Zoals ik al eerder aankondigde, ben ik de komende tijd chrysanten ambassadeur. Dit betekent dat ik op Instagram maandelijks een leuk idee zal posten met bloemen. In deze blog laat ik je zien hoe je zelf heel makkelijk een macramé wandhanger kunt maken voor een bloemenvaasje.

Benodigdheden

  • Gouden ring (Søstrene Grene, €1,24)
  • Katoenkoord (dit is 4,5 mm koord van HeartsXXL). Een ander garen, zoals dit 5 mm koord is ook prima!
  • Klein vaasje
  • Schaar
  • Meetlint
  • Bloemen (ik gebruikte chrysanten)
macraméhanger bloemenvaasje

Stap 1

Knip 8 stukken koord van ongeveer 2 meter (iets korter kan ook, ik had over). Als je dikker koord gebruikt, moet je iets ruimer meten.

Stap 2

Bevestig de koorden met een lark’s head knot aan de ring.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 3

Maak met de middelste 4 strengen een square knot.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 4

Maak nog een square knot, maar dan met de twee strengen van je vorige square knot en de twee daar links van. Ga zo door tot je drie square knots hebt in een diagonale lijn vanaf de middelste square knot.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 5

Herhaal stap 4 aan de rechterzijde.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 6

Met de middelste 8 strengen maak je weer een square knot. Deze vormt het midden van de diamant. Je doet dit op dezelfde manier als een normale square knot, je knoopt de buitenste strengen alleen dit keer om 6 strengen i.p.v. de normale 2.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 7

Maak de diamant af met twee diagonale lijnen van square knots.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 8

Nu komt het deel waarbij je het vaasje erin moet hangen. Ik meet eerst met het vaasje af hoe hoog ik ongeveer m’n knopen moet leggen om het vaasje op de gewenste hoogte te krijgen. Daarna maak ik van de buitenste twee strengen van zowel linker- als rechterzijde een square knot.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 9

Nu ga je een soort “rondje” van square knots maken, door steeds weer met twee strengen van de vorige knoop en twee nieuwe strengen een square knot te maken. Met het vaasje kun je steeds passen of je nog goed zit qua hoogte.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 10

Als je vaasje naar je zin zit op het rondje van square knots, kun je het geheel afmaken met een gathering knot. Knip daarna de te lange strenge op de gewenste lengte af. Eventueel kun je de kwast nog uitkammen.

macraméhanger bloemenvaasje

Nu is je macramé wandhanger helemaal klaar en kun je je vaasje vullen met wat water en de bloemen. Ik heb hier voor chyrsanten gekozen die perfect passen in het vaasje. Zo heb ik gekozen voor een aantal Santini’s (de kleinere chrysanten) en daarnaast één grootbloemige roze variant. Chrysanten zijn sterke bloemen, dus je kunt lang genieten van je wandhanger.

macraméhanger bloemenvaasje
macraméhanger bloemenvaasje

Wil je de komende tijd meer leuke bloemen-ideeën opdoen? Op Instagram zal ik als ambassadeur voor de chrysant je elke maand een tof project laten zien. Chrysanten zijn het hele jaar door goed verkrijgbaar, dus het zijn ideale bloemen voor als je zelf ook aan de slag wilt.

Aan de slag met macramé? Check dan de Etsy shop van MangoAndMore voor alle benodigdheden.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!