Al langere tijd is het een trend in bloemenland; verschillende losse bloemen speels in een vaas combineren. Ook deze zomer is deze luchtige manier van bloemen stylen nog steeds helemaal hip. Ik ben zelf dol op deze trend en moet persoonlijk niet meer denken aan de truttige biedermeier boeketjes van voorheen. De chrysant is een bloem die zich perfect leent voor deze losse bloemen trend en ik laat je vandaag zien hoe veelzijdig deze bloem is.

Vrolijk en kleurrijk

Dat ik dol ben op kleur in huis, is geen geheim. Ook in mijn bloemen zie ik graag veel kleur terugkomen. Zo’n boeket waar je instant vrolijk van wordt als je er naar kijkt. Het liefst combineer ik dus veel verschillende gekleurde bloemen met elkaar tot een speelse en vrolijke bos. Die losse bloemen zet ik dan vaak bij elkaar in één grote vaas, maar soms verspreid ik ze ook over meerdere kleine vaasjes als extra leuk detail in huis. De chrysant is zo’n bloem waar je dit effect heel makkelijk mee creëert. Waarom? Dat vertel ik je graag.

Chrysant

Veelzijdig

De chrysant is een hele veelzijdige bloem, omdat hij enorm veel verschijningsvormen kent. Zo heb je in Nederland al 250 verschillende soorten chrysanten. Vind je de ene soort dus niet zo aantrekkelijk? Dan is er vast een andere chrysant die wel helemaal in jouw straatje past. Zo heb je de bekende chrysant met één grote bloem, maar ook chrysanten waar je wel tot 5 kleinere bloemetjes aan een steel vindt.  Het leukste vind ik het om juist al die soorten en kleuren met elkaar te combineren in huis.

Chrysant

Stylen van de chrysant

Voor die fijne luchtige bloementrend is het allereerst belangrijk dat je je bloemen zoveel mogelijk van teveel groen ontdoet. Dit heb ik pas echt goed geleerd op een event vorig jaar. Ik sneed m’n bloemen wel altijd schuin af, maar liet toch nog veel groen blad aan de stelen zitten. Om dat speelse en luchtige effect te creëeren in je vaas, is het juist de bedoeling dat je het groen verwijdert. Dit kun je er vaak heel simpel afritsen langs de steel. Sinds ik dit geleerd heb, doe ik dit altijd! Je bloemen blijven er ook nog eens langer door staan.

Wil je je chrysant in een grote vaas? Maak dan een combinatie van allerlei verschillende chrysanten en zet ze losjes in je vaas. Als je echt durft, kun je ook met hoogteverschillen gaan werken. Ik vind het zelf altijd tof staan als bloemen een beetje nonchalant in een vaas gestyled staan. Dus soms ook wat meer hangend en dan juist weer een wat hoge bloem er tussendoor. Dit geeft een lekker vrolijk geheel.

Een andere manier om de chrysant mooi tot z’n recht te laten komen, is verspreid over kleine vaasjes. Ik kies dan zelf vaak voor drie doorzichtige vaasjes, die allemaal net iets anders van formaat en vorm zijn. Het transparante van de vaasjes geeft een luchtig effect, dus je kunt ze dan prima bij elkaar zetten met wat losse bloemen erin.

Ik ben benieuwd wat jij van de chrysant als zomerse bloem vindt. Ik vind ons huis lekker vrolijk met alle kleurrijke bloemen en ben blij dat dit een bloem is die lang blijft staan. Zo kunnen we de komende twee weken zeker nog plezier hebben van de chrysanten.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!