Toen we afgelopen zomer de klamboe in de slaapkamer hadden hangen, vond ik het zo’n knusse plek. Toen ik deze echter weghaalde omdat het muggenseizoen wel ten einde was, viel me opeens op dat de slaapkamer eigenlijk best kaal was. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Ik maakte van onze slaapkamer een knusse plek met een klein budget. Vandaag laat ik je deel 1 zien en geef ik je alvast wat tips hoe jij ook goedkoop je slaapkamer knus kunt inrichten.

Een nieuw kleurtje op de muur

De muur achter het bed had ik een tijd geleden al van een nieuwe kleur voorzien (dit is met Karwei IG PS-1064 verf gedaan). De andere muren waren nog wit tot recent en daar heb ik nu verandering in gebracht. Ik had nog verf over van de woonkamer (een kleur die ik uiteindelijk daar niet zo mooi vond), dus ik kon deze verf mooi hergebruiken voor de slaapkamer. Ik verfde de muur tegenover het bed in deze roze tint (kleur Skin Powder van Pure & Original) en ook de schuine wand bij de dakramen. De IXXI die er hangt maakt het wat stoerder door de donkere tinten, maar verder is het gewoon een heel gezellig roze paleisje geworden wat mij betreft.

IXXI
De slaapkamer met witte muren
slaapkamer goedkoop inrichten
slaapkamer goedkoop inrichten
slaapkamer goedkoop inrichten

Gouden spiegel

De spiegel die in de hoek staat, heb ik al jaren. Eigenlijk heb ik nergens in huis meer plek om hem op te hangen, maar ik vind hem zo tegen de muur ook best leuk staan. De lijst had ik ooit zilverkleurig gespoten, maar daar was ik ondertussen wel een beetje klaar mee. Met een klein potje gouden verf van Rust-Oleum was de spiegel in een mum van tijd goud en nu vind ik hem weer helemaal leuk. Een goedkope oplossing om een oude spiegel weer nieuw leven in te blazen dus.

nachtkastje pimpen groen en goud

Pimp een nachtkastje

Het nachtkastje liet ik al eerder zien. Deze scoorde ik bij de kringloop en ik bewerkte hem ook met de verf van Rust-Oleum. Ik ging voor een combinatie van de kleuren saliegroen en goud. Het kastje zelf kostte me 5 euro en aan verf was ik nog geen 25 euro kwijt (een potje groene Rust-Oleum verf en een kleintje gouden verf). Met het kleine potje gouden verf kon ik zelfs de spiegel nog doen en de deurtjes van ons tv-kastje.

Het resultaat is bij elkaar helemaal naar m’n zin. Ik heb nog één verandering voor de slaapkamer op de planning staan, maar die laat ik je later zien (eerst even kijken of het lukt ;)).

Tips voor het goedkoop inrichten van je slaapkamer

Voor nu heb ik nog wel wat tips voor je als jij ook je slaapkamer goedkoop wilt inrichten:

  1. Muren verven is over het algemeen niet duur. Laat je verf mengen bij de bouwmarkt en kies bijvoorbeeld voor het huismerk of voor een merk dat in de aanbieding is. Voor mij werkt dit net zo prima als duurdere verf.
  2. Scoor een goedkoop nachtkastje bij de kringloopwinkel of Ikea. Deze kun je vervolgens zelf opknappen tot iets leuks en eigens. Op Pinterest zijn ook talloze “Ikea hacks” te vinden met ideeën voor je kastje. Koop bijvoorbeeld leuke greepjes, beplak het blad met marmerfolie en/of verf hem met een speciale meubelverf.
  3. Een vloerkleed geeft een knusse sfeer en is warm aan je voeten. Ik heb er twee liggen in de slaapkamer. De ene heb ik ooit bij de Karwei gescoord en de ander komt uit de kringloop voor een prikkie.
  4. Kijk welke oude dingen je kunt hergebruiken door ze bijvoorbeeld te schilderen. Zo verfde ik de lijst van een oude spiegel goud. Je kunt ook denken aan het verven van handgrepen van je kledingkast, je bedombouw of het zelf opnieuw bekleden van een hoofdbord.
  5. Planten geven al snel veel sfeer en een natuurlijk gevoel in je slaapkamer. Ze zijn ook nog eens gezond! Ik heb in het verleden veel van mijn planten online gekocht bij Plantje.nl en was daar altijd erg tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt natuurlijk ook naar het lokale tuincentrum. Geen plek om planten neer te zetten? Ga dan voor hangplanten!

Zoals gezegd heb ik zelf nog één puntje op de planning staan voor onze slaapkamer. Ik kan alvast verklappen dat het iets met de lelijke raambekleding voor onze dakramen te maken heeft. We hebben Fakro dakramen met bijpassende rolgordijnen, maar helaas is er eentje stuk (en die ander bijna…). Omdat ik ze ook niet echt mooi vind, heb ik iets anders bedacht. Ik houd je op de hoogte!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!