Omdat het bijna dierendag is, vond ik het tijd worden voor een artikel gewijd aan onze lieve huisdieren. Ik ben een enorm dierenliefhebber en geniet dus enorm van onze pluizige vrienden in huis. Wij hebben twee katten en een hond, dus het is hier een gezellige beestenboel.

Onze dieren

Zoals gezegd, delen wij ons huis met twee katten en een hond. De katten zijn allebei Ragdolls en zijn twee broertjes. Ze zijn inmiddels alweer 6 jaar oud en maken dus al een tijd onderdeel uit van ons leven. Ragdolls zijn superleuke, aanhankelijke en rustige katten. Ze zien er ook nog eens onwijs schattig uit met al dat haar. Het haar is daarbij ook meteen hun enige minpuntje in mijn ogen…. want stofzuigen moet wel een beetje je hobby zijn met twee van deze pluizenbollen in huis. Ik stofzuig iedere dag om het hier nog enigszins haarvrij te houden. Het zijn trouwens echte binnenkatten, hoewel één van de twee weleens in de tuin komt. Hij haalt dan een frisse neus en wil dan snel weer naar binnen.

dierendag
Onze Ragdoll katten Toby (links) en Youp
dierendag

Over onze hond krijg ik altijd enorm veel leuke reacties op mijn Instagram. Charlie is een Basset Hound van 3 jaar oud. Een superlieve hond die vooral van lekker luieren houdt. Hij is zelfs zo lui, dat ie ook midden op straat rustig plat op de grond gaat liggen als ie geen zin meer heeft om te wandelen. Voor een wandeling in een honden uitlaatgebied is ie overigens wel altijd te porren, want met andere honden spelen vindt ie erg leuk.

dierendag
Charlie is liever lui dan moe.

Onderhoudsvrije dieren

Onze huisdieren geven best wat werk in huis (wat ik met liefde doe), maar ik heb ook een aantal onderhoudsvrije dieren in huis. Ik ben namelijk de laatste tijd gek van dierenbeelden in het interieur. Inmiddels heb ik drie porseleinen honden verzameld, een tijger en twee bloempotjes in de vorm van een zwaan. Porseleinen dierenbeelden zijn een echte trend op dit moment. Ik scoor ze meestal in de kringloopwinkel, maar snuffel (pun intended) ook graag op Marktplaats.

dierendag
En een aantal van mijn porseleinen dierenvrienden.

De leukste acties op dierendag

Hoewel het hier natuurlijk altijd dierendag is met onze verwende huisdieren, is 4 oktober wel een leuk moment om iets extra’s te doen voor je dier. Zo heeft Welkoop verschillende leuke acties. Er is een hondenbuffet waar je trouwe viervoeter kan aanschuiven om samen met soortgenoten te genieten van lekkere hapjes. Klinkt vrij hilarisch toch?

Zoals gezegd, is onze Charlie een Basset Hound en laten die nou net één van de beste speurneuzen zijn. Hij snuffelt dan ook behoorlijk wat af en heeft altijd wel een spoor te pakken. Welkoop organiseert op dierendag samen met Beeztees het NK snuffelen. De honden mogen hierbij snuffelen naar koekjes in een ballenbak. De snelste snuffelaar maakt naast de titel “snuffelkampioen van Nederland” kans op leuke prijzen.

dierendag

Krab en win

Naast deze gezellige acties in de winkel komt Welkoop ook met het dierendag krablot. Je vind het krablot in de folder, maar als je deze gemist hebt, kun je ook online krabben. Je maakt kans op leuke prijzen voor je huisdier, waaronder een jaar lang gratis voer. Wees er wel snel bij, want deze actie loopt maar t/m 29 september.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!