Sinds twee jaar hebben wij een prachtige Samsung The Frame televisie in huis. In plaats van een lelijk zwart vlak, hebben we daardoor een soort schilderij aan de wand hangen. Ik krijg geregeld vragen in mijn inbox over onze Samsung The Frame televisie en heb daarom besloten om de meest gestelde vragen in deze blog te bundelen.

Welk formaat The Frame hebben jullie?

Wij hebben de 49 inch. In onze kleine woonkamer is dit meer dan groot genoeg. Inmiddels is het model dat wij hebben verouderd en is de 49 inch volgens mij niet meer leverbaar. Er bestaat wel een 50 inch versie. Ik raad mijn interieuradvies klanten aan om altijd goed te meten welk formaat tv het beste past in de woonkamer. Groot is niet altijd beter. Houd er ook rekening mee op welke afstand van de televisie je gaat zitten. Coolblue heeft een speciale app om het formaat van je tv goed te kunnen bepalen, dus dat kan ook een aanrader zijn.

Hoe heb je het snoer weggewerkt?

Hier kan ik kort over zijn; niet. De Samsung The Frame heeft één doorzichtig snoertje dat naar beneden gaat naar de speciale box die erbij komt. Je kunt dit snoer uiteraard in frezen in de wand en een kabelgoot maken. Ik vind dat teveel gedoe, dus laat hem gewoon zo naar beneden lopen. Ik stoor me hier niet aan.

Waar heb je de gouden lijst gekocht?

Deze heb ik zelf goud gespoten. Ik heb een donker houtkleurige lijst en ik had een witte gekregen. De witte heb ik zelf goud gespoten met spuitverf.

Heb je een abonnement op de Art Store?

Niet meer. Ik heb lange tijd een abonnement gehad op de Samsung Art Store. Hiermee kun je uit heel veel verschillende kunstwerken kiezen om in te stellen op je Samsung The Frame tv. Ik vond dat ontzettend leuk, maar eerlijk gezegd ook wat prijzig. De kosten hiervoor zijn namelijk zo’n €5 per maand en op een gegeven moment vond ik dit een beetje zonde. Je kunt namelijk ook heel makkelijk zelf kunstwerken of eigen foto’s op je tv instellen.

Hoe stel je eigen foto’s in op de Samsung The Frame?

Ja, dit is een beetje een gedoe vind ik zelf. Soms gaat het van een leien dakje, maar soms pakt ie het ook niet lijkt het wel. Toch lukt het uiteindelijk steeds weer. Wat je nodig hebt, is de app Smart Things. Deze app kun je dan weer verbinden met je Samsung The Frame tv. Soms moet je de tv even aan- en uitzetten om verbinding te maken (anders blijft je apparaat op “offline” staan in mijn ervaring). Daarna kun je via de kunstmodus de app toegang geven tot de foto’s die je op je telefoon hebt. Met de knop “uw foto’s toevoegen” kun je vervolgens de afbeelding in je telefoon selecteren die je op de tv wilt instellen. Daarna volgen er nog wat opties voor het instellen van de grootte en de kleur van de omlijsting.

Samsung The Frame ervaringen
Samsung The Frame ervaringen

Kost die art modus niet ontzettend veel stroom?

Tsja, dit is een beetje hoe je dit zelf ervaart. Hoe ik het begrepen heb, is dat het in principe een hele zuinige tv is en dat de art modus ook een hele zuinige modus is. Deze modus verbruikt dus veel minder energie dan wanneer je een tv normaal aan hebt staan. Toch merkten wij wel dat het de hele dag aan hebben van deze art modus zorgt voor een iets hoger verbruik van energie. Ik krijg maandelijks een overzichtje van ons energieverbruik en je kon echt het moment zien waarop we de Samsung The Frame kregen. Het was geen wereldbedrag, maar de Art modus verbruikt dus zeker wel meer energie dan het gewoon helemaal uitzetten van de tv.

Wat je in elk geval kunt doen, is de bewegingssensor inschakelen. Op deze manier schakelt de tv vanzelf over naar een geheel zwart scherm als er niemand in de buurt is. Dit scheelt al. Daarnaast kun je de schilderijmodus zo donker mogelijk zetten. Ik vind dit sowieso prettig, omdat het veel meer op een schilderij lijkt wanneer het scherm niet zo fel verlicht is. Verder zetten wij de tv toch geregeld helemaal uit, omdat het gewoon wel wat scheelt in het stroomverbruik merken wij. Je kunt hem met de afstandsbediening heel makkelijk helemaal uitzetten.

Welk tv-meubel hebben jullie en is een tv-meubel nodig?

Een tv-meubel an sich is in principe niet nodig, maar je hebt wel een plek nodig om de zogenaamde One Connect Box te stallen. Dit is best wel een groot en lomp ding (misschien bij de nieuwere modellen niet meer, maar bij mijn The Frame is dit wel het geval). Ik had zonder hierover na te denken al een tv-meubel besteld en het was dan ook behoorlijk mazzel dat de One Connect Box hier tot op de milimeter nauwkeurig inpaste. Zoek dus zeker even de maten van dit ding op, voordat je een tv kastje gaat uitkiezen. De doorzichtige kabel vanuit de televisie gaat naar deze box en vanuit de box gaan de overige kabels.

Behalve in een tv-kast kun je deze box natuurlijk ook op een andere manier wegwerken. Bijvoorbeeld onder een krukje of bankje, in een mooie grote mand of achter een stapel kussens. Als ie maar ergens komt te staan en je het transparante kabeltje uit de tv er naar toe kunt leiden.

Heb je nog andere vragen over de Samsung The Frame televisie? Laat het me dan even weten!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!