Met name op mijn Instagram account was onze hond Charlie toch wel vaak de ster van de show. Tot ons grote verdriet overleed hij eerder dit jaar en wij missen hem nog steeds echt enorm. We wilden dan ook graag een speciaal eerbetoon aan onze geliefde Charlie in huis. En dat bleek mogelijk gemaakt te kunnen worden door Exclusive Custom Dog.

Hondenbeelden in huis

Zoals veel mensen al weten, ben ik dol op vintage porseleinen dierenbeelden in huis. We hebben dan ook een stuk of 5 hondenbeelden, waarvan enkele Basset Hounds. Dit was ook het ras van onze hond Charlie. Leuk om een aantal beelden van hetzelfde ras te hebben, maar echt hetzelfde als Charlie waren ze natuurlijk nooit.

Spektakel Wonen

Alweer enkele maanden geleden bezocht ik de toffe winkel Spektakel Wonen in Amersfoort. Hier verkoopt eigenaar Jeroen Speksnijder de meest bijzondere vintage woonitems en daarnaast unieke nieuwe meubels en accessoires. Ook de hoeveelheid porseleinen dierenbeelden is indrukwekkend en ongeëvenaard. Je kijkt hier echt je ogen uit! Jeroen is niet alleen fervent vintage-verzamelaar, maar ook een enorm hondenliefhebber. Hij vertelde ons dus over zijn nieuwe onderneming Exclusive Custom Dog.

Een porseleinen beeld van je eigen hond

Exclusive Custom Dog biedt de mogelijkheid om jouw eigen hond in een porseleinen beeld na te laten maken. In een klein ambachtelijk bedrijf in Italië werken een aantal echte vakmensen die de originele vaardigheid nog bezitten om deze beelden helemaal op maat te maken en te beschilderen. Dit betekent dus dat elk beeld een uniek kunstwerk wordt, waarbij aan de hand van foto’s jouw hond helemaal wordt nagemaakt.

een beeld van je hond laten maken
Update uit Italië ontvangen!

Het proces

Wij besloten er natuurlijk voor te gaan! Een custom made beeld van onze Basset Hound Charlie leek ons een geweldig eerbetoon aan hem. Ik appte Jeroen een heleboel foto’s door van onze hond en hij zorgde dat deze terechtkwamen bij de mensen in Italië. Charlie was wit met bruine vlekken, dus ik verzamelde foto’s van elke kant van hem, zodat ze hem zo goed mogelijk konden namaken. Na enige tijd ontvingen we een update van Jeroen met foto’s en een video van het proces. Wat bijzonder om te zien! Met de foto’s van onze Charlie in de hand, stond één van de Italiaanse vakmannen elk vlekje exact zo te tekenen als onze hond was. Heel erg ontroerend om te zien!

een beeld van je hond laten maken
De onthulling van ons beeld!
een beeld van je hond laten maken
beeld van je hond laten maken
De enige echte Charlie in ons huis!

De onthulling van ons custom made hondenbeeld

Toen ons hondenbeeld klaar was en gearriveerd vanuit Italië ontvingen we weer bericht van Jeroen. Afgelopen zaterdag was het zover en mochten wij hem ophalen bij Spektakel Wonen in Amersfoort. Wat een emotioneel moment! Natuurlijk hadden we de update foto’s meermaals al bekeken, maar om hem dan in het echt te zien, is echt even heel bijzonder. Het beeld lijkt ontzettend op onze Charlie en iedereen die hem kende, herkent hem er ook meteen in. Elk vlekje klopt en als extraatje staat er ook nog de tekst “Sir Charles” op het beeld geschreven (onze hond heette officieel Iconic Sir Charles).

een beeld van je hond laten maken
Zo staat het beeld in ons interieur!
een beeld van je hond laten maken
een beeld van je hond laten maken

Meer info over de porseleinen hondenbeelden

Zou je jouw hond ook willen laten vereeuwigen in een prachtig handgemaakt porseleinen beeld? Dat kan dus! Ik kan het alleen maar aanraden, want wij vinden het echt fantastisch om zo een mooi beeld van onze hond in huis te hebben. Natuurlijk is dit niet alleen iets om te doen voor een overleden huisdier, maar ook net zo bijzonder om al te laten maken wanneer je huisdier nog bij je is. En zou je het beeld willen gebruiken als alternatief voor een normale urn? Dat kan ook door er een urnbeeld met afsluitdop van te laten vervaardigen.

Op de website van Exclusive Custom Dog kun je meer vinden over de op dit moment beschikbare hondenrassen en je kunt Jeroen direct een appje sturen om te vragen naar de mogelijkheden en de kosten voor jouw hond.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!