In sommige gevallen kom je in de situatie dat je in een woning woont waar je niet veel budget kunt of wilt vrijmaken voor het interieur. Misschien woon je in een huurhuis waar je niet teveel geld in wilt steken? Of een tijdelijke woning ter overbrugging naar je nieuwe huis. Dan kan het prettig zijn om budgetproof keuzes op het gebied van inrichting te maken. Ik geef je 5 tips voor budgetvriendelijke oplossingen, waarbij je alsnog een gezellig huis hebt.

1. Vloerkeuze

Een vloer is meestal een behoorlijke uitgave en kan dus direct een flinke hap uit je budget zijn. Zeker in een huurwoning of tijdelijke woning zit je hier niet altijd op te wachten. Er zijn gelukkig oplossingen die redelijk vriendelijk zijn voor je portemonnee. Zo kun je denken aan een vinyl vloer. Deze zijn tegenwoordig in de meest prachtige uitvoeringen te verkrijgen, waardoor dit helemaal niet goedkoop hoeft te ogen. Een andere optie is laminaat. Deze vloeren heb je in allerlei prijscategorieën en er is dus bijna altijd wel iets dat bij je budget past. Zit je echt met een krap budget? Kijk dan eens op Marktplaats, want hier worden ook geregeld vloeren te koop aangeboden voor een zacht prijsje.

2. Raambekleding

Raambekleding is ook echt zo’n onderdeel van je inrichting dat aardig in de papieren kan lopen. Hebben je ramen redelijke standaard maten? Dan kun je hier meestal wel op besparen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de bouwmarkt of budgetvriendelijke interieurwinkels. Vaak kun je online al even wat maten invoeren om te zien wat je qua prijzen kunt verwachten. De meest goedkope oplossing is om te gaan voor standaard maat gordijnen en deze zelf eventueel in te korten. Soms kan dit zelfs met speciaal zoomband dat je kunt strijken. Kind kan de was doen! In onze slaapkamer hebben we zelfs kant-en-klare gordijnen voor onze schuine dakramen gehangen. Dit was supergoedkoop, maar ziet er hartstikke gezellig uit!

3. Verf en/of behang

Met de aankleding van de wanden in een huurhuis kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Zowel verf als behang heb je in een enorme variatie van prijzen. Een behang van €200 per rol is misschien wat overdreven, maar er zijn tegenwoordig genoeg budgetvriendelijke alternatieven. Voor behang raad ik je weer de bouwmarkt aan, omdat ze hier gewoon echt heel mooi en modern behang hebben. Ook heb ik goede ervaringen met de kwaliteit. Veel behang is tegenwoordig vliesbehang, wat ook nog eens supersimpel zelf op te hangen is. Zeker bij de budgetvriendelijke merken vind je amper nog het ouderwetse papierbehang. Ideaal!

Ook verf is er natuurlijk in vele soorten en maten. Misschien ben je wel helemaal weg van een kleur van het dure merk Farrow & Ball? Geen probleem! Je kunt dit soort dure merken namelijk heel makkelijk bij de bouwmarkt in een huismerk verf laten mengen. Ik heb zelf prima ervaringen met verf van de bouwmarkt. Zeker tijdens kortingsacties is dit een hele goedkope manier om je huis een totaal andere uitstraling te geven.

keuken groen met roze

4. Keuken wrappen of verven

De keuken is in een huurhuis vaak zo’n onderdeel dat je niet even zelf gaat vervangen. Er zijn verschillende oplossingen om de keuken toch meer naar je eigen smaak te maken. Zo kun je de keukenkastjes verven. Check natuurlijk wel even goed van tevoren of dit ook toegestaan is. Een andere oplossing is het wrappen van de keuken. Dit kun je laten doen, maar ook prima zelf doen middels een tutorial van YouTube. Het voordeel hiervan is dat het ook weer redelijk eenvoudig te verwijderen is.

Kun je niks aan de kastjes zelf veranderen? Dan zijn er ook nog andere opties om de keuken een nieuwe uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan het vervangen van de greepjes of het verven van de wand achter de keuken. Ook zijn er hele toffe tegelstickers op bijvoorbeeld Etsy verkrijgbaar om je tegels (tijdelijk) van een andere kleur/print te voorzien. Het vervangen van het werkblad van je keuken is trouwens ook redelijk makkelijk te doen (en ook weer ongedaan te maken als je het oude werkblad niet weggooit).

5. Tweedehands kopen

De meest voor de hand liggende manier om je tijdelijke woning budgetvriendelijk in te richten, is natuurlijk met tweedehands spullen. De kringloopwinkels hebben meestal een enorm assortiment en je kunt op deze manier echt een heel leuk interieur bij elkaar scharrelen. Vergeet daarnaast ook Marktplaats niet, Facebook groepen en de rommelmarkt. Voordeel is ook nog dat je er een heel uniek interieur van krijgt.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!