Geen tuin, maar wel de trotse eigenaar van een balkon aan je woning? Dan is nu het moment om er een mooie buitenruimte van te maken, waar je heerlijk van de zomer kunt genieten. Met onderstaande balkon trends maak je er zeker een plaatje van!

Groen, groen en nog meer groen

Allereerst heb je helemaal geen tuin nodig om los te gaan met planten en groen. Een balkon leent zich ook uitstekend voor de start van een mini moestuin of voor een prachtige bloemenzee. Werk bijvoorbeeld met hoogteverschillen en hangplanten. Zo kun je zoveel mogelijk plantjes kwijt. Ook aan de reling van je balkon kun je uiteraard met de bekende hangbakken werken. Heb je een balkon waar het lastig is om planten in leven te houden? In dat geval kan een mooie grote kunstplant een optie zijn (bijvoorbeeld een palm). Je kunt ook kunstgras kopen en dit gebruiken als tof groen accent op de vloer.

Natuurlijke materialen

Van je balkon echt een soort minituin maken is dus helemaal een trend in 2022. Dit doe je door bovengenoemde planten, maar ook door verder met natuurlijke materialen te werken. Een saaie betonnen vloer kun je bijvoorbeeld voorzien van houten vlonders. Dit geeft meteen veel meer sfeer en warmte. Een saaie balkonreling knap je op met bamboe matten (ook heel budgetvriendelijk!) en je voegt een rotan tuinset toe. Dit straalt al meteen veel meer gezelligheid uit!

balkon trends 2022
balkon trends 2022

Kleur

Yes, we zien steeds meer kleurgebruik bij de styling van balkons in 2022! Weg met saaie zwarte en grijze tinten en lekker losgaan met vrolijke kleuren als blauw en rood. Heb je een muur bij je balkon welke je van een kleur kunt voorzien? Dan is dat je kans om lekker wat kleur toe te voegen. Kleuren als blauw en groen doen het altijd goed op een balkon. Maar wat dacht je van een meer uitgesproken tint als een terracotta kleur? Heb je geen mogelijkheid om een muurtje te verven, dan kun je kleur ook goed toevoegen door middel van accessoires. Zo kun je eens beginnen met een vloerkleed dat geschikt is voor buiten (op een balkon is een rond exemplaar vaak heel leuk!). Daarnaast kun je dan kleurrijke kussens toevoegen, vrolijke plantenpotten en eventueel zelfs een hippe parasol met kleur.

balkon trends 2022

Vintage decoratie

Je hoeft echt niet allemaal nieuwe accessoires te kopen om je balkon op te vrolijken. Vintage is en blijft een trend en hier kun je op het balkon ook prima mee uit de voeten. Plantenpotten koop ik bijvoorbeeld bijna alleen maar in de kringloop. Daar vind je altijd wel een gek kleurrijk exemplaar. Ook kun je via Marktplaats vaak leuke vintage plantenrekjes vinden (zoek bijv naar een bamboe plantenrekje). Een andere tip is om eens op zoek te gaan naar vintage vogelkooitjes. Niet om een vogel in te doen, maar leuk om op je balkon op te hangen of neer te zetten. Met een hangplantje erin ziet dat er ontzettend leuk uit. Andere leuke vintage items die je kunt toevoegen als decoratie zijn gistflessen, zinken teilen en een toffe vintage gieter.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!