Een veel gehoorde vraag tijdens interieuradviezen; hoe maak ik m’n interieur nou echt af? De spreekwoordelijke puntjes op de i blijken vaak toch best lastig te kiezen. Vandaag 5 tips die je kunt gebruiken om je interieurontwerp compleet te maken als je de basis al hebt staan.

1. Alle wanden een kleur

Natuurlijk hoef je niet al je wanden van schreeuwerige primaire kleuren te voorzien, maar ik ben er wel voor om alle wanden in elk geval van een kleur te voorzien. Dit kan prima ook wit zijn, maar denk er dan in elk geval over na welke kleur wit het moet worden. Vaak wordt er gekozen voor een standaard witte tint als basis van een interieur, bijvoorbeeld RAL 9010 of 9016. Daarnaast kiezen veel mensen dan voor een accentkleur voor één wand per ruimte. Dit kan je interieur een “onaf” gevoel geven. Juist door alle wanden (en eventueel ook de plafonds) van een duidelijk kleurenschema te voorzien, krijg je het gevoel dat je interieur helemaal bij je past. Check ook gerust mijn blog vol neutrale kleuren verf die geen wit zijn.

2. Maatwerk meubels

Een kast op maat kan een prachtige toevoeging zijn aan een interieur. Het maakt je interieurontwerp kloppend en geeft een luxe uitstraling. Als je een beetje handig en creatief bent, zijn er talloze manieren om zelf een kast te ontwerpen met bestaande materialen van grote meubelzaken. Heb je voldoende budget en wil je iets dat helemaal perfect op maat voor jouw woonkamer is ontworpen? Dan raad ik je aan om een ontwerp te laten maken door een interieurontwerper en/of meubelmaker. Via een platform dat totaaloplossingen biedt voor woninginrichting, zoals Aanhuis, regel je dit soort dingen heel makkelijk.

3. Behang

Dit wordt vaak vergeten, maar behang kan enorm veel toevoegen aan je interieurontwerp. Dit hoeft geen heel uitgesproken bloemetjesbehang te zijn. Met een neutraal behang met een mooie structuur kun je al heel veel uitstraling aan je inrichting toevoegen. Kijk bijvoorbeeld naar een behang met een linnenstructuur of ga voor een fluweelachtige look. High-end behangmerken hebben hierin heel veel keuze, maar tegenwoordig kun je dit ook prima vinden bij de meer budget aanbieders.

4. Raambekleding

Goede raambekleding op maat geeft een woning direct een boost. Vergeet dit dus niet mee te nemen in je interieurontwerp. Het is prima om eerst de rest van de inrichting compleet te hebben, zodat je de raambekleding hierop aan kunt passen. Kijk ook hierbij goed naar welke materialen je gaat gebruiken. Vaak hebben de natuurlijke materialen meteen een luxere uitstraling en geven daarnaast ook veel extra sfeer. Denk aan mooie linnen gordijnen, luxe velours gordijnen of juist houten jaloezieën.

5. Wanddecoratie

Vaak kom ik bij klanten thuis waar de juiste wanddecoratie nog ontbreekt. Ook hiermee kun je echt die puntjes op de i zetten in je interieur. Kies altijd liever voor een groots gebaar in plaats van een net iets te klein schilderijtje. Een goede lijst om een schilderij of foto geeft ook net dat extra chique effect. Denk trouwens gerust creatief en out of the box bij het kiezen van wanddecoratie. Blijf bijvoorbeeld weg van een suffe canvas, maar ga eens voor heel iets anders. Een wandkleed, tof ornament of een paar gekke vintage schilderijen bij elkaar kunnen ook heel tof staan.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!