Een ronde eettafel staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Sinds enige jaren is de ronde tafel helemaal terug in beeld en dit is niet voor niks. Een ronde tafel geeft een speels effect, oogt ruimtelijk en is gewoon een welkome afwisseling tussen alle rechthoekige tafels. In mijn zoektocht naar dé perfecte ronde tafel kwam ik een aantal pareltjes tegen. Ik zet de mooiste opties vandaag voor je op een rijtje.

 

Een ronde tafel bij ons thuis

Momenteel hebben wij een rechthoekige tafel. Dit is nog de tafel uit mijn studententijd, een hele saaie van Ikea. Eén voordeel heeft deze tafel wel; een glazen blad. Lekker makkelijk schoon te houden. Om vriend ook te overtuigen van de noodzaak tot de aanschaf van een ronde tafel, maakte ik een 3D tekening van onze woonkamer met de ronde eettafel. Gelukkig zag hij toen ook de voordelen in van deze tafel en kon ik op zoek naar een geschikte. In mijn zoektocht kwam ik de volgende mooi ronde tafels tegen.

 

Woood Rhonda tafel

Mijn favoriet! De Woood Rhonda tafel zie je in heel wat interieurs op social media terugkomen. Niet voor niks, want het is een prachtige tafel van een zware kwaliteit. De driepoot in het midden vind ik niet alleen mooi, maar is ook praktisch bij het aanschuiven van je stoelen (echt handiger dan bijvoorbeeld de Woood Disc tafel met vier poten). De tafel was er altijd ook in het wit, maar die kan ik nu nergens meer vinden. De eikenkleur zouden wij graag in huis willen, maar ze hebben ook een toffe vergrijsd eiken versie en een zwarte. Ook fijn; de tafel is er in twee formaten en is goed betaalbaar.

 

Eettafel Irena

Zoek je een mooie ronde eettafel die past in een Scandinavisch interieur? Dan is de tafel Irena een goeie keuze! De poten zijn van massief eiken en het blad is wit. Voor nog geen 250 euro kun je deze tafel al aan je interieur toevoegen, koopje toch?

Hay Copenhague CPH20 tafel

Deze ronde eettafel heeft een iets anders prijskaartje, maar is wel echt heel erg mooi. De Hay tafel is in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar. Met zijn prijs van bijna 900 euro is dit de duurste tafel uit het rijtje. Persoonlijk ga ik liever voor een iets minder prijzige optie, maar mooi is ie wel!

 

Ikea Docksta tafel

Een goede budgetoptie is deze tafel van Ikea. Een klassieker en op allerlei manieren te combineren. Bij onze egale gietvloer zou deze tafel een beetje een kantine-uitstraling creëren, maar op een houten vloer of met een vloerkleed is ie wel heel tof.

 

Wat vind jij van een ronde eettafel? Heb je er misschien al één in huis? Of houd je het bij een rechthoekige? Ik ben benieuwd!

 

Dit artikel bevat enkele affiliate links.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!