Toen we dit huis kochten, wist ik direct dat ik één muur oudroze wilde schilderen. Met verschillende Pinterest plaatjes wist ik mijn vriend ook te overtuigen. Bij zijn vrienden leidde de roze muur in eerste instantie nog tot wat hilariteit (“nu zit je echt onder de plak”), tot ook zij de muur in het echt zagen en toe moesten geven dat het juist erg mooi staat. Wat me elke keer weer opvalt aan de oudroze muur is hoe makkelijk deze kleur te combineren is met allerlei andere tinten. Ter inspiratie laat ik je een aantal voorbeelden zien.

image2

Mosterdgeel

Recent besloot ik spontaan een geel kussen aan te schaffen, omdat ik me opeens bedacht dat dit een mooie combinatie moest zijn met de roze muur. En dat klopte ook! Nu wil ik nog dolgraag een bijpassend, liefst gebreid plaid en heb ik stiekem al wat schilderplannen in mijn hoofd.

Koper

Deze combinatie kwam ik al snel tegen in mijn initiële Pinterest zoekacties. Ik koos dus voor enkele koperen accessoires die ook weer gemakkelijk te vervangen zijn als ik er op uitgekeken zou raken. Momenteel staan er een lamp, een bijzettafel en wat kleinere accessoires in de woonkamer in een koperen kleur.

image6

Groen

Al jaren is groen één van mijn favoriete kleuren in het interieur. Van mintgroen tot zeegroen tot flesgroen, ik vind het allemaal even geweldig. Na een tijdje in een witte woonkamer met één roze muur te hebben geleefd, besloot ik dan ook al gauw om een andere muur groen te maken. Prima combinatie met de oudroze muur. In ons vorige huis ging ik nog voor de kleur Mizzle van Farrow & Ball, dit keer koos ik voor Seagreen van de VT Wonen collectie. Een mooie groene vaas vlak voor de roze muur zorgt dat het allemaal een geheel wordt.

image1

Grijs

Het grijs en het roze is een nóg betere combinatie dan verwacht. Onze gietvloer komt nog beter tot z’n recht bij de oudroze muur. Ik denk dat het romantische roze juist het ietwat kille grijs helemaal ophaalt. Het lijkt ook net of de vloer bij het roze iets warmer afsteekt dan bijvoorbeeld bij de groene kleur.

image3

Wit

Dit is vanzelfsprekend, maar toch zag ik pas tijdens de schilderklus hoe goed het roze met helder wit matcht. Spontaan besloten we dan ook om een deel van de muur wat iets naar voren komt wit te laten om zo een contrast te creëren. Niet van tevoren bedacht, maar tot op heden absoluut geen spijt van gehad.

Er zijn verschillende merken verf die een (oud)roze tint in de collectie hebben. Onze muur is geschilderd in de kleur Old Pink van VT wonen. Mocht je meer inspiratie zoeken op bijvoorbeeld pinterest, gebruik dan ook eens de zoektermen “blush” of “nude” in plaats van (old)pink. Met deze zoekstrategie kwam ik nog wat meer mooie plaatjes tegen.

 

Update januari 2019

Inmiddels hebben we meerdere kleuren roze in huis gehad op de muur. Ben je benieuwd naar mijn 5 tips voor mooie (oud)roze kleuren voor op de muur? Check dan even mijn recente artikel hierover.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!