Recent keek ik naar de eerste aflevering van De Prijsknaller en was (net als veel andere kijkers) geshockeerd door de hoeveelheid Westerse kleding die eindigt op grote hopen in Afrikaanse landen. Nu koop ik al zo’n driekwart van mijn kleding tweedehands, maar bij sommige kledingstukken vind ik dat lastig. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe jeans. Ik vind het dan op een app als Vinted ontzettend lastig in te schatten hoe het model is en hoe de maat zal vallen. Toch werd het weleens tijd voor een nieuwe jeans. Maar dan wel graag eentje die niet schadelijk is voor mens en milieu. Ik neem je mee in mijn keuze.

Een nieuwe jeans

Al enkele jaren was ik bekend met het mooie duurzame merk Armed Angels. Ik heb er wat basics van in mijn kast hangen; shirts die ik graag onder kleding draag in de wintermaanden. Deze tops dragen prettig en blijven ook mooi na het wassen. Zoals gezegd, was ik nu al een tijdje aan het kijken voor een nieuwe jeans. Ik bestelde maanden geleden al eens wat modellen van een fast fashion merk. De pasvorm was echter helemaal niks voor mij en zo stuurde ik alles weer terug. Zonde.

Tweedehands kan ik het ook niet echt vinden, omdat ik het gewoon ontzettend lastig vind om het model in te schatten. Het liefst wilde ik gaan voor een jeans met een wijde pijp, maar die in de taille dan wel mooi aansluit. Toen Armed Angels me benaderde voor deze te gekke samenwerking was ik dus nieuwsgierig naar hun aanbod. Een denim broek van dit merk had ik namelijk nog nooit geprobeerd.

Een all denim look

Model ENIJAA HEMP sprong er voor mij direct uit op de website. Een lichte kleur met wijde pijp, maar zonder gekke gaten en scheuren (want dit blijkt ook best een uitdaging bij andere merken haha). Qua maatkeuze vind ik het heel handig dat er vermeld staat welke maat het model draagt en hoe lang zij is. Op die manier kan ik meestal wel redelijk inschatten welke maat ik zelf moet hebben.

Omdat ik een stoere “all denim” look in m’n hoofd had, koos ik verder nog voor denim jack VELITAA in Stormy Blue. Ik vind het zelf heel mooi als de twee kleuren denim net niet hetzelfde zijn van broek en jasje. Op de website leek het in elk geval precies zoals ik voor me zag.

Armed Angels duurzame jeans

De perfecte wide leg jeans en denim jack

De items heb ik inmiddels in huis en ik ben hier echt positief door verrast. De broek zit ontzettend goed en het katoen voelt superzacht aan. Deze jeans bestaat voor 84% uit biologisch katoen en voor 14% uit hennepvezel. Daardoor voelt de broek heel soepel en zit lekker comfortabel. De maat bleek ook perfect! Ik draag hier een maat 26/32 en ben zelf 172 cm lang. Dit is echt zo’n jeans die ik nog jarenlang met veel plezier kan gaan dragen. Door het lichte materiaal en de kleur kan deze ook heel leuk in de lente en zomer. Ik zie het dan bijvoorbeeld ook helemaal voor me met een iets korter topje erop in een lichte kleur.

Het denim jack is echt zo’n fijne basic die je eigenlijk in je kast zou moeten hebben. Ik had nog geen denim jasje en ben hier dus ook helemaal blij mee! De maat is goed (ik draag XS) en ook hier voelt het denim weer heel zacht en soepel aan. Doordat de kleur van het jasje net wat donkerder is dan de broek vind ik het ook heel leuk om ze bij elkaar te dragen.

Armed Angels duurzame jeans
Armed Angels duurzame jeans
Armed Angels duurzame jeans

Waarom Armed Angels?

Natuurlijk kun je voor Armed Angels kiezen omdat de kleding gewoon mooi is en goed zit. Ik word daarnaast ook heel enthousiast van hun missie als het aankomt op het veranderen van de fashion industrie. Wist je bijvoorbeeld dat ze 15 jaar geleden al begonnen met het produceren van duurzame fashion? En dat een nieuwe jeans één van de meest vervuilende items is op kledinggebied? Ik las bijvoorbeeld dat voor het produceren van 1 denim broek normaal gesproken al 8000 liter water wordt gebruikt. Bizar! Daarnaast is het produceren van een jeans ontzettend arbeidsintensief en worden er meestal ook nog veel chemicaliën gebruikt.

Armed Angels duurzame jeans

Detox Denim

De Detox Denim collectie van Armed Angels doet het helemaal anders. Deze jeans wordt duurzaam geproduceerd, zonder gebruik van schadelijke stoffen en materialen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden. 100% detox, 0% toxisch, zoals het label ook aangeeft. En dat is vaak wel anders. Zo zag ik recent nog een documentaire op YouTube waarin getest werd welke schadelijke stoffen er allemaal te vinden zijn in kleding van fast fashion merken. Het voelt dan ook prettig om een jeans te hebben waarvan je weet dat deze geen schadelijke chemicaliën bevat. Je draagt het immers toch de hele dag op je huid.

Armed Angels kortingscode

Wil je nou ook zo’n fijne én duurzame jeans aanschaffen? Met de code STYLEDBYSABINE_15 mag ik je15% korting geven bij Armed Angels.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!