Combineren met (oud)roze

Toen we dit huis kochten, wist ik direct dat ik één muur oudroze wilde schilderen. Met verschillende Pinterest plaatjes wist ik mijn vriend ook te overtuigen. Bij zijn vrienden leidde de roze muur in eerste instantie nog tot wat hilariteit (“nu zit je echt onder de plak”), tot ook zij de muur in het echt zagen en toe moesten geven dat het juist erg mooi staat. Wat me elke keer weer opvalt aan de oudroze muur is hoe makkelijk deze kleur te combineren is met allerlei andere tinten. Ter inspiratie laat ik je een aantal voorbeelden zien.

image2

Mosterdgeel

Recent besloot ik spontaan een geel kussen aan te schaffen, omdat ik me opeens bedacht dat dit een mooie combinatie moest zijn met de roze muur. En dat klopte ook! Nu wil ik nog dolgraag een bijpassend, liefst gebreid plaid en heb ik stiekem al wat schilderplannen in mijn hoofd.

Koper

Deze combinatie kwam ik al snel tegen in mijn initiële Pinterest zoekacties. Ik koos dus voor enkele koperen accessoires die ook weer gemakkelijk te vervangen zijn als ik er op uitgekeken zou raken. Momenteel staan er een lamp, een bijzettafel en wat kleinere accessoires in de woonkamer in een koperen kleur.

image6

Groen

Al jaren is groen één van mijn favoriete kleuren in het interieur. Van mintgroen tot zeegroen tot flesgroen, ik vind het allemaal even geweldig. Na een tijdje in een witte woonkamer met één roze muur te hebben geleefd, besloot ik dan ook al gauw om een andere muur groen te maken. Prima combinatie met de oudroze muur. In ons vorige huis ging ik nog voor de kleur Mizzle van Farrow & Ball, dit keer koos ik voor Seagreen van de VT Wonen collectie. Een mooie groene vaas vlak voor de roze muur zorgt dat het allemaal een geheel wordt.

image1

Grijs

Het grijs en het roze is een nóg betere combinatie dan verwacht. Onze gietvloer komt nog beter tot z’n recht bij de oudroze muur. Ik denk dat het romantische roze juist het ietwat kille grijs helemaal ophaalt. Het lijkt ook net of de vloer bij het roze iets warmer afsteekt dan bijvoorbeeld bij de groene kleur.

image3

Wit

Dit is vanzelfsprekend, maar toch zag ik pas tijdens de schilderklus hoe goed het roze met helder wit matcht. Spontaan besloten we dan ook om een deel van de muur wat iets naar voren komt wit te laten om zo een contrast te creëren. Niet van tevoren bedacht, maar tot op heden absoluut geen spijt van gehad.

Er zijn verschillende merken verf die een (oud)roze tint in de collectie hebben. Onze muur is geschilderd in de kleur Old Pink van VT wonen. Mocht je meer inspiratie zoeken op bijvoorbeeld pinterest, gebruik dan ook eens de zoektermen “blush” of “nude” in plaats van (old)pink. Met deze zoekstrategie kwam ik nog wat meer mooie plaatjes tegen.

2017-05-10T13:29:29+00:00 26-04-2017|Styling|4 Comments

4 Comments

  1. Richard van der Laan 4 mei 2017 at 15:31 - Reply

    Haha, leuk om te lezen. Eerlijk gezegd merken wij (Schildersbedrijf De Groot) ook vaak op dat de vrouw beslissend is in de verfkleur. Kort geleden hebben wij zelf een meisjeskamer roze moeten verven en werd ons gevraagd naar goed passende kleurcombinaties van de meubels in de kamer. Wij hadden daar niet direct een antwoord op, maar de eerstvolgende keer als ons deze vraag wordt gesteld, raden wij de kleur mosterdgeel aan! Het ziet er namelijk erg mooi uit, dus dank voor de inspiratie!

    • styledbysabine 4 mei 2017 at 17:46 - Reply

      Wat leuk om te horen zeg! Voor een meisjeskamer is de combinatie met mosterdgeel denk ik ook heel leuk inderdaad, vooral omdat het dan niet te girly wordt. Dank voor jullie reactie en succes met alle toekomstige schilderklussen!

  2. […] weet je wel dat wij een roze muur in onze woonkamer hebben. Hoewel ik er hartstikke blij mee ben, kan ik me ook voorstellen dat je […]

  3. […] besloot onze roze muur in de woonkamer te vervangen voor Flexa Heart Wood. De kleur die er op zat, is Old Pink van VT […]

Leave A Comment