Stuur jij nog weleens een kaartje? In deze wereld van Whatsapp, e-mail en social media vast een stuk minder dan vroeger. Ik stuur zelf geregeld kaartjes per post en vind het ook onwijs leuk om deze te krijgen. Waarom ik zo graag kaartjes stuur, vertel ik je vandaag én ik heb superleuk nieuws voor je wat het versturen van kaartjes veel makkelijker maakt.

Kaartjes zijn persoonlijk

Een kaartje in de brievenbus voelt voor mij altijd als een cadeautje. Voor het sturen van een kaartje heeft iemand toch meer moeite moeten doen dan voor het sturen van een appje. Dat maakt het ontvangen zo leuk! Zelf kaartjes sturen vind ik ook onwijs leuk om te doen. Met name het verrassingseffect bij de ontvanger maakt dat ik het graag doe. Ik zoek geregeld nieuwe kaartjes uit en heb dan vaak al potentiële ontvangers in mijn hoofd. Zo wist ik bijvoorbeeld dat de Dille & Kamille de favoriete winkel van een goede vriendin is, dus zocht ik al ruim voor haar bevalling daar een babykaartje uit. Voor een vriendin met een stoer en industrieel interieur zoek ik juist weer een zwart/wit kaartje uit met toffe lettertypes.

 

Om te zorgen dat ik ook spontaan even een kaartje kan sturen, zorg ik dat ik altijd een stapel blanco kaarten in huis heb. Zo heb ik o.a. een setje van Vtwonen, waarbij je de gelegenheid kunt aankruisen. Verder heb ik altijd een aantal standaard kaartjes met bloemen erop in huis. Zo kun je die ene vriendin die belt met goed nieuws meteen een kaartje sturen en vindt ze deze de volgende dag al in de brievenbus. Voorheen was ik ook vrij fanatiek met het handletteren van kaartjes. Zo’n eigengemaakt kaartje is natuurlijk helemaal leuk om te sturen, maar door tijdgebrek staat dit momenteel op een wat lager pitje.

postzegelcode

De Postzegelcode

Het enige nadeel aan het sturen van echte post was altijd dat je ook postzegels bij de hand moest hebben. Wás ja, want dit is sinds kort niet meer nodig! PostNL komt namelijk met de Postzegelcode. Dit maakt het sturen van een kaartje echt zo veel makkelijker. De Postzegelcode is een code die je online kunt aanschaffen, zowel via de PostNL website als via de PostNL app. Je betaalt direct online voor het versturen van je kaartje en kunt daarna de code direct gebruiken. De prijzen zijn hetzelfde als die van een normale postzegel. Op de plek waar je normaal de postzegel zou plakken, schrijf je nu de Postzegelcode, bestaande uit 9 cijfers en letters. Daarna kun je je post gewoon in de brievenbus gooien. Kind kan de was doen dus.

Postzegelcode

postzegelcode

Mijn kaartjes met de Postzegelcode. Deze kunnen nu zo de brievenbus in.

Ik heb de Postzegelcode inmiddels een aantal keer uitgeprobeerd en ik ben heel enthousiast. Nooit meer zoeken naar postzegels in huis, maar gewoon direct je code afrekenen en opschrijven. Zo stuurde ik al drie kaartjes naar vriendinnen met de Postzegelcode en stuurde ik zelfs post naar Duitsland (een zakelijk formulier dat ik moest opsturen).

Winactie

Om het gemak van de Postzegelcode te vieren, heb ik samen met PostNL een leuke winactie voor je. Meedoen hieraan kan via Instagram (t/m zondag 23 september) en is heel eenvoudig. Stuur via mijn persoonlijke link ook een kaartje met de Postzegelcode. Als je dit gedaan hebt, stuur je mij een DM met een screenshot van de code. Je maakt kans op een handgeschreven kaartje van mij én een tof pakket met kaarten, zodat je in de toekomst nog veel meer post kunt versturen.

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!