Dat de kaft helemaal Insta-waardig is, is een ding wat zeker is. Maar hoe is de inhoud van dit boek over fotografie? En heb ik er iets aan gehad? Lees verder voor mijn review van Shoot! geschreven door Anki Wijnen.

shoot! anki wijnen

pinterest pretty

Eigenlijk was de kaft van dit boek hetgene wat me het eerst aantrok. De roze kleur, gecombineerd met de gele rug is een plaatje en nodigt direct uit tot fotograferen. Menig Instagrammer heeft  al een mooie flatlay gemaakt met dit boek in de hoofdrol. De gouden letters van de titel maken het af. De vormgeving binnenin is al even mooi als de buitenkant. Veel prachtige foto’s uiteraard, maar ook fijne lettertypes en het bekende kleurgebruik van Anki. Voor wie haar niet kent, Anki Wijnen is de eigenaresse van de blog Zilverblauw.nl. Ook op Instagram post zij geregeld prachtige plaatjes die je meteen inspiratie geven om zelf aan de slag te gaan.

soja latte

inhoud

Het boek is overzichtelijk ingedeeld en leest makkelijk weg. Ik had het in een avondje uit. Van tips voor het maken van je compositie, tot tips gericht op specifieke soorten fotografie (interieur, food), tot tips voor het instellen van je camera. Ook fotografie met je smartphone komt aan bod en geregeld staat er een “DIY” in met een opdracht waar je mee aan de slag kunt gaan als oefening.

De belangrijkste tip die Anki eigenlijk geeft in dit boek is gelijk aan de ondertitel van het boek: “fotograferen met je hart”. Hoewel ze adviezen geeft over het verbeteren van je foto’s (zoals belichting en uitlijnen), spoort ze je ook aan om vooral je eigen plan te trekken en zo je eigen stijl te ontwikkelen. Met het mooie beeldmateriaal van haar eigen hand erbij, inspireerde het mij in ieder geval om direct aan de slag te gaan.

selfie shoot!

wat ik ervan geleerd heb

Hoewel ik de basisdingen uit dit boek wel wist (het instellen van je camera, uitlijnen, etc.), heb ik toch veel gehad aan Shoot!. In theorie wist ik namelijk prima hoe het werkte, toch paste ik het niet altijd toe. Zo fotografeerde ik nog vaak op een half-automatische stand. Door het boek kreeg ik zin om mijn camera vanaf nu “gewoon” op de manuele stand te zetten. Ik merkte direct dat ik zoveel meer controle kreeg over mijn fotografie, dat ik m’n camera tot nu toe niet meer op een andere stand gebruikt heb.

Ook ben ik weer aan de slag gegaan met mijn statief en heb ik eindelijk Adobe Lightroom gedownload om mijn foto’s beter te kunnen bewerken. Wat een verschil! M’n Instagram feed heeft meteen een frissere look gekregen en ik heb erg veel zin om hier mee door te gaan.

Het lezen van het boek Shoot! heeft bij mij dus vooral geresulteerd in veel nieuwe inspiratie en zin om nog betere foto’s te maken.

flatlay vitra tray
iets voor jou?

Weet je nou nog niet zo goed wat je met je digitale spiegelreflexcamera aan moet? Dan is dit boek ook echt een tip voor jou. Op duidelijke en eenvoudige wijze legt Anki uit hoe je hem instelt en wat het effect is van de verschillende instellingen. Ook wanneer je met je smartphone fotografeert, kan dit boek je helpen (of je koopt het nieuwe boek van Anki, speciaal gewijd aan dit onderwerp).

Mocht je nou wel volledige controle hebben over je camera, dan nog vind ik dit boek een aanrader. Het geeft je sowieso inspiratie en laat je zien hoe je alledaagse mooie dingen op beeld vast kunt leggen.

 

Dit artikel bevat enkele affiliate links.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!