Geregeld gaan wij lekker wat dagen weg in Nederland met onze hond Charlie. We hebben een aantal vaste huisjes die we graag huren. Omdat een leuk vakantiehuisje vinden waar de hond mee mag niet altijd makkelijk is, heb ik bij deze een leuke tip voor je. Wij gingen namelijk voor de tweede keer naar dit boshuisje op de Veluwe waar de hond mee mag. Oh en er is een jacuzzi in de tuin!

Boshuisje met omheinde tuin

Het huisje Paulus ligt in Epe en is gesitueerd op een kleinschalig bospark. Ondanks dat het op een park ligt, zie je amper wat van de buren. Er is namelijk een grote omheinde tuin om het huisje, voorzien van veel groen en bomen. Voor de hond is dit natuurlijk heerlijk! Charlie vindt het te gek om in de tuin te liggen en een beetje rond te snuffelen. Dat de tuin omheind is, is heel prettig. We kunnen Charlie dan gewoon los laten en hoeven niet constant te kijken of ie er nog wel is. Nou is onze hond ook niet echt eentje die erop uit gaat, dus dat scheelt sowieso. De tuin is wel helemaal omheind, maar op sommige plekken is dit wel een wat lager hek. Een grote hond die springt, zou er in principe overheen kunnen. Goed om rekening mee te houden.

boshuisje met hond en jacuzzi
boshuisje met hond en jacuzzi
boshuisje met hond en jacuzzi

Knusse inrichting

Het boshuisje zelf is enorm schattig. Alles ziet er super gezellig en knus uit en de inrichting doet een beetje aan de jaren 70 denken. Het is dus geen heel modern huisje dat strak gestyled is, maar gewoon een gezellig vakantiehuisje. Er is 1 slaapkamer en een kleine badkamer. De woonkamer heeft een open haard, dus je kunt een mooi vuurtje maken in de winter. Verder is het huisje van allerlei extra’s voorzien, als een platenspeler met een vinyl collectie, allerlei boeken en spelletjes. De keuken is klein en eenvoudig, maar je kunt er prima koken.

Vanuit het huisje kun je door de grote ramen rondom kijken naar alle dieren in de tuin. Zo zie je de hele dag eekhoorntjes en vogels voorbij gaan, wat ontzettend leuk is!

Jacuzzi in de tuin

Toen we vorig jaar in dit huisje verbleven, was er nog geen jacuzzi. Dit jaar was die er wel! Het is een opblaasbaar model dat in de mooie tuin staat tussen de bomen. Voor een geringe extra vergoeding kun je hier gebruik van maken tijdens je verblijf. Ik had hier niet al teveel van verwacht, maar dit was echt fantastisch! Toen we aankwamen, was de jacuzzi al lekker warm. Heerlijk om in te zitten! Je kunt de bubbels aanzetten en die zijn echt heel erg fijn. Zelfs tot laat in de avond hebben we heerlijk in de jacuzzi gezeten (dan wel zonder bubbels, want dat maakt best wat geluid). Met m’n waterdichte Kobo e-reader was dat echt heel chill!

boshuisje met hond en jacuzzi
boshuisje met hond en jacuzzi
boshuisje met hond en jacuzzi
boshuisje met hond en jacuzzi

De omgeving

De omgeving is natuurlijk prachtig, want je zit rond de Veluwe. Je kunt vanaf het bospark mooie wandelingen maken, maar wij hebben via de Doggy Dating app leuke wandelingen met de hond opgezocht in de buurt. Op korte afstand rijden vind je allerlei toffe wandelroutes waar de hond ook los mee mag. Zo’n 5 minuten rijden van het huisje vind je het dorp Epe, waar ook allerlei winkels te vinden zijn.

Verder ben ik uiteraard gaan kringlopen en dat kan ook prima in deze omgeving. Met de kringloop app vind je heel handig de opties rond de locatie waar je op dat moment bent. Ik ben o.a. naar de kringloopwinkels in Epe en Vaassen geweest.

Boshuisje Paulus boek je via AirBnB en de host Fareen is enorm behulpzaam en vriendelijk.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!