Je kent ze misschien wel; de prachtige lampen van Ay Illuminate. Vooral de bamboe variant met wit katoenen doek vind ik fantastisch. De lampen zijn handgemaakt en zijn helaas verre van goedkoop. Als alternatief had ik in de slaapkamer al gekozen voor de Vtwonen Ribbon lamp, welke ook met katoenen doek is gemaakt. Echter, ontbreekt daarbij helaas het bamboe frame. Recent vond ik echter een heel mooi budget alternatief voor de dure Ay Illuminate lampen, dit keer wél met bamboe frame.

 

Xenos lantaarn

Het budget alternatief dat ik nu gevonden heb, is verkrijgbaar bij de Xenos. Officieel is dit bedoeld als een lantaarn voor een kaarsje. Je kunt deze lantaarn zowel in de tuin als binnenshuis gebruiken (ik liet hem ook al zien in het artikel over de leukste tuinverlichting). Het frame is net als bij de echte Ay Illuminate lampen van bamboe en daaromheen zit een wit katoenen doek gewikkeld. Erg mooi!

Wil je hem net als ik als lamp kunnen gebruiken? Dat is supersimpel! Als je namelijk een gewone hanglamp aan het plafond hangt (of misschien al hebt hangen), kun je de lantaarn er zo aan vastmaken. Ik heb dit gewoon met een Tyrap gedaan. Je kunt de glazen kaarsenhouder er dan ook gewoon uithalen. Deze heb je namelijk niet nodig. De plafondlamp waar ik hem mee heb gecombineerd, hing al aan ons plafond op de overloop. Hier zat alleen een lelijke Ikea kap omheen. Fluitje van een cent dus om die kap te vervangen voor de bamboe lantaarn. Door het katoenen doek krijg je meteen een heel sfeervol licht.

Vtwonen Ribbon lamp

Andere budget alternatieven

Zoals ik in de eerste alinea al meldde, is de Vtwonen Ribbon hanglamp ook een goed alternatief. Hoewel niet van bamboe, heeft de lamp wel dezelfde uitstraling door het katoenen doek. Deze is ook heel betaalbaar! Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende formaten, waardoor je ook een leuk effect kunt krijgen door er twee te combineren.

Ben je een beetje handig? Dan heeft blogger Greet van Style and Sugar echt een onwijs leuke DIY voor een budget Ay Illuminate lamp. Met heel veel foto’s legt ze perfect uit hoe ze deze prachtige look-a-like heeft gemaakt. Aanrader!

 

Voor nu doe ik het dus met mijn Xenos bamboe lantaarn en wie weet komt er hier dan ooit nog een echte Ay Illuminate.

 

Productinformatie foto’s

Bamboe lantaarn: Xenos

Wit bankje: LeenBakker

Chakki tafeltje: Kwantum

Bijzettafeltje: Loods5

Rond kussen: Karwei

Plaid: Xenos

 

Dit artikel bevat enkele affiliate links.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!