Toen ik recent een uitnodiging in mijn mailbox vond voor een event gericht op bloemenstyling, was ik direct enthousiast. Ik ben dol op bloemen, maar schikken was tot nu toe niet zo mijn talent en over de trends in bloemenland kon ik je ook niks zinnigs vertellen. Het heugelijke nieuws is dan ook dat daar vanaf nu verandering in is gekomen. Ben jij benieuwd wat dé trend op het gebied van bloemen wordt? Lees dan zeker verder.

bloementrend rebel

een tegendraadse trend

Gisteren was het zo ver en mochten we ons melden bij het Boerma Instituut in Aalsmeer. Na een gezonde en lekkere bietensmoothie werden we verwelkomd met een presentatie over de laatste trends op bloemengebied. De trend waar eigenlijk alles om draait de komende tijd is “Rebel”. Deze trend komt voort uit een hang naar tegendraadsheid in de huidige tijdsgeest. De stijltrend Rebel kenmerkt zich door vrolijke kleuren, bijzondere (en ongewone) combinaties en het werken met radicale vormen. Op deze manier creëer je een heel uitgesproken bloemstuk, wat een echte eyecatcher is in je interieur. Waar voorheen alles netjes en symmetrisch geschikt werd, is nu alles mogelijk op bloemengebied. Hoogteverschillen, allerlei losse bloemen combineren, kleurexplosies, etc. Je kunt het echt zo gek niet bedenken!

bloementrend rebel

een rebelse chrysant?

Toparrangeur Geert Maas had een heleboel creaties gemaakt om deze bloementrend visueel te maken. Van bloemenkransen tot ananassen, alles kwam voorbij. De bloem die hierbij extra in het zonnetje werd gezet, was de chrysant. Bij mij persoonlijk had deze bloem een ietwat suf imago, maar dit bleek totaal niet terecht. De chrysant heeft namelijk een heleboel verschijningsvormen en is in elke denkbare kleur verkrijgbaar tegenwoordig. Zo heb je o.a. de zogenaamde geplozen versie met één grote bloem, maar ook de santini variant met meerdere kleine bloemetjes. Kortom, een bloemsoort die perfect in het thema Rebel past, want je kunt er alle kanten mee op.

bloementrend rebel

bloementrend rebel
aan de slag

Na een heleboel uitleg en voorbeelden was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Onder het genot van een lekkere (alcoholvrije) cocktail mochten we ons uitleven op de enorme hoeveelheid bloemen en vazen die er voor ons klaar stonden. Allemaal vers van de veiling, dus fantastisch om daar mee te mogen werken. Ik koos voor een lage vaas en ben in mijn boeket met veel hoogteverschil gaan werken, natuurlijk helemaal volgens de Rebel trend. Met een beetje hulp van Geert maakte ik zo mijn eerste creatie. Omdat er nog tijd over was, ben ik daarna nog aan de slag gegaan met een stuk oase en een heleboel losse kleine bloemetjes. Een werkje, maar het resultaat was best leuk al zeg ik het zelf.

bloementrend rebel

Mijn creatie met oase

Uiteraard mochten we aan het eind van de middag onze creaties mee naar huis nemen (wat ervoor zorgde dat ik thuis nog fijn wat mooie foto’s kon maken ervan). Al met al een geslaagde middag, waarbij ik een hoop geleerd heb over bloemen en de trends op dit gebied.

bloementrend rebel

Mijn bloemstuk

bloementrend rebel

bloementrend rebel

Ik ben erg benieuwd hoe jullie over de Rebel bloementrend denken en wat jullie van mijn creaties vinden!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!