Sinds een tijdje zit ik helaas ziek thuis en is mijn dagelijks leven behoorlijk veranderd ten opzichte van eerder. Toffe outfits samenstellen was altijd een grote hobby en op dagen dat ik me goed genoeg voel, vind ik dit nog steeds leuk. Comfort staat echter veel meer op de voorgrond bij het kiezen van een outfit. Geen strakke broeken, corrigerend ondergoed en knellende topjes voor mij dus. Ik geef je 5 tips hoe je je super comfy kunt kleden en er toch heel leuk uit kunt zien.

1. Materialen

Allereerst is voor mij het materiaal van een kledingstuk heel belangrijk bij het kiezen van een relaxte outfit. Ik draag het liefst natuurlijke materialen als wol, katoen en linnen. Dit zijn stoffen die ademenen en prettig voelen op je huid. Synthetische stoffen als polyester droeg ik sowieso al liever niet, maar bij een lekkere chill outfit is dit voor mij echt een no-go. Je vindt mij op frisse dagen veel in zelfgebreide truien van mooie natuurlijke materiaal combinaties. Zo is mijn favoriet een vestje dat ik gebreid heb van een mix van alpaca wol en zijde. Dat voelt echt zijdezacht aan en is toch lekker warm. Overigens ben ik ook iemand die dan het liefst wollen ondergoed draagt (nee niet heel sexy, maar het zit heerlijk), maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de good old Hema lingerie gaan onder je comfy outfit.

2. Laagjes en prints

Bij een relaxte thuis-hang-outfit ga ik het liefst voor meerdere laagjes. Zo kun je altijd wat uittrekken als je het toch warm hebt en door meerdere kledingstukken met elkaar te combineren, heb je opeens best een leuke outfit. Zorg dat je een aantal leuke tops hebt met een gekke print, opvallende kleur of ander leuk detail. Ik kies dan bijvoorbeeld voor een dun coltruitje met panterprint dat ik ooit in de kringloopwinkel kocht. Daaroverheen trek je dan een shirt aan met een andere print, bijvoorbeeld streepjes. Zo maak je best een grappige outfit die toch heel lekker zit.

3. Oversized is key

Strakke kleding was al nooit zo heel erg aan mij besteed, maar nu ik het liefst comfortabele outfits draag terwijl ik thuis ben, ga ik al helemaal niet voor aansluitende items. Oversized kleding is de ideale manier om je outfit lekker relaxed aan te laten voelen. En oversized betekent echt niet meteen dat je er slonzig uitziet! Als je het op de juiste manier combineert, krijg je juist een hele leuke outfit. Stop bijvoorbeeld de voorkant van je oversized trui in je broekband om wat meer silhouet te creëeren. En ook hier zijn verschillende laagjes weer dé manier om er toch een coole look van te maken.

4. Accessoires toevoegen

Heb je een simpele, maar wel hele comfortabele outfit aan en ben je nog niet tevreden over de look? Kijk dan eens of je het geheel met accessoires nog wat kunt opleuken. Ik draag momenteel amper sieraden, maar heb wel bijvoorbeeld weer helemaal de haarbandjes herontdekt. Niet in de laatste plaats omdat ik ook veel haaruitval heb en zo dat meteen een beetje kan verbergen. Verder draag ik graag een hoed of een pet als ik de deur uitga om m’n outfit op te leuken. En met een leuke sjaal kun je een simpele outfit ook een goede upgrade geven. Een riem hoeft niet alleen te dienen om je broek omhoog te houden, maar een kleurrijk stoffen riempje of lint kan ook een leuk accessoire zijn voor je outfit. Vergeet ook de sokken niet! Ik kocht recent een aantal paar fijne (wollen!) sokken die ik ook heel grappig vind staan bij bepaalde kledingstukken.

comfy outfits en er leuk uitzien

Tenslotte

Hopelijk heb je zo wat inspiratie om je leuk aan te kleden op een luie dag of een dag dat je je niet zo goed voelt. Je hoeft dus niet altijd in je pyjama te zitten om een lekkere chill dag te hebben. Door comfy kledingstukken op de juiste manier te combineren, voel je je lekker in je outfit én word je ook nog blij van hoe je eruit ziet.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!