog niet tegengekomen. Om mijn beoogde gallery wall in de slaapkamer samen te stellen, besloot ik dus bij de kringloop wanddecoratie te gaan verzamelen. Dit is een vrij langdurig proces kan ik je vertellen. Zo kwam ik wekenlang niks tegen wat me aansprak en af en toe vond ik weer een lief vintage schilderijtje of een mooi borduurwerkje.

Toen Posterlounge me benaderde en ik zag hoe ruim hun assortiment is, was ik dus meteen enthousiast. De combinatie van oud en nieuw in een interieur spreekt me erg aan en ik zag op de site van Posterlounge dat zij ook echt items hebben die precies in mijn stijl passen. Ideaal om zo dus mijn gallery wall samen te kunnen stellen met hun producten en natuurlijk m’n vondsten uit de kringloopwinkel. Wat ik ook erg tof en uniek vind, is dat je bij Posterlounge alle afbeeldingen kunt laten afdrukken op allerlei materialen. Van gewone posters, tot acrylglas en zelfs op hout (en alles daartussenin). Vooral dat hout leek me heel erg tof en perfect om die vintage sfeer te creëeren.

histor renaissance
De muur achter het bed was echt enorm kaal.

Gallery wall samenstellen

Ik heb mijn vondsten uit de kringloop als basis gebruikt om mijn kleurenpalet en stijl voor de gallery wall te kiezen. Op de website van Posterlounge selecteerde ik vervolgens de vintage stijl onder het kopje woonstijl. Ik had al wat ingelijste vlinders gevonden die ik prachtig vond en koos dus o.a. weer voor vlinders. Ook de afbeeldingen van Alfons Mucha trokken meteen m’n aandacht op de website. Qua kleuren ging ik voor een combinatie van natuurlijke tinten en roze (m’n favoriete kleur uiteraard). Ik heb gekozen voor een combinatie van prints op hout en daarnaast ook een aantal ingelijste prints in zwarte houten lijst. De formaten heb ik een beetje op gevoel gekozen en daarbij enigszins gevisualiseerd hoe ik het aan de muur wilde hebben. De ervaring leert alleen dat ik het pas echt ga indelen als ik alle decoratie in m’n handen heb.

Mijn bestelling bij Posterlounge

Toen mijn wanddecoratie binnenkwam, was het dan ook een feestje om het uit te pakken. Ik wist namelijk niet echt meer goed wat ik nou precies besteld had en in welke formaten. Het was nog mooier dan verwacht! De prints op hout hebben echt die fijne vintage look (oh en ruiken ook heerlijk naar hout, viel mij dan meteen weer op). De prints waar ik een lijst bij had gekozen, waren al heel mooi ingelijst (dat is vaak wel anders, dus hier was ik positief door verrast). De lijsten zijn van een hele mooie kwaliteit!

Waar ik eerst nog het idee had om een deel aan de wand bij het bed te hangen en een deel aan een andere wand, bleek bij het ophangen dat ik toch alles aan de oranje/bruine muur wilde hangen. Het past allemaal zo goed bij elkaar! Ik heb op de vloer eerst een samenstelling gemaakt van hoe ik het wilde ophangen. Zo krijg je een goed idee van hoe het er aan de muur uit gaat zien en kun je nog makkelijk schuiven met schilderijtjes. Ik ben voor een speels geheel gegaan, waarbij het niet allemaal netjes gerangschikt hangt. Ook hadden we eerder wanddecoratie recht boven het bed gehad en was ik daar wel een beetje klaar mee. Dus dit keer besloot ik de wanddecoratie alleen aan één zijde van het bed te hangen.

Ophangen op gevoel

Ik ben zelf niet iemand waarbij elk schilderijtje exact evenveel centimeter van de ander moet hangen, dus ik heb alles gewoon op gevoel opgehangen en niks uitgemeten. Enige dat ik gebruikt heb, is een waterpas om te zorgen dat m’n schilderijtjes wel enigszins recht hangen 😉 Verder heb ik ervoor gezorgd dat er nog ruimte is voor uitbreiding (zowel omhoog als nog meer richting het bed). Ik verwacht namelijk nog weleens wat mooie wanddecoratie tegen te komen bij m’n geliefde kringloopwinkel, dus dan kan ik die mooi nog toevoegen. Mocht je nou niet zo van het op gevoel ophangen zijn, dan kun je ook eerst alles even uitmeten met schilderstape op de muur. Heb ik ook eerder eens gedaan en dit is heel handig om een goed beeld te krijgen van hoe het gaat worden op de wand.

vintage gallery wall
Het resultaat!
vintage gallery wall
Alle prints op hout en de posters met zwarte lijst zijn van Posterlounge. De rest komt uit de kringloopwinkel.

Het resultaat

Ik kan wel zeggen dat ik echt heel erg blij ben met het resultaat! Ik vond de muur zo ontzettend kaal nadat ik alles eraf had gehaald om hem te schilderen. Moet je zien wat wanddecoratie kan doen voor een ruimte! Echt heel erg gaaf! Ben je dus niet iemand die alle kringlopen afstruint, maar wil je wel die toffe vintage look aan je muur? Check dan zeker Posterlounge even, want hier vind je echt unieke wanddecoratie die dan helemaal bij je past. Oh en ben je meer van een strakke of moderne stijl? Dan kun je hier ook zeker terecht! Ze hebben gewoon een heel uitgebreid assortiment.

Yes, een winactie!

Als laatste hebben we ook nog een hele toffe winactie! Ik mag namelijk zelfs drie prijzen weggeven! Je kunt met deze actie €100, €50 of €25 shoppingtegoed bij Posterlounge winnen. Hoe doe je mee?

  • Laat onder deze blog een reactie achter en vertel ons iets leuks over wat je met dit shoptegoed zou willen doen. Bijvoorbeeld op welke plek zou jij nieuwe wanddecoratie willen? Of welke stijl ga jij voor?
  • Voor een extra winkans kun je ook meedoen op mijn Instagram account met de winactie op mijn feed. Vermeld in dat geval wel even je Instagram accountnaam in de reactie hier op mijn blog.

Meedoen kan t/m zondag 13 september en ik maak op 14 september de winnaars bekend. Let op: het shoptegoed moet in één keer besteed worden op de website van Posterlounge (lijkt me geen probleem toch? ;)).

Krijg je nu al zin om te shoppen? Gebruik dan t/m 15 september de code HOERA20 bij het afrekenen voor een korting van 20% op je aankopen.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!