Alweer een jaar geleden is het dat ik mijn eerste blogbericht publiceerde. Op Instagram was ik al langer actief en mijn domeinnaam had ik al bij aanvang van mijn Instagramavontuur geregistreerd. Toch duurde het even voordat ik aan de slag ging met mijn blog. Inmiddels zijn we een jaar na mijn eerste artikel. Tijd voor een update!

 

Een jaar bloggen

Het jaar als interieurblogger is voorbij gevlogen. Waar ik de eerste tijd nog heel onregelmatig een bericht publiceerde, heb ik inmiddels een duidelijk ritme te pakken met drie artikelen per week. Zoals bijna elke blogger begon ik met een handjevol lezers per maand, maar dit is snel uitgegroeid naar nu zo’n 7500 unieke bezoekers per maand. Het allerleukste vind ik nog wel de reacties die ik steeds meer krijg op mijn artikelen. Het is onwijs tof om te horen dat jullie inspiratie uit mijn artikelen halen!

 

Wat lezen jullie?

De plantenartikelen zijn onwijs populair blijkt. Vooral via Google en Pinterest worden deze blogs goed gevonden en vaak gelezen. Het artikel dat nog altijd het meest wordt gelezen en dus eenzaam aan de top staat, is het artikel over het Chinees Lantaarnplantje. Dit blijft mijn favoriete plant en dan is het leuk om te zien dat jullie hier ook zo enthousiast van worden. Op de tweede plaats een veel recenter artikel, namelijk een blog over het bestrijden van rouwvliegjes in je planten. Dit artikel stond al gauw bovenaan in Google, dus dat levert elke maand weer een hele hoop bezoekers op. Op de derde plaats staat mijn blog over een budget alternatief voor de dure Muuto dots. Ook dit artikel is alweer wat ouder, maar wordt nog vaak via Google bezocht.

 

Waar kwamen jullie vandaan?

Zoals je hierboven al kunt lezen, is het grootste deel van mijn bezoekers uit Google afkomstig. Ik besteed veel tijd aan mijn SEO (Search Engine Optimization), wat zijn vruchten dus goed afwerpt. Facebook was voor mij ook een goede bron van websiteverkeer en de laatste tijd ben ik me steeds meer aan het richten op Pinterest. Inmiddels zie ik dan ook dat de bezoekers vanuit Pinterest langzaam beginnen toe te nemen.

 

Wat heeft het bloggen mij gebracht?

Ik had nooit kunnen verwachten dat ik nu binnen een jaar al zoveel toffe dingen heb mogen doen en meemaken door mijn blog. Zo bezoek ik regelmatig persevents om op de hoogte te blijven van nieuwe collecties en trends (en jullie daar natuurlijk weer over te kunnen vertellen). Ik heb met hele toffe merken mogen samenwerken en heb onwijs veel nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast heb ik een heleboel geleerd. Niet alleen over het bloggen zelf, maar ook over alle dingen achter de schermen. Zo heb ik veel kennis over SEO opgedaan, kent WordPress inmiddels geen geheimen meer voor me en word ik ook steeds handiger in de zakelijke kant van het bloggen.

 

Mijn tips

Regelmatig krijg ik vragen van andere beginnende bloggers. Vaak zijn dit praktische vragen over WordPress en de technische kant van het bloggen. Naast deze praktische zaken, zijn er natuurlijk nog veel meer aspecten belangrijk bij het opzetten van een succesvol blog. Mijn nummer 1 tip is om dichtbij jezelf te blijven (een cliché, dat weet ik). Wees authentiek en probeer een eigen herkenbare stijl in het bloggen te krijgen. Daarnaast denk ik dat als je het bloggen echt naar “the next level” wilt tillen, het belangrijk is om hier een duidelijke strategie in te hebben. Stel maandelijkse doelen voor jezelf en werk hiernaartoe.

Wil je meer bezoekers? Maak een plan om dit te realiseren. Zo heb ik me eerst een tijd op Google gericht en heb m’n blog zo goed mogelijk SEO-proof gemaakt. Inmiddels zie ik het aantal bezoekers via de zoekmachine elke maand stijgen. Dit heeft tijd nodig, maar als je hierin investeert, zal het je uiteindelijk veel opleveren. Nu Google een goede bron van bezoekers is, ben ik me gaan richten op een andere bron van websiteverkeer. Momenteel ben ik bijvoorbeeld met Pinterest aan de slag.

 

Tenslotte: dank je wel!

Natuurlijk wil ik je hierbij ook even bedanken voor je bezoek aan mijn blog. Zonder jou was dit allemaal niet mogelijk geweest. Ik vind het super dat je de tijd neemt om mijn blog te lezen! Heb je nog suggesties voor StyledbySabine.com? Laat het me zeker weten!

 

Liefs, Sabine

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!