Natuurlijk gebruik ik de app van Instagram zelf, maar als fanatieke Instagrammer gebruik ik daarnaast nog een aantal apps. Deze zijn absoluut niet noodzakelijk, maar kunnen het bijhouden van je account soms net iets makkelijker maken. Ik heb zelf twee accounts waar ik dagelijks op post. De ene is uiteraard styledbysabine en de andere is het account van onze hond (geen grap dit). Het vraagt regelmatig om enige organisatie om voor beide accounts dagelijks een post online te hebben staan. Dus vandaar dat ik onderstaande hulpmiddelen in de strijd gooi:

 

Afterlight

Hier begint het allemaal mee, aangezien ik deze app gebruik om mijn foto’s mee te bewerken. Hoe ik dat doe, is misschien leuk voor een volgend artikel. Het komt er in elk geval op neer dat ik eigenlijk alle foto’s iets aanpas zonder er hele fancy filters erop los te laten.

 

Later

Met deze app kun je posts inplannen. Het is niet zo dat deze ook automatisch gepost worden, maar je krijgt wel een reminder op het ingestelde tijdstip. Je kunt dus van tevoren de foto inplannen, alvast een tekst erbij zetten en hashtags toevoegen. Ik plan over het algemeen weinig vooruit (maximaal 2 posts), maar soms is het wel handig om bijvoorbeeld ‘s avonds alvast een foto voor de volgende ochtend klaar te zetten. Dat scheelt je dan weer tijd. Ook zie je alvast hoe de foto in je feed past. Deze app gebruik ik niet dagelijks overigens en de meeste plaatjes die ik post zijn dus nog spontaan geplaatst zonder planning vooraf.

 

Followers of Volgers+

Beide apps heb ik getest en regelmatig gebruikt. Het leuke hiervan is dat je iets meer inzicht krijgt in je volgers. De feature die ik eerlijk gezegd het leukste vind, is dat je kunt zien wie jou ontvolgd hebben. Meestal zijn dit accounts die me volgen en als ik dan niet terugvolg, me binnen 24 uur weer ontvolgen. Op één of andere manier ben ik daar dan toch weer nieuwsgierig naar en kijk ik dus regelmatig even in deze app om mijn ontvolgers te bekijken.

Behalve de ontvolgers kun je o.a. zien op welk tijdstip en dag je het beste kunt posten voor de meeste betrokkenheid en zie je hoe de betrokkenheid was bij je geplaatste foto’s. Best leuk om eens te zien, maar hier doe ik eigenlijk verder niets mee.  Followers geeft overigens gratis de mogelijkheid om meerdere accounts toe te voegen, wat bij Volgers+ een betaalde functie is.

 

Layout

Soms wil je een collage maken van een aantal foto’s. Hiervoor is dit een fijne app. Heel gebruiksvriendelijk en doet gewoon waar het voor bedoeld is. Deze gebruik ik af en toe als ik bijvoorbeeld een maandoverzicht wil maken met een stuk of vijf mooie foto’s die ik eerder die maand geplaatst had.

 

Repost

Als je een foto van iemand anders wil reposten op je eigen feed is dit een handige app voor Instagram. Deze werkt ook heel simpel en plaatst direct een logo op de foto, zodat je volgers kunnen zien dat dit een repost is van een andere account. Wel zo fijn om de maker van de foto op deze manier op duidelijke wijze de credits te geven voor het plaatje.

 

Uiteindelijk heb je geen van deze apps voor Instagram natuurlijk écht nodig. Behalve Afterlight, gebruik ik de apps dan ook niet dagelijks. Ik ben heel benieuwd of jullie ook apps voor Instagram gebruiken, of dat je het misschien wel onwijze onzin vindt.

Zoek je meer tips voor het gebruik van Instagram? Lees dan nog even dit artikel met 10 dingen die ik je kan aanraden.

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!