Ben je toe aan een nieuwe bank? En ben je benieuwd welke trends we komende tijd gaan zien op het gebied van banken? In dit artikel zet ik de belangrijkste trends voor het najaar van 2022 op een rijtje. Hopelijk raak je zo geïnspireerd en kun je goed voorbereid gaan shoppen.

Organische vormen

Deze trend zien we al een tijdje steeds meer terugkomen in het interieur en ook qua banken zijn er steeds meer opties mogelijk qua vorm. De tijd van de saaie rechttoe-rechtaan bank is echt voorbij. Wat dacht je van een loungebank met ronde vormen? Of een grote statement bank die in een bocht loopt? Dit staat met name fantastisch als je voldoende plek hebt om de bank midden in de ruimte te zetten. Deze trend grijpt ook een beetje terug naar de jaren 70, dus je kunt ook op zoek gaan naar een vintage exemplaar met ronde vorm.

Retro

Dat er veel wordt teruggegrepen op trends van vroeger zien we ook weer aan het feit dat steeds meer banken een retro-look krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een bank van corduroy stof in een bruintint of een bank hoog op pootjes in een vintage model. Qua kleurgebruik zien we ook veel dat retrogevoel terugkomen. Groen is een blijvertje, maar we zien ook meer blauwtinten en zelfs oranje (dit kan ook gebruikt worden als accent).

banken trends najaar 2022
banken trends najaar 2022
Een vintage bank met ronde vorm

Rijke stoffen

Fluweel is natuurlijk al een tijd echt een enorme trend, maar zien we dit najaar ook nog steeds veel. Een bijzondere stofsoort maakt een bank onderscheidend en kan van een neutraal model echt een eyecatcher maken. De boucléstoffen (teddy look) blijven we ook nog veel zien, maar de eerder genoemde corduroy stof is ook een hele leuke.

Comfort

Ik weet niet of ik comfort echt een trend kan noemen, want eigenlijk vind ik dit altijd een belangrijk punt bij het kiezen van een bank. Maar ik zie wel dat de echte comfortabele loungebanken weer steeds meer terugkomen in de winkels en in huis. Weg met de strakke zitbanken waar je eigenlijk net niet lekker op kunt loungen en terug met de echte plofbank.

banken trends najaar 2022

Elementenbank

De bank die uit meerdere delen bestaat, zien we dit najaar weer steeds meer. Het voordeel van zo’n elementenbank is dat je hem helemaal kunt afstemmen op het formaat en de vorm van jouw woonkamer. Je hebt ze ook steeds meer met elementen met organische (ronde) vorm, waardoor je echt onderscheidend kan zijn. Het is ook dé manier om af en toe eens te kunnen wisselen van opstelling als je dat leuk vindt (en er de ruimte voor hebt ;)).

Prints

Heb je wel een beetje lef en wil je van je bank echt een eyecatcher maken in je interieur? Dan is een bank met een toffe print helemaal wat voor jou! Dit hoeft echt niet meteen een hysterische bloemenprint te zijn (mag natuurlijk wel!). Een klassieke streep of ruit kan ook prachtig zijn en past bijvoorbeeld vaak ook heel goed in een meer landelijk interieur.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!