Dat ik dol ben op kleur in huis, is je inmiddels vast wel bekend. Toen ik dan ook dit nieuwe boek zag van Anna Starmer, was ik meteen nieuwsgierig. Vooral het feit dat er inspiratie wordt gegeven mét bijpassende kleurstalen, sprak me direct aan. Want dat is niet alleen leuk voor mezelf, maar ook leuk voor mijn interieuradvies klanten. Ik vertel je in dit artikel wat ik van “Love Colour” vind en of dit boek onmisbaar is voor iedereen die houdt van kleur in het interieur.

Eerste indruk

Een interieurboek moet natuurlijk mooi staan in je interieur, dus dat is eigenlijk het eerste waar ik naar keek toen ik dit boek in handen kreeg. Love Colour is echt een pareltje en is een perfect koffietafelboek. De cover heeft heerlijke, sprankelende kleuren, waarbij ik meteen zin kreeg om het verder door te bladeren. Het boek is op kleur ingedeeld en achterin vind je de kleurstalengids. Dit is een klein, uitneembaar boekje, met kleurstalen die naar een bepaalde pagina verwijzen.

 

De inhoud

Het boek start met een algemene inleiding en in het kort het persoonlijke verhaal van schrijfster Anna Starmer. Leuk om te lezen hoe zij al haar gehele leven veel met kleur bezig is en hoe bepaalde kleuren bij je kunnen passen. Zij adviseert dan ook om overal kleurinspiratie te zoeken, herkennen en te verzamelen. Zo kom je erachter welke kleuren bij jou passen en waar jij gelukkig van wordt. Ook iets wat natuurlijk heel belangrijk is bij het samenstellen van je interieur. Kleur heeft immers een enorme invloed op je gemoedstoestand.

De pagina’s over stemming en emotie vind ik erg boeiend. De inhoud van dit boek gaat namelijk verder dan de standaard clichés als “blauw geeft rust en geel geeft energie”. Er wordt bijvoorbeeld in gegaan op het effect van donkere kleuren in huis (nee, hier wordt je huis niet altijd meteen megaklein van) en op het gebruik van warme kleuren of juist koele tinten. De prachtige foto’s maken het geheel af en zorgen dat de beschreven effecten visueel worden.

 

De verschillende kleuren

Na de algemene inleiding en informatie over kleurgebruik in huis, gaat Anna Starmer verder met wat tips over het gebruik van de rest van het boek. Het boek is namelijk verder ingedeeld in kleurthema’s. Elk hoofdstuk bevat één kleurthema en is van licht naar donker ingedeeld. De foto’s zijn allemaal prachtig passend bij de thema’s en geven meteen inspiratie voor het gebruik van de kleuren. De kleurpaletten die je onder de foto’s vind, zijn bijvoorbeeld ook erg handig als je zelf een moodboard voor een kamer wilt samenstellen. Zo krijg je direct ideeen van kleuren die goed bij je basiskleuren kunnen passen. Het fijne aan deze paletten is, dat de kleuren ook verdeelt zijn in “zwaarte”. Dus hoe groter het kleurvak in het palet, hoe meer je deze “moet” toepassen in een ruimte om het gewenste effect te krijgen. De accentkleuren zijn dan ook veel kleiner weergegeven in het palet. Superhandig om een indruk te krijgen van de mooiste verdeling van de tinten!

Love Colour Anna Starmer

De kleurstalengids

Ik was met name benieuwd naar dit boek in combinatie met de kleurstalengids. Bij klanten thuis kijk ik bijvoorbeeld veel samen op Pinterest en ik heb natuurlijk losse kleurstalen mee. Het lijkt me dan zo leuk om met een klant dit boek door te bladeren en met het kleurengidsje direct samen een soort moodboard samen te stellen. Handig! Ook leuk voor je eigen huis natuurlijk.

Houd er wel rekening mee dat de kleurstalen geen kleurcodes bevatten. Het is dus niet zo dat je met een code uit het boek direct naar de bouwmarkt kunt gaan om verf te bestellen in precies die tint. Wel kun je natuurlijk met de kleurstalengids naar de verfmengbalie en verf laten mengen in (bijna) exact dezelfde kleur. De meeste bouwmarkten hebben een apparaat wat een kleur kan “lezen” en deze na kan maken.

 

Voor wie is dit boek geschikt?

Naar mijn mening is dit vooral een boek om veel inspiratie uit op te doen. Ben je op zoek naar kant-en-klare interieurideeen? Dan is dit boek niet echt wat voor jou. Op Pinterest vind je bijvoorbeeld veel meer echte interieurplaatjes die je zelf zo thuis kunt kopieren als je wilt. Dit boek is meer voor mensen die inspiratie op willen doen met betrekking tot kleurgebruik en kleurcombinaties. Wil je een moodboard samenstellen? Dan is dit boek heel handig! Zoek je “gewoon” een mooi interieurboek voor je koffietafel? Dan is dit ook een aanrader wat mij betreft!

styled by sabine signature

 

Dit boek heb ik gekregen om deze review te schrijven.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!