fbpx

Weg met muggen: de klamboe voor thuis

 • Deconet XL klamboe

In mijn strijd tegen muggen probeerde ik vorig jaar al verschillende dingen uit. Zo schafte ik een speciaal apparaat aan, wat een totale teleurstelling bleek (zie mijn review) en kocht ik vleesetende planten die ook weinig uithaalden. Toen de eerste muggenbulten op m’n gezicht verschenen dit jaar, was ik er klaar mee. Ik besloot een klamboe aan te schaffen. Niet zomaar een klamboe, maar een XL variant. Ik vertel je hoe deze bevalt.

Klamboe voor thuis

Klamboe’s zijn er natuurlijk in tig soorten, meestal bedoeld om op reis mee te nemen. Voor thuis wilde ik er vooral eentje die er nog een beetje stijlvol uit zou zien én die uiteraard zijn werk goed zou doen. Op internet kwam ik allerlei webshops tegen die klamboe’s verkopen en ik besloot eerst eens even goed de reviews te lezen. Op Pinterest zag ik bijvoorbeeld mooie plaatjes met de klamboe van Ikea. Op internet las ik echter dat deze te klein is voor een tweepersoonsbed en hij niet goed dicht blijft zitten daardoor. Uiteindelijk kwam ik bij de Deconet XL klamboe uit. Deze heeft, net als een ronde klamboe, maar één ophangpunt, maar is toch vierkant van vorm. Superhandig! Aan de zijkanten heeft ie twee “deuren”, dus je kunt ook makkelijk je bed in en uit. Ik kon er direct een plakhaak bij bestellen, zodat je niet in het plafond hoeft te boren. Leek me een goed idee.

Deconet XL klamboe

Deconet XL klamboe

Deconet XL klamboe

Hoe bevalt de klamboe?

Allereerst viel het ophangen met de plakhaak een beetje tegen. Het haakje zelf is namelijk maar heel klein en de grote klamboe heeft geen ring, waarmee je hem er stevig aan kunt haken. Hij glijdt dus snel van het kleine, gladde haakje af.  Uiteindelijk hebben we dus zelf een soort constructie met duct tape (fixes everything ;)) gemaakt, waardoor ie alsnog aan de haak blijft hangen. De haak zelf plakt goed aan het plafond en na ruim een week gebruik hangt ie nog stevig. De enige keer dat de klamboe wel naar beneden kwam, was toen de kat even een “gek momentje” kreeg. Hij dacht daarbij dat ie dwars door het klamboedoek heen kon springen. Resultaat: midden in de nacht de klamboe bovenop m’n kop….

Sinds de klamboe in de kamer hangt, moest ik even wennen aan hoe de slaapkamer er nu uitziet. Inmiddels vind ik het eigenlijk best gezellig staan met de “tent” om het bed heen. De zijkanten sla je heel makkelijk open om in – en uit te stappen en ze hebben een goede overlap. Hier komt echt geen mug meer binnen! Tot nu toe heb ik dus geen last meer gehad van die irritante zoembeesten.

 

Tips voor aanschaf en styling met de klamboe

Natuurlijk heb ik nog een aantal tips voor je als je ook een klamboe voor thuis wilt aanschaffen:

 • Ga voor functioneel en kijk niet alleen naar het uiterlijk. Ik zag mooiere opties, maar met een tweepersoonsbed wil je wel dat de klamboe helemaal om je bed heen past en je lekker ruim kunt liggen.
 • Een klamboe met vier ophangpunten is mooi en ruim, maar houd er rekening mee dat je dan dus ook vier keer in het plafond moet boren (of vier plakhaken nodig hebt, maar ik vraag me af hoe handig dat gaat werken).
 • Wel een ruime klamboe, maar liever slechts één ophangpunt? Koop degene die ik heb 😉
 • Kies een neutrale kleur. De klamboe’s zijn er vaak ook in allerlei (knal)kleuren te krijgen. Uiteindelijk krijg je toch vaak het mooiste effect met een witte of beige variant.
 • Blijf in de stijl met de verdere aankleding van je slaapkamer. Zo heb ik het donkere Bambi dekbedovertrek nu even verbannen naar de kast en ga ik alleen voor witte overtrekken. Past beter bij de romantische look van onze klamboe.

styled by sabine signature

2019-06-05T11:46:16+02:0005-06-2019|Algemeen|2 Comments

2 Comments

 1. Martijn 28 juni 2019 at 13:31 - Reply

  Hoi Sabine,
  Ik ben zo blij met je artikel over deze klamboe! Ik heb ‘m meteen zelf ook gekocht en ook mij bevalt-ie prima.
  Ik heb al 5 veschillende klamboe’s gehad (2x rond, 2x box en 1x een soort tentmodel met boogstokken) en deze nieuwe bevalt
  mij tot nu toe het beste! Die boxklamboe’s vind ik niet ideaal omdat ze altijd te breed zijn voor je bed (nl 2 x 2 mtr) waardoor je
  de zijkant alijd moet instoppen, anders komen de muggen er alsnog onder. Bovendien is de 1 punts ophanging veel fijner.
  Voor reizigers is het misschien handig om te weten dat jouw / mijn klamboe ook in een lichtgewicht geimpregneerde reisversie
  bestaat. Daarvan is het vierkant iets kleiner maar nog steeds goed te doen.
  Zie: https://www.klamboewinkel.nl/product/travelnet-cabin-ii-geimpregneerd/

  • styledbysabine 3 juli 2019 at 10:17 - Reply

   Hi Martijn, wat goed om te horen! Ja, dit ding is ideaal toch? Ik ben er ook nog steeds heel blij mee. En dank voor je goeie tip voor de reizigers onder ons!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
interieuradvies Amsterdam
Interieuradvies: een klassiek appartement met authentieke details

Alweer enkele maanden geleden kwam ik voor het eerst bij een klant in Amsterdam met een prachtig appartement in de...

Sluiten