Toen we ons huis kochten ongeveer 5 jaar geleden, zat daar al een badkamer in. Deze was eigenlijk nog splinternieuw en wilden we dus niet vervangen. Helemaal onze smaak is de badkamer alleen niet, dus het werd tijd voor een kleine make-over. Ik ging aan de slag met speciale schimmelwerende verf in een hele mooie zachtroze tint en besloot meteen wat extra groen toe te voegen.

Verf in de badkamer

Het grootste deel van onze badkamer is betegeld, maar de schuine wand en het plafond natuurlijk niet. Deze zijn netjes gestuct, maar ik merkte na een aantal jaar dat er toch wat vochtplekken op zichtbaar werden. Dit ondanks het feit dat we een groot raam hebben in de badkamer en een goed ventilatiesysteem. Enige schimmel lijkt dus niet helemaal te voorkomen.

Ik heb de schuine wand eerst een keer goed schoongemaakt met een speciaal antischimmelmiddel. Dit werkte perfect en de kleine plekken die ik zag, waren helemaal verdwenen. Om te zorgen dat er niet opnieuw schimmels zouden ontstaan, leek het me een slim idee om met speciale schimmelwerende verf aan de slag te gaan.

Omdat ik altijd goede ervaringen heb met de verf en lak van Sigma, koos ik ook dit keer voor de antischimmel verf van Sigma. De Sigmaresist Fungi Matt is een schimmelwerende muurverf die goed geschikt is voor ruimtes als bijvoorbeeld de badkamer. Ook is deze te mengen in een heel groot assortiment aan verfkleuren, dus dat was ideaal.

Zachtroze kleur van Farrow & Ball

Ik ben altijd dol op de verfkleuren van Farrow & Ball, dus pakte ook voor de badkamer mijn Farrow & Ball kleurenwaaier erbij om een mooie tint uit te zoeken. Omdat de badkamer (in tegenstelling tot de rest van ons huis) heel neutraal van kleur is, vond ik het mooi om hier voor een subtiele kleur te gaan. De kleur Farrow & Ball Peignoir leek prima te matchen met de tegels en is een hele zachtroze tint. Op sommige momenten lijkt het zelfs bijna lila. Subtiel, maar toch heel sfeervol. Farrow & Ball noemt de kleur zelf “grey pink”. De Sigma verf bestelde ik online bij Verf.nl.

Sigmaresist Fungi Matt

De muurverf van Sigma vond ik prettig om mee te werken! Het verft verder als een gewone muurverf, spettert amper en eigenlijk was het na één laag al mooi dekkend. Om de eigenschappen van de verf zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen, heb ik wel netjes nog een tweede laag aangebracht.

De verf zit er prachtig op en tot nu blijft deze ook mooi. Ik ben benieuwd hoe dit de komende jaren blijft in een vochtige ruimte als de badkamer. Ik ben tot nu toe in elk geval tevreden.

Benieuwd naar de badkamertrends voor 2022? Check dan mijn artikel met alle badkamertrends op een rijtje!

badkamer mini make-over

Het resultaat

De badkamer zelf vind ik ook een stuk mooier geworden met de subtiele zachtroze tint op de wand en het plafond. De kleur pakt hier echt perfect uit en is een goede match met de tegels en het witte bad. Er was meteen veel meer sfeer. Om het af te maken voegde ik een eikenhouten badplank toe die ik van Saniweb heb gekregen. Het hout geeft een natuurlijke touch aan de vrij strakke badkamer en het staat heel warm. Ook is het natuurlijk handig om iets op te zetten als je in bad zit.

Aangezien ik zelden in bad zit, gebruik ik het nu vooral als plekje voor extra decoratie. Ik verzamelde wat leuke kandelaars van de zolder en verder voegde ik wat groen toe. Bij de wastafel heb ik wat kleine hangplantjes opgehangen en op de badkamerkast heb ik een grote hangplant neergezet. De Alocasia Polly staat er al jaren en de varen schafte ik nieuw aan. Helemaal blij mee!

Ook meer groen in je badkamer? Check bijvoorbeeld eens deze badkamerplanten bij Plantje.nl.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!