Al eerder schreef ik dat we in de badkamer tegenwoordig steeds meer kleur zien. Superleuk en natuurlijk helemaal tof als je hiermee aan de slag kunt bij het uitkiezen van een nieuwe badkamer. Maar hoe breng je meer kleur in je huidige badkamer, zonder deze totaal te vernieuwen? Ik geef je 4 tips voor meer kleur in de badkamer.

Verf

Simpele tip, maar iets waar veel mensen bij de badkamer niet zo snel aan denken. Verf eens een muur in een opvallende kleur. Ook in het geval dat alle wanden in je badkamer betegeld zijn, is er een optie om met verf aan de slag te gaan. Wat dacht je namelijk van het verven van het plafond? Een hele goede manier om meer kleur in de badkamer aan te brengen. Zelf gaf ik een tijdje geleden onze badkamer ook deels een nieuwe kleur met verf. Zo verfde ik de schuine wand bij het bad en het plafond in een hele mooie zacht roze/lila tint. Een donker plafond kan trouwens ook een heel chique en knus effect geven in je badkamer. Je mag best een beetje out of the box denken met kleur!

Kranen vervangen

Je zou denken dat de kranen in je badkamer slechts een detail zijn. Toch kan een andere kraan meteen een andere sfeer neerzetten in je badkamer. In de winkels zie je bijvoorbeeld steeds meer zwarte badkranen die een badkamer direct een stoere touch geven. Wist je dat er ook al steeds meer kranen in opvallende kleuren verkrijgbaar zijn? Je zit echt niet meer vast aan chroom of zwart tegenwoordig, Vind je het teveel gedoe om de kranen in de badkamer te vervangen voor wat anders? Je kunt ook eens beginnen in het toilet met het vervangen van de kraan van de fontein. Zo ben je met slechts één kraan klaar 😉

kleur in de badkamer
kleur in de badkamer
kleur in de badkamer

Badtextiel

Misschien wel één van de makkelijkste manieren om meer kleur in de badkamer aan te brengen, is met nieuw badtextiel. Dit is ook een ideaal product om mee te mixen & matchen. Kies voor verschillende mooie handdoeken in warme tinten en combineer allerlei structuren en kleuren met elkaar. Naast handdoeken, kun je ook denken aan een opvallende badmat en vergeet ook bijpassende badjassen aan een leuk haakje in de badkamer niet.

Accessoires

Vergeet voor een kleurrijke badkamer ook de accessoires niet! Ik ben zelf bijvoorbeeld dol op planten in de badkamer en vind het dan heel leuk om deze in gekleurde plantenpotten te zetten. Ook andere accessoires als kaarsen, kandelaars en andere decoratie mogen wat mij betreft niet ontbreken. Heb je weinig ruimte in de badkamer om dit soort items uit te stallen? Dan zijn daar wel oplossingen voor te bedenken. Een badplank vind ik bijvoorbeeld een ideale plek om wat accessoires op te zetten. Een plankje of leuk rekje aan de wand kan ook een goede plek vormen voor het toevoegen van kleurrijke decoratie.

Om meer kleur in de badkamer te creëren heb je dus zeker geen compleet nieuwe badkamer nodig. Met kleine aanpassingen, maak je ook van een saaie badkamer heel makkelijk een kleurrijk geheel.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!