fbpx

DIY: macraméhanger met bloemenvaasje

  • macraméhanger bloemenvaasje

Zoals ik al eerder aankondigde, ben ik de komende tijd chrysanten ambassadeur. Dit betekent dat ik op Instagram maandelijks een leuk idee zal posten met bloemen. In deze blog laat ik je zien hoe je zelf heel makkelijk een macramé wandhanger kunt maken voor een bloemenvaasje.

Benodigdheden

  • Gouden ring (Søstrene Grene, €1,24)
  • Katoenkoord (dit is 4,5 mm koord van HeartsXXL)
  • Klein vaasje
  • Schaar
  • Meetlint
  • Bloemen (ik gebruikte chrysanten)
macraméhanger bloemenvaasje

Stap 1

Knip 8 stukken koord van ongeveer 2 meter (iets korter kan ook, ik had over). Als je dikker koord gebruikt, moet je iets ruimer meten.

Stap 2

Bevestig de koorden met een lark’s head knot aan de ring.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 3

Maak met de middelste 4 strengen een square knot.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 4

Maak nog een square knot, maar dan met de twee strengen van je vorige square knot en de twee daar links van. Ga zo door tot je drie square knots hebt in een diagonale lijn vanaf de middelste square knot.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 5

Herhaal stap 4 aan de rechterzijde.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 6

Met de middelste 8 strengen maak je weer een square knot. Deze vormt het midden van de diamant. Je doet dit op dezelfde manier als een normale square knot, je knoopt de buitenste strengen alleen dit keer om 6 strengen i.p.v. de normale 2.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 7

Maak de diamant af met twee diagonale lijnen van square knots.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 8

Nu komt het deel waarbij je het vaasje erin moet hangen. Ik meet eerst met het vaasje af hoe hoog ik ongeveer m’n knopen moet leggen om het vaasje op de gewenste hoogte te krijgen. Daarna maak ik van de buitenste twee strengen van zowel linker- als rechterzijde een square knot.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 9

Nu ga je een soort “rondje” van square knots maken, door steeds weer met twee strengen van de vorige knoop en twee nieuwe strengen een square knot te maken. Met het vaasje kun je steeds passen of je nog goed zit qua hoogte.

macraméhanger bloemenvaasje

Stap 10

Als je vaasje naar je zin zit op het rondje van square knots, kun je het geheel afmaken met een gathering knot. Knip daarna de te lange strenge op de gewenste lengte af. Eventueel kun je de kwast nog uitkammen.

macraméhanger bloemenvaasje

Nu is je macramé wandhanger helemaal klaar en kun je je vaasje vullen met wat water en de bloemen. Ik heb hier voor chyrsanten gekozen die perfect passen in het vaasje. Zo heb ik gekozen voor een aantal Santini’s (de kleinere chrysanten) en daarnaast één grootbloemige roze variant. Chrysanten zijn sterke bloemen, dus je kunt lang genieten van je wandhanger.

macraméhanger bloemenvaasje
macraméhanger bloemenvaasje

Wil je de komende tijd meer leuke bloemen-ideeën opdoen? Op Instagram zal ik als ambassadeur voor de chrysant je elke maand een tof project laten zien. Chrysanten zijn het hele jaar door goed verkrijgbaar, dus het zijn ideale bloemen voor als je zelf ook aan de slag wilt.

styled by sabine signature
2019-07-25T15:56:55+02:0028-07-2019|DIY|1 Comment

One Comment

  1. Leon 30 juli 2019 at 13:01 - Reply

    Wat een super leuk idee. Ik was al van plan om wat meer van mijn planten op te hangen, dus komt perfect van te pas. Ik hoop dat ik er met mijn onhandigheid uitkomt, want het staat echt prachtig aan jouw muur en ziet er ook nog eens enorm uniek uit.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
farrow & ball Dead Salmon
De woonkamer make-over deel 1 (roze + okergeel)

Alweer een tijdje ben ik bezig met een make-over van onze woonkamer. Ik had opeens bedacht dat ik alle muren...

Sluiten