Zin in een bohemian look deze kerst in huis? Ik houd ervan! Geen traditionele kerstversiering, maar een lekkere boho vibe met veel natuurlijke materialen. Ik maakte een boho kersthanger, die je heel makkelijk zelf na kunt maken. Een DIY dus die zowel budgetvriendelijk als super stylish is, dus laten we aan de slag gaan.

Benodigdheden

Tak (gewoon van buiten)

Jute touw (Action, € 1,39 voor 75 meter)

Houten kralen (Action, €0,86 voor 50 gram)

Houten sterren (Action, €0,87 voor 12 stuks)

Veren (Xenos)

Stuk karton

Zwarte pen/stift

Schaar

Stukje tape (washitape, duct tape, wat je wil)

DIY boho kersthanger

Stap 1

Laat de tak die je buiten hebt gevonden eventueel nog even drogen. Toen mijn tak goed droog was, kon ik de bast heel makkelijk verwijderen en bleef er een mooie tak over. Het leukste vind ik het als je tak een beetje gebogen is.

DIY boho kersthanger

Stap 2

Hang je tak op met een stuk jute touw. Ik heb dit gewoon aan een random haakje boven in de studeerkamer gedaan, zodat ik de hanger daar in elkaar kon knutselen. Als ie hangt, kun je er namelijk handig bij. Het staat leuk om het touw een aantal keer om de uiteinden te wikkelen, voordat je hem vastknoopt.

 

Stap 3

Knip 11 stukken touw af. Ik kies voor een lengte van ongeveer 85 cm (uiteindelijk heb ik nog een stuk af moet knippen, dus iets korter kan ook wel). Kijk gewoon even wat qua lengte goed past bij jouw tak.

DIY boho kersthanger

Stap 4

Maak aan het uiteinden van elk touw een veertje vast. Ik knoop deze er gewoon aan vast. Daarna schuif ik een houten kraal om het touw en schuif die ook een stukje over de steel van het veertje. Zo blijft het goed zitten.

DIY boho kersthanger

Stap 5

De touwtjes met veren hang ik aan de hanger. Daarbij meet ik af hoe lang ik ze wil hebben. Ik vind het persoonlijk het mooist als het middelste touw het langste is en ze richting de uiteinden steeds iets korter worden.

Stap 6

Als ik tevreden ben over de lengte van elk touw, knoop ik ze vast aan de tak. Dit doe ik weer door het touw er een aantal keer omheen te halen. Daarna leg ik een dubbele knoop. Het overschot aan touw wat overblijft, knip ik af.

DIY boho kersthanger

Stap 7

Nu bevestig je een aantal sterren aan de touwtjes. Ik heb er 6 gebruik in verschillende formaten. Het bevestigen kan op verschillende manieren, maar ik vond het met een stukje tape aan de achterzijde uiteindelijk het fijnste werken. Kies verschillende hoogtes om de sterren op te bevestigen voor een speels effect.

DIY boho kersthanger

Stap 8

Pak een stuk karton en knip het in een rechthoekige vorm. Even meten bij je tak hoe groot je dit wilt hebben, is aan te raden. Hierna schrijf je er met zwarte pen of stift “Merry Christmas” op. Maak twee gaten in het kartonnen bord en hang die met het jute touw aan je hanger. Zelf heb ik dit expres een beetje scheef gedaan.

DIY boho kersthanger

 

DIY boho kersthanger

Klaar is je DIY boho kersthanger! Als het goed is, heb je nog touw en kraaltjes over. Deze kun je nog gebruiken om een plantenhanger van te maken. Laat je me het resultaat zien als je de kersthanger ook hebt gemaakt?

Zin in nog een leuk project? Check dan ook even de DIY kerstslinger met lampjes van Lieks Home. Na mij ging Judith aan de slag met een DIY sneeuwvlok, die ook superleuk is geworden.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!