Goud in huis is een hit en ik ben er dol op! Een beetje kitsch mag wat mij betreft best en ik kan dan ook geen genoeg krijgen van gouden accessoires in m’n interieur. Met een goudkleurige spuitbus of verf kun je zelf ook heel makkelijk aan de slag met items die je al in huis hebt. Ik laat je vier ideeën zien!

Ikea Raskog trolley

Deze trolley van Ikea is een klassiekertje natuurlijk en is in veel huishoudens te vinden. Een ideaal ding in de keuken of badkamer om wat extra bergruimte te creëren. Wij gebruiken hem met name voor groente, fruit en andere voorraad in de keuken. De zwarte trolley was op zich prima, maar toen ik op Instagram bij Wies van DailyDoseOfGoldie (what’s in a name?) zag dat zij hem goud had gespoten, kreeg ik heel veel zin om ook aan de slag te gaan. Met twee bussen gouden spraypaint van de Karwei spoot ik hem in een aantal laagjes mooi egaal goud. Wat een verschil! Zo past ie nog beter in ons interieur.

gouden spraypaint interieur

Een gouden tijdschriftenrek

Ik krijg vaak de vraag hoe ik aan mijn gouden tijdschriftenrek kom. Deze heb ik gekocht bij vintagewinkel Fortune Flea, maar je kunt natuurlijk ook heel prima aan de slag met een spuitbus. Heb je dus een zwart of zilveren wandrek voor tijdschriften in je bezit? Spuit hem goud en hij is weer als nieuw.

gouden spraypaint interieur
Het gouden plantenrek en tijdschriftenrek

Karwei plantenrek

Deze plantenstandaard van Karwei had ik ook al een tijdje in m’n bezit. Hij was wit en ik moet zeggen dat ik hem een beetje zat was. Ondertussen is het wel een heel handig rek, wat je makkelijk kunt verplaatsen en steeds weer anders kunt stylen. Tijd dus voor een mini make-over met gouden spraypaint. Voor dit klusje gebruikte ik 1 bus spraypaint van het budgetmerk van de Karwei. Het resultaat is top wat mij betreft en ik heb het rek daarna meteen weer in de woonkamer gezet. Hij past daar nu veel beter dan eerder! Het enige dat me opvalt met de budget spraypaint (OK spuitlak), is dat het goud iets minder glanzend is dan van de Karwei spray (zoals bij de trolley).

slaapkamer goedkoop inrichten

Spiegel goud verven

Deze spiegel heb ik volgens mij al bijna 15 jaar. Ik kan me nog vaag herinneren dat de lijst ooit goud was, maar dat ik hem toen graag zilver wilde en hem zilver gespoten heb. Dat was toen vast hip 😉

Nu wilde ik hem graag weer goud, dus ging ik aan de slag met gouden verf. Omdat ik geen zin had om de hele spiegel af te plakken en ik goede ervaring had met de gouden verf van Rust-Oleum, besloot ik de spiegel hiermee aan te pakken. Met de Rust-Oleum Chalky Finish gouden meubelverf had ik al eerder een nachtkastje opgepimpt en dit was heel mooi geworden. Ook verfde ik de deuren van ons tv-meubel met deze gouden verf. De spiegel was slechts een klein klusje en na twee laagjes zat de verf er perfect op. Ik vind dat deze verf een perfecte gouden afwerking heeft. Niet te mat en niet te glanzend.

gouden spraypaint interieur
De deurtjes van ons tv-meubel verfde ik ook met de Rust-Oleum verf.

Kan het jou ook niet goud genoeg zijn in huis? Ik ben benieuwd naar jouw ideeën!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!