Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar in het najaar krijg ik altijd weer veel zin om thuis lekker met een DIY project aan de slag te gaan. Of het nou het breien van een lekkere trui is of het verven van een kastje, ik heb er helemaal zin in! Om je wat ideeën te geven, verzamelde ik een aantal leuke DIY projecten waar je ook zonder ervaring mee aan de slag kunt thuis.

Happy Handmade Living magazine

DIY-queen Lisanne volg ik al een tijdje op Instagram en toen zij met haar eigen magazine kwam, was ik dan ook direct enthousiast. Lisanne heeft in haar eigen Happy Handmade Living magazine allerlei toffe DIY projecten verzameld. Ideaal om dit najaar eens lekker te bladeren en iets uit te kiezen om zelf aan de slag te gaan. De ideeën zijn grotendeels voor je interieur, ze zijn allemaal even hip en tof en het magazine is ook nog eens superleuk om te lezen. Ik ben fan! Enige puntje is dat ik nu inzie dat leren haken nog wel een leuk idee is, want ik zie echt de meest waanzinnige haakprojecten in dit magazine. Gaat op m’n lijstje 😉 Als je niet kunt haken, is er trouwens ook nog genoeg om te maken gelukkig, dus geen reden om het magazine niet te kopen.

Happy Handmade Living magazine
Pagina uit Happy Handmade Living magazine met een uitleg om als beginner een sjaal en bijpassende muts te breien.

Flax Sweater leren breien met Mirjam Molenbeek

Mirjam volg ik ook via Instagram en zij post met name over breien. Nou is breien sinds een tijdje een hobby van mij, dus dit past helemaal in m’n straatje. Mirjam geeft breiles en doet dat niet alleen fysiek bij haar thuis, maar ook via internet. Je kunt bij haar lid worden via het Patreon platform en zo leren breien. Ik ben zelf al een tijdje bezig met de Flax Sweater (dit is een gratis patroon van TinCanKnits). De Flax sweater is een patroon voor beginners en daarmee kun je eigenlijk leren om je eerste top-down trui te breien. Nou moet ik zeggen dat ik soms wel echt even drie keer moest kijken hoe ik iets moest doen en dat het dan best een uitdaging was als beginner. Mirjam leert je via Patreon middels video’s hoe je deze Flax sweater breit, dus dat lijkt mij nou echt ideaal! Ik ben inmiddels nog ergens halverwege een mouw gestrand en denk dat ik het wel zelf moet redden verder, maar als ik nu zou beginnen, had ik zeker Mirjams video’s kunnen gebruiken.

Mirjam Molenbeek
De Flax Sweater (foto: Mirjam Molenbeek)
Mirjam Molenbeek
Foto: Mirjam Molenbeek
Mirjam Molenbeek

Leren handletteren op de iPad door Studio Naokies

Alweer maanden geleden won ik deze leuke online cursus via het Instagram account van Naomi. Naomi werkt onder de naam Studio Naokies als grafisch ontwerper en handlettering is iets dat je op veel van haar ontwerpen terug ziet komen. Wil je nou zelf ook aan de slag met handletteren én je ontwerpen meteen digitaal kunnen gebruiken? Dan is de online cursus “Leren handletteren op de iPad” echt iets voor jou! In haar videolessen via het platform Mintcourse legt Naomi je van begin tot eind uit hoe je kunt handletteren op je iPad. Je kunt je creaties daarna natuurlijk online gebruiken (ik wil bijvoorbeeld dolgraag een soort handtekening ontwerpen voor op m’n website), maar je kunt ook je eigen kaarten laten drukken, etc. De cursus kost 48 euro en je kunt hem kopen via de website van Studio Naokies.

En ik zou je hier graag alvast wat van m’n creaties van laten zien, maar ik ben dus domweg m’n Wacom Stylus pen kwijt…. Ik snap echt niet waar die is, maar we zijn het huis flink aan het opruimen dus ik hoop stiekem nog dat ie ergens tevoorschijn komt. Anders koop ik sowieso een nieuwe en ga ik alsnog verder!

Pompoen versieren met bloemen

Dit is nog een DIY ideetje van mij. Als ambassadeur voor de chrysant mag ik elke maand een leuk bloemenidee laten zien op Instagram. Dit keer ging ik voor een idee passend bij het seizoen, namelijk iets met een pompoen. De chrysant is een sterke bloem, dus deze is ideaal voor dit soort projecten. Het versieren van de pompoen is supersimpel. Je hebt dus een pompoen nodig, een boormachine en een snoeischaar.

Ik ben begonnen met de grootbloemige chrysanten. Hiervoor heb je ook een wat groter boortje nodig. Gewoon even passen wat werkt. Je boort de gaten waar je de chrysanten wilt hebben en knipt daarna je chrysanten af. Laat wel een steeltje van ongeveer 2-3 cm zitten. Deze steek je in het gat. Met de kleine chrysanten heb ik het geheel verder opgevuld. Hier heb je uiteraard ook een kleiner boortje bij nodig. Om het resultaat goed te houden, is het slim om de chrysanten elke dag even te sproeien.

pompoen versieren
Dit is een supersimpele DIY!
pompoen versieren
Het eindresultaat!

Nachtkastje pimpen met groen en goud

nachtkastje pimpen groen en goud

Benieuwd hoe ik dit nachtkastje zelf groen met goud maakte en er een echte eyecatcher van maakte? Check dan mijn artikel met meer info over de meubelverf en tips. Eerst nog een oud kastje scoren om te pimpen? Ik schreef ook weer een artikel vol met kringloop tips.

Nou, genoeg ideeën dus om lekker aan de slag te gaan. Zo komen we dit seizoen wel door denk ik!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!