Afgelopen week was ik weer eens aanwezig op een heel gaaf event. Dit keer geen “gewoon” bloggersevent, maar een heuse workshop waarbij we flink aan het klussen gingen. De workshop werd georganiseerd door Tanja van Hoogdalem en Marij van Enter My Attic in samenwerking met gereedschapmerk Bosch. Ik had dus niet alleen een hele leuke dag, maar ging ook nog eens naar huis met een zelf gemaakte aanwinst voor mijn interieur. Ik laat je zien hoe de dag verliep en hoe het resultaat bij ons thuis is.

De locatie, de styling en het eten

De workshop was op een werkelijk waar prachtige locatie vlakbij Breda. Het was dus wel een eindje rijden, maar dat was het zeker waard. Het restaurant lag supermooi aan het water, met een strandje erbij. Ik kreeg echt een beetje het Ibiza-gevoel, te meer omdat het heel erg mooi weer was. De lange tafels buiten met gave styling maakten het helemaal af. We startten de dag met een lekker ontbijtje van een heel uitgebreid buffet. Voor mij was er een heerlijk glutenvrij ontbijt, waarbij ook heel zorgvuldig te werk werd gegaan (waardeer ik heel erg!). Binnen gingen we vervolgens aan de slag met de workshop en tussendoor was er weer tijd voor een zeer uitgebreide lunch buiten aan de tafels.

Ook bij de lunch was er weer aan mij gedacht. Ik kreeg m’n eigen plankjes met glutenvrije hapjes én een glutenvrij dessert. Echt fantastisch! De andere deelnemers kregen gezamenlijke plankjes met allerlei happen en kregen allerlei lekkers van de BBQ. Alles was echt tot in de puntjes verzorgd.

Bosch DIY workshop

Bosch DIY workshop

Bosch DIY workshop

Bosch DIY workshop

Bosch DIY workshop

De workshop

Klussen is iets dat ik af en toe doe op een vrij simpel niveau. Zo boor ik eens een gaatje in de muur, schilder een muurtje of hang een lamp op. Niks bijzonders dus. Bij deze workshop gingen we wel een stuk uitgebreider aan de slag. We kregen eerst een uitleg over de nieuwe Bosch Pushdrive, een hele handige tool om te schroeven en in hout te boren. Daarna mochten we achter onze werkbanken gaan staan, waar een heel scala aan gereedschap klaarlag. Met de instructies erbij konden we direct zelf aan de slag om het leuke wandplankje na te maken dat Tanja en Marij voor ons bedacht hadden. Er kwamen allerlei “klusdisciplines” aan bod; zagen, boren, schroeven, schuren, etc. Het leukste vond ik het boren van de grote gaten met de grote boormachine en het zagen van het messing. Vooral dit laatste was een precies werkje, waarbij ik de messing plaat uiteraard zo recht mogelijk wilde afzagen. Dit is goed gelukt!

Bosch DIY workshop

Foto’s door Tanja van Hoogdalem

Bosch DIY workshop

Het resultaat

Het resultaat mag er wezen: een wandplank met messing achterkant en ruimte voor een lamp en een plantje. Uiteraard koos ik voor een roze snoer én voor het leuke mierenplantje. Deze stond al langer op mijn wishlist namelijk. Als ik de mierenplant wat langer onder mijn hoede heb, zal ik hier nog eens een artikel over schrijven, want ik kon zelf weinig online vinden over de verzorging.

Thuis schilderde ik nog een randje groen op het terracotta potje in dezelfde kleur als de lambrisering op de muur. De lamp ga ik nog een dimmer geven, want die is nu nog erg fel. Ik ben blij met dit zelf gemaakte project. Een saai muurtje heeft nu toch een leuk accent gekregen en een extra plant is hier uiteraard altijd welkom (zeker de mierenplant!).

Bosch DIY workshop

Ps. In de goodiebag vond ik niet alleen de Bosch Pushdrive, maar ook de Bosch Universal Detector om bijvoorbeeld elektriciteitskabels in de muur mee te traceren voordat je gaat boren. Dit apparaat vind ik nu al zo ideaal! Ik ga hem nog even verder testen en dan volgt zeker een review.

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!