Op Instagram plaatste ik hem al even: onze kerstboom met bloemen. Ik versierde ons ceder boompje namelijk niet alleen met kerstballen, maar ook met bloemen. Ik laat je zien hoe ik dit deed en geef je tips om zelf aan de slag te gaan. Op naar een fleurige kerst!

Benodigdheden

Kerstboom (een ceder boom is makkelijk omdat de takken wat verder uit elkaar staan en je wat sneller klaar bent met versieren, maar een gewone boom kan natuurlijk ook)

Bloemen, liefst een soort dat lang goed blijft (ik koos chrysanten)

Reageerbuisjes (deze komen uit het ziekenhuis)

Touw (ik gebruikte jutetouw van de Action)

Optioneel: reageerbuisrekje

 

Bloemen in je kerstboom hangen

Vul eerst je reageerbuisjes met een laagje water. Daarna hang je ze in de boom. Ik deed dit door een lus van het jutetouw om het buisje te maken en ze daarna om de takken te knopen.

De bloemen moet je even goed uitzoeken voordat je ze in de boom hangt. Ik koos voor de chrysant, omdat dit een sterke snijbloem is die lang blijft staan. Zo kun je tot de kerst van je fleurige boom genieten. Zorg dat je de stelen van alle groene bladeren ontdoet. Als de bladeren in het water komen, gaan je bloemen namelijk een stuk minder lang mee. Zorg dus dat je een bloem met een kaal steeltje overhoudt. Deze zet je in de reageerbuisjes.

Mijn ceder boompje is vrij fragiel, dus ik koos voor kleine reageerbuisjes en kleine bloemetjes. Zo buigen de takken niet door. In een grotere boom kun je natuurlijk voor een groter formaat kiezen. Om het niet te chaotisch te maken, koos ik voor drie kleuren bloemen die ik met elkaar combineerde.

Wil je je kersthoekje verder ook nog wat opfleuren? Zet de reageerbuisjes dan bijvoorbeeld ook nog in een rek zoals ik heb gedaan. Dit is ook weer een leuke plek voor de bloemen. Deze reageerbuisjes zijn een groter formaat en ik koos hier ook voor grotere bloemen. De kleuren hield ik wel in lijn met de kleuren in de boom.

Heb je bloemen in je bos die er niet meer zo goed uitzien? Gooi ze dan niet weg, maar trek de blaadjes eruit en strooi die nonchalant op een dienblad. Ik ging in plaats van een dienblad voor een vierkante spiegel. Zo komen de losse bloemblaadjes nog meer naar voren. Je kunt ook nog wat losse bloemetjes op je dienblad leggen of misschien wel in de pot van je kerstboom.

bloemen in kerstboom

bloemen in kerstboom

bloemen in kerstboom

Na de kerst

Na de kerst kun je eerst nog even verder gaan met wat versiering voor de jaarwisseling. Zo maak je je kersthoekje met een fles champagne en twee champagneglazen meteen oud&nieuw-proof. Gooi je reageerbuisjes niet weg na de feestdagen. Deze kun je namelijk ook weer gebruiken om stekjes in te laten wortelen of losse bloemen uit een boeket in te zetten.

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!