Over het winkelen bij de kringloop krijg ik nog altijd veel vragen. Hoe vind je nou die leuke dingen? Waarom lukt het niet om een goed meubel te vinden? Of naar welke kringloopwinkel ga ik dan? Wil je succesvol kringlopen en dus je interieur inrichten met tweedehands spullen, dan zul je met een beetje creativiteit te werk moeten gaan. Daarom vandaag 5 tips om creatief om te gaan met kringloop shoppen.

1. Laat het los

Dit is een beetje een dooddoener, maar het is wel de waarheid. Laat het los dat je bepaalde meubelstukken MOET gaan vinden tijdens je kringlooprondje. Ga er met een open blik in en dan vind je vanzelf de tofste stukken. Bij mij heeft het nooit gewerkt om heel specifiek naar een bepaald item op zoek te gaan. Natuurlijk kun je een lijstje maken met spullen die je hoopt te vinden. Maar houd vooral lekker je ogen open in de kringloopwinkel voor alles wat er op je pad komt.

2. Kleine aanpassingen

Je kunt heel veel meubels een hele andere look geven met slechts kleine aanpassingen. Natuurlijk denk je hierbij als eerste aan het verven van een meubelstuk. Dit is bijna altijd een optie en het kan ervoor zorgen dat dat ene niet zo spetterende meubel opeens wel helemaal in jouw stijl past. Kijk dus even door die rij met saaie oma kasten heen en stel je voor hoe zo’n kastje eruit zou zien in een hele gave kleur. Dan ga je automatisch meer op vorm en details van een meubel letten in plaats van de kleur. Opeens zijn er dan veel meer opties!

Andere kleine aanpassingen die je kunt doen zijn bijvoorbeeld het veranderen van handgrepen of het aanpassen van de pootjes van een meubel. Een oude kist kun je omtoveren in een toffe salontafel door er stoere meubelwielen onder te zetten en een saaie schilderijlijst geef je een nieuwe look door hem goud te spuiten.

3. Visualiseer het in je interieur

In een kringloopwinkel zie je een item vaak tussen allerlei andere tweedehands objecten en heel eerlijk gezegd is dat niet altijd de meest inspirerende omgeving. Een oud rotan stoeltje kan zo heel suf ogen tussen andere ouderwetse stoelen, maar staat misschien in jouw interieur juist fantastisch. Probeer je dus niet te laten afleiden door alle spullen in de kringloopwinkel, maar bedenk je per item of het tof zou staan in jouw interieur.

4. Mix & match

Juist met kringloopvondsten kun je ontzettend leuk mixen & matchen in je interieur. Een antiek schilderij op zichzelf lijkt misschien niet zo interessant, maar het wordt opeens heel cool als je een hele wand vol met oude schilderijen hangt. Die saaie zwarte pilaar doet niet veel voor je interieur, maar met een gekke opvallende plantenpot + plant erop kan het opeens een echte eyecatcher zijn. Mix & match is dus mijn advies. Soms betekent dat ook een item meenemen uit de kringloopwinkel dat nog geen goede bestemming heeft. Maar wie weet vind je daar op termijn toch het juiste accessoire bij om het weer een goed geheel te maken. Zo let ik bijvoorbeeld ook altijd goed op bij de lampenafdeling. Want onder een suffe lampenkap kan best een hele gave lampenvoet zitten. En andersom werkt het net zo.

Je ziet, met wat creativiteit kom je een heel eind bij het kringloop shoppen. Heb geduld en ga geregeld naar je favoriete kringloopwinkels. Zo stel je door de jaren heen een uniek tweedehands interieur samen.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!