Via Instagram kom ik vaak de leukste vakantiehuisjes tegen en ook dit keer was het weer raak! Bed & Boshuisje is zo’n heerlijke plek waar je er even helemaal uit bent. De rust en stilte maken het een fijne plek voor een ontspannen weekend en we hebben dan ook een aantal heerlijke dagen gehad. Bed & Boshuisje ligt, zoals de naam al doet vermoeden, prachtig in het bos en honden zijn ook van harte welkom.

Het huisje

Bed & Boshuisje bevindt zich in recreatiegebied de Borkeld, vlakbij Holten. Een hele fijne groene omgeving, waar je fantastisch kunt wandelen. Het huisje ligt verscholen in het bos met een enorme omheinde tuin eromheen. De auto kun je dus lekker op eigen terrein parkeren. Bed & Boshuisje ziet er hartstikke knus uit en is superleuk ingericht (wat ik altijd erg belangrijk vind!). Modern, maar toch met een vintage touch en alles mooi op elkaar afgestemd. Door de hoge plafonds en grote ramen oogt het enorm ruim. Vooral die grote ramen zijn een goede keuze, want hierdoor kun je vanuit elke zitplek lekker naar buiten kijken.

Charlie (onze hond) mocht ook mee en die had vanuit z’n mandje een heerlijk uitzicht op de tuin. Er waren genoeg vogels en eekhoorntjes te spotten, dus die zat lekker op de uitkijk. In de winter kun je gebruik maken van de haard, wat het nog extra gezellig maakt. Wij hadden dit weekend onwijs mooi weer, dus hebben de haard niet aan gehad.

Bed & Boshuisje

Bed & Boshuisje

De tuin

De tuin was voor ons toch wel het leukste onderdeel van ons weekendje weg. De grote tuin ligt midden in het bos, dus je komt hier helemaal tot rust. Doordat er een omheining is, kon Charlie ook lekker z’n gang gaan. Die vermaakte zich prima met alle nieuwe snuffels en met het verzamelen van stokken. Er zijn verschillende zitplekken door de tuin, waardoor er altijd een fijne plek in de zon te vinden is. Ook de grote veranda is een perfecte plek om lekker een boek te lezen.

En dat is ook wat we vooral gedaan hebben dit weekend. We troffen het met fantastisch weer, dus we zijn helemaal tot rust gekomen. Ik heb heerlijk kneuterig zitten breien en verder veel gelezen. ‘s Avonds genoten we van het geluid van de bosuil, die zich elke avond liet horen in onze tuin. Bij aankomst in het huisje lag er al een zakje klaar met pinda’s voor de eekhoorntjes, dus die hebben we elke ochtend kunnen verblijden met een ontbijt.

In de buurt kun je ook veel kanten op. Zo heb je de Sallandse Heuvelrug op een steenworp afstand, waar je perfect kunt wandelen. Eigenaren Martijn en Marleen van Bed & Boshuisje hadden ons echter natuurgebied De Borkeld aangeraden voor een wandeling met Charlie. Hier zijn we dus ook zowel zaterdag als zondag op pad geweest. Het was daar erg rustig en er waren mooie wandelroutes.

Bed & Boshuisje

Bed & Boshuisje

Kortom, we hebben een fantastisch weekendje weg gehad bij Bed & Boshuisje en ik kan je deze plek zeker aanraden. Martijn en Marleen zijn bezig met een tweede huisje, dus ik verwacht dat dat ook weer een fijne plek gaat worden. Wij willen zeker nog een keer terug!

Voor meer informatie en om te boeken, kun je de website van Bed & Boshuisje bekijken. Nog meer inspiratie voor leuke huisjes in Nederland ? Check ook eens mijn verslag van ons verblijf in Lief Huisje Zeeland.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!