Als je m’n blog vaker leest, weet je vast hoe dol ik ben op vintage items in het interieur. Vintage in huis begint ook steeds meer een trend te worden merk ik en hoe leuk is het dan dat bekende merken hier op inspelen? Zoals je in mijn kringloop artikel kon lezen, scoorde ik onlangs een echte vintage broodtrommel van Brabantia. Inmiddels heb ik echter een complete set, inclusief afvalbak, want Brabantia besloot de Patrice collectie opnieuw uit te brengen. Ik show je vandaag hoe ik in retrostijl, maar wel op moderne manier, mijn afval scheid met Brabantia.

Brabantia Patrice

In 1969 lanceerde Brabantia de iconische Patrice bloemenprint op haar items. De oranje ondergrond met de roze/bruine bloemetjes was helemaal on-trend in de jaren 70 en er werden dan ook maar liefst 5 miljard items met het Patrice design verkocht! Inmiddels is het 100 jaar geleden dat Brabantia deze collectie uitbracht en dat vieren ze met een nieuwe Patrice collectie. Moderne producten zijn in een vintage jasje gegoten met de bekende oranje opdruk.

Nog niet zo lang geleden scoorde ik zelf een heuse vintage Patrice broodtrommel bij de kringloop, dus deze samenwerking met Brabantia is me op het lijf geschreven. Van Brabantia ontving ik namelijk voor dit artikel de Patrice afvalbak, een nieuwe broodtrommel en een voorraadbus. Onze ietwat saaie witte keuken is dus helemaal opgefleurd met deze kleurrijke items en elke keer als ik ernaar kijk, word ik er vrolijk van. En zeg nou zelf, wanneer werd jij ooit vrolijk van een afvalbak?

kringloopvondsten interieur

Mijn vintage Brabantia vondsten.

 

Brabantia Patrice

Dit is de nieuwe collectie!

 

Brabantia Patrice

De Bo Touch Bin 11+23 Liter

Brabantia Patrice

De hele Patrice collectie in onze keuken.

Brabantia Patrice

Afval scheiden wordt een eitje

De nieuwe Patrice collectie is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog eens erg praktisch in gebruik. Binnenkort gaan we in onze straat (eindelijk) ons PMD afval scheiden. Waar we nu nog één ondergrondse container hebben voor restafval, komt er straks een nieuwe bij voor PMD. Een supergoede ontwikkeling wat mij betreft, maar ik was wel al een beetje aan het nadenken waar ik dan ons plastic moest gaan verzamelen. De Brabantia Bo Touch Bin 11+23 Liter is een hele handige oplossing en was hier dus meer dan welkom.

In deze afvalbak heb je twee vakken, eentje van 11 liter en één van 23 liter. Als ik even kijk naar het afval dat we hier produceren, denk ik dat we het grote vak voor PMD zullen gaan gebruiken. Brabantia verkoopt bijbehorende zakken, waardoor deze perfect passen in de afvalbak. Onze huidige afvalbak was ook een Brabantia en daar koop ik ook nog altijd hun eigen afvalzakken bij. In mijn ervaring zijn deze goed stevig en ze passen gewoon perfect (koop ik altijd gewoon bij AH).

Design afvalbak

De Bo Touch Bin 11+23 Liter staat heel goed in ons interieur. We hebben slechts een kleine keuken, dus ik ga altijd voor een afvalbak die niet te lomp oogt. Het fijne aan deze afvalbak is dat ie vrij hoog op pootjes staat. Dit geeft een hele luchtige look, waardoor de ruimte niet kleiner lijkt dan ie al is. Ook is de afvalbak zo op een handige hoogte. Waar ik onze vorige saaie afvalbak altijd een beetje in een hoekje wilde verstoppen, is deze nieuwe gewoon echt een eyecatcher in de keuken. Zeker in combinatie met de broodtrommel en de voorraadbus heb je een hele leuke bijpassende set. Zo maak je ook in de meest simpele keukens een tof statement.

Brabantia Patrice

Wil je ook zo’n gezellige afvalbak of iets anders uit de Patrice collectie aanschaffen? Je koopt alle producten bij Brabantia in de webshop. Hoe denk jij over deze oranje eyecatchers in huis? Word je er ook zo enthousiast van of ga je toch liever voor een iets meer neutrale kleur?

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!