Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent dat we nu echt klaar zijn met dikke truien en warme winterjassen. Ik heb helemaal zin om weer nieuwe kledingcombinaties te maken die passen bij de huidige temperaturen. Een aantal kledingstukken mogen daarbij zeker niet ontbreken in mijn voorjaarsgarderobe. Naar sommige items ben ik nog op zoek, andere hangen al in m’n kast, klaar om aan te trekken. Dit zijn mijn musthaves voor je voorjaarsgarderobe in 2022!

Denim tuinbroek

Ik houd van tuinbroeken! Zo draag ik heel vaak mijn witte tuinbroek die ik al jaren heb, zowel in de zomer als in de winter. Door de lichte kleur is het wel echt een heel leuk item voor het voorjaar. De zoektocht gaat nu nog naar een toffe denim tuinbroek. Zo zag ik er o.a. eentje bij C&A (check even de volgende website voor een C&A kortingscode). Verder had ik een ontzettend mooie 70’s tuinbroek, maar die is helaas helemaal kapot gegaan. Zo ontzettend zonde! Het was echt m’n lievelings…. Een nieuwe daarvan is ruim €400 (ik kocht de mijne tweedehands voor de helft), dus ik durf niet zo goed weer zoveel geld uit te geven. Bang dat ie toch weer heel snel kapot gaat…

musthaves kleding voorjaar
Mijn favoriete witte tuinbroek
musthaves kleding voorjaar
Deze tuinbroek is helaas helemaal kapot gegaan…

Lange witte jurk

Je kunt mij zo’n beetje uittekenen in deze lange witte jurk. Het is zo’n fijn ding! Wat mij betreft mag in het voorjaar een witte maxidress van katoen dus zeker niet ontbreken. Door het katoen draagt het lekker luchtig, maar de lange mouwen zorgen er toch voor dat je nog een beetje bedekt bent. Ik draag dit bijvoorbeeld ook veel in de zomer, zodat ik niet zo makkelijk verbrand. Ideaal! In de winter trouwens gewoon door te dragen met een dikke (wollen) legging eronder en een lekker warm colletje.

musthaves kleding voorjaar

Een gek pak

Hier bedoel ik zo’n pak mee met een bijpassende top en broek. Een gek pak dus haha. Oftewel een co-ord (heet het volgens mij officieel). Ik heb zelf verschillende van dit soort gezellige pakjes en ik vind dit altijd megaleuk! Een panterpak is te gek, maar ik heb ook dit soort sets met een toffe bloemenprint. Mag wat mij betreft niet ontbreken in je garderobe! Oh en ook perfect door te dragen in het najaar en in de winter natuurlijk met een lekker vest of trui erop.

musthaves kleding voorjaar

Een kimono

Heerlijk dat soort lange “gewaden”! Ik draag een kimono overal overheen en het geeft echt een leuk zwierig effect aan je outfit. Voor het voorjaar heb ik een lichte variant, die het bijvoorbeeld in de zomer ook heel goed doet op het strand over je bikini. Vintage exemplaren zijn trouwens ook fantastisch. Vaak zijn die van zijde gemaakt, waardoor ze heel prettig dragen als het wat warmer is. Geen kimono in je garderobe? Dan kun je ook prima een doorknoop- of wikkeljurkje los dragen over een outfit. Dat geeft hetzelfde effect.

musthaves kleding voorjaar

Lichte kleur jeans

Ik ben geen enorme jeans drager, maar een lichte denim mag wat mij betreft zeker niet ontbreken in je kledingkast. In het voorjaar vind ik dit dus heerlijk met een bohemian topje erop. Met één goede jeans die lekker zit ben je er wat mij betreft al.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!