Breien is één van mijn favoriete hobby’s en ik heb dan ook altijd meerdere breiwerkjes op m’n pennen staan. Breien is ontspannend en je maakt er ook nog eens hele mooie dingen mee. Nu ik een tijd brei, ben ik erachter welke items echt onmisbaar zijn bij deze hobby. Ik laat je vandaag mijn favorieten zien.

Knitpro Zing rondbreinaalden set

Deze set vind ik echt geweldig! Toen ik begon met rondbreien, kocht ik in eerste instantie een andere set van Knitpro, namelijk de Symfonie Wood. Dit zijn houten rondbreinaalden met verwisselbare kabels. Sinds een tijdje ben ik echter overgestapt op de Knitpro Zing naalden. Toen ik er eentje in mijn handen had gehad, was ik verkocht. Deze breinaalden zijn van metaal en werken superfijn! Natuurlijk is dit een persoonlijke voorkeur, maar ik wil inmiddels niks anders meer. Het handige met de Knitpro naalden met verwisselbare kabels is dat je alle kabels met alle naalden kunt combineren. Ik heb dus een heel assortiment aan naalden in verschillende maten en hele korte tot hele lange kabels. Je kunt de kabels zelfs aan elkaar maken om ze nog langer te maken.

Steekmarkeerders

Misschien ben je nu nog bezig met het leren breien en heb je nog geen steekmarkeerders nodig. Maar er komt een moment dat het wel handig is om deze bij de hand te hebben. Met name wanneer je gaat rondbreien, heb je er bijna altijd wel minimaal eentje nodig. Hiermee markeer je namelijk o.a. het begin van je ronde. De supergoedkope plastic steekmarkeerders zijn prima om te gebruiken. Je koopt ze o.a. bij de Zeeman (ik geloof iets van 99 cent per pakje), bij AliExpress (nog goedkoper, maar je hebt wel wat meer geduld nodig) of Bol.com. Vind je het leuk om te investeren in echt mooie steekmarkeerders? Ik kocht zelf deze steekmarkeerders van CocoKnits in goud, zilver en roségoud.

breien accessoires

Toerenteller

Toeren tellen; je ontkomt er vaak niet aan. Een toerenteller is wat mij betreft dus redelijk onmisbaar. Zo’n simpele digitale vind ik eigenlijk het handigst. Je kunt ze om je vinger vastzetten, maar dat doe ik nooit. Je koopt ze voor zo’n 5 euro bij verschillende winkels.

Enige nadeel? Ik heb vaak meerdere projecten op m’n naalden staan en moet dus soms ook van meerdere projecten tegelijk de toeren bijhouden. Dat gaat niet met één toerenteller. Mijn oplossing? Ik gebruik een app. Deze app heet My Row Counter en je kunt hiermee toeren tellen van verschillende projecten tegelijk. Ook kun je het totaal aantal toeren ingeven, zodat je ziet op hoeveel procent je al zit. Je kunt elk project voorzien van een eigen naam en er is ook een “min” knop (dit heeft je digitale toerenteller niet).

Ravelry

Oké, niet echt een accessoire, maar wel een musthave bij het breien vind ik! De website Ravelry.com is een walhalla vol patronen en informatie. Je vindt er zowel gratis als betaalde patronen, je kunt een eigen account aanmaken om je projecten te bewaren en bij te houden én met alle tips van andere gebruikers is het een enorme bron van informatie. Zo zoek ik daar vaak patronen op en kijk met welke wol andere makers dit project gebreid hebben. Natuurlijk kijk ik ook meteen even goed naar de foto’s om te zien hoe een patroon bij anderen heeft uitgepakt en of ik het echt wel een leuke trui/vest/etc vind. Ook lees ik vaak notities van andere gebruikers, die meestal vol tips staan. In m’n eigen account deel ik geregeld foto’s en updates van m’n projecten.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!