Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan heb je vast al een hoop keuzes moeten maken in het hele proces. Ik kom geregeld bij klanten die hun nieuwbouwwoning net opgeleverd hebben gekregen. Een mooie basis, maar hoe zet je nou die puntjes op de i qua inrichting? Ik geef je vandaag een rijtje met tips.

Structuren

Allereerst een vrij makkelijke manier om meer sfeer toe te voegen, maar eentje die nog vaak vergeten wordt. In een nieuwbouwwoning heb je vaak te maken met veel strakke en gladde oppervlakten. De muren zijn kaarsrecht, meestal strak gestuct en de indeling van je woning is vaak redelijk rechttoe-rechtaan. Zaak dus om wat meer speelsheid toe te voegen! Een mooie manier om dit te doen is door het combineren van verschillende structuren in je interieur. Denk aan een teddy kussen op de bank, een lekker hoogpolig vloerkleed, behang met structuur in plaats van strak stucwerk, een linnen dekbedovertrek, een grofgebreid plaid. Juist door al dit soort verschillende structuren te combineren maak je je nieuwbouwwoning qua gevoel echt meer af.

Raambekleding

Aansluitend op de vorige tip, is raambekleding ook een ideale manier om de puntjes op de i te zetten én meteen meer structuren aan te brengen. Wil je meteen ook wat aan de akoestiek doen? Kies dan voor mooie kwalitatieve gordijnen tot aan de grond. Zoek je een praktische oplossing tegen inkijk aan de straatkant? Dan adviseer ik ook graag dupligordijnen. Op deze manier kun je namelijk de inkijk tegengaan, maar houd je boven en onder nog wel voldoende lichtinval over door je ramen. Meer natuurlijke materialen in je nieuwbouwpaleis, maar liever geen gordijnen? Dan kan een bamboe of linnen rolgordijn ook top zijn! Wel die natuurlijke look, maar ook een strakke afwerking en het is handiger met huisdieren.

puntjes op de i nieuwbouwwoning

Wanddecoratie

Lange kale (vaak ook nog witte) wanden zie ik vaak in nieuwbouwwoningen. Klanten kunnen soms maanden twijfelen over de juiste wanddecoratie en in de tussentijd blijven die wanden maar kaal. Ik raad je dus aan om in elk geval maar gewoon wat op te hangen. Je hoeft echt niet meteen een vermogen uit te geven aan wanddecoratie. Zoek eens op Marktplaats of in de kringloopwinkel naar een leuk vintage schilderij. Wees niet bang om iets groots aan de wand te hangen. Juist in een strak nieuwbouwhuis kan een spectaculair groot schilderij net de puntjes op de i zetten.

Kozijnen en deuren

Mooie deuren, kozijnen en hang-/sluitwerk kan zoveel doen voor je interieur! Ben je nog in het stadium dat je de keuze hebt qua deuren voor je nieuwbouwwoning? Dan kan het slim zijn om hier eens even goed voor te gaan zitten. Een stompe paneeldeur is een stuk duurder dan een standaard opdekdeur, maar het kan wel veel doen voor de sfeer in huis. Kwalitatieve deurklinken die passen bij je interieur kunnen ook net die spreekwoordelijke puntjes op de i zijn. En denk ook eens na over bijvoorbeeld de kleur van de kozijnen. Tegenwoordig is alles vaak standaard wit of zwart, maar natuurlijk zijn er nog zoveel andere opties.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!